EUROLEAGUE

Πασκουάλ: "Κακή ημέρα στη Βαρκελώνη"

Πασκουάλ: "Κακή ημέρα στη Βαρκελώνη"
STOLISVAGGELIS

Ο Τσάβι Πασκουάλ, ο Αντώνης Φώτσης και ο Κέι Σι Ρίβερς μίλησαν για τη μονομαχία του Παναθηναϊκού Superfoods με τη Γαλατάσαραϊ (9/12, 20:00), εστιάζοντας σε αυτά που πρέπει να κάνει το "τριφύλλι" για να πάρει τη νίκη. Ξεκίνησε ποδήλατο ο Τζέιμς Γκιστ.

Με στόχο την επιστροφή στις νίκες και την παραμονή εντός της πρώτης οκτάδας του βαθμολογικού πίνακα της EuroLeague θα υποδεχθεί ο Παναθηναϊκός Superfoods τη Γαλατάσαραϊ το βράδυ της Παρασκευής (9/12, 20:00). Οι "πράσινοι" δεν έχουν προβλήματα απουσιών (σ.σ.: πλην φυσικά της γνωστής με τον Τζέιμς Γκιστ), τη στιγμή που κερδίζουν ημέρες προπόνησης και ένταξης στο ροτέισον οι Μάικ Τζέιμς και Κένι Γκάμπριελ.

Εξάλλου, ο Τζέιμς Γκιστ ξεκίνησε το πρόγραμμα αποθεραπείας του, πιάνοντας άμεσα δουλειά από τη στιγμή που γύρισε από τις ΗΠΑ, όπου χειρουργήθηκε στο πόδι. Ο 30χρονος φόργουορντ/σέντερ φροντίζει να τηρεί ευλαβικά το πρόγραμμα που του έχει δοθεί, έχοντας ήδη ξεκινήσει να κάνει ποδήλατο.

Λίγο πριν την έναρξη της σημερινής (8/12) προπόνησης, ο Τσάβι Πασκουάλ μίλησε στους δημοσιογράφους, εξηγώντας αρχικά πως " πρώτα από όλα πρέπει να δείξουμε σε όλους πως η Μπαρτσελόνα ήταν απλά μία κακή ημέρα. Όλες οι ομάδες έχουν κακές ημέρες, αυτό ακριβώς είναι που πρέπει να αποδείξουμε. Ήταν μία κακή ημέρα και πλέον είμαστε έτοιμοι να ακολουθήσουμε το ίδιο δρόμο που είχαμε πάρει πριν από το παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα. Πρέπει να είμαστε επιθετικοί, με συγκέντρωση, να ακολουθήσουμε το πλάνο μας σε επίθεση και άμυνα και το σημαντικότερο από όλα να πάρουμε τη νίκη. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς και ακολουθεί τη χειρότερη μας εμφάνιση από την ημέρα που ήρθα. Πρέπει να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι", για να προσθέσει αναφερόμενος στους Μάικ Τζέιμς και Κένι Γκάμπριελ: " Αυτό είναι ακόμα ένα θέμα για το οποίο θα χρειαστούμε χρόνο. Αλλά το σημαντικό αυτή τη στιγμή επαναλαμβάνω είναι να ξεχάσουμε τη Μπαρτσελόνα αμέσως και να παίξουμε όπως πριν".

Φώτσης: "Στο ΟΑΚΑ παίζουμε καλύτερα"

Από μέρους του ο Αντώνης Φώτσης δήλωσε αρχικά πως " είναι αρκετά δύσκολος ο αγώνας για εμάς. Έχουν μία πολύ καλή ομάδα, εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε καλοί στα εντός έδρας παιχνίδια και να καταφέρουμε να πάρουμε μία νίκη που θα μας βοηθήσει πάρα πολύ πιστεύω", ενώ σε ερώτηση για την ήττα από την Μπαρτσελόνα και την κακή εκτός έδρας εμφάνιση, απάντησε πως " δεν νομίζω ότι υπάρχει εξήγηση. Εντός παίζουμε καλύτερα απ’ ό,τι εκτός. Θέλουμε σίγουρα να το βελτιώσουμε αλλά το επόμενο παιχνίδι είναι εντός έδρας με την Γαλατά και θέλουμε να παίξουμε καλά για να επιστρέψουμε στις νίκες. Θέλουμε να αποδώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα".

Πασκουάλ: "Κακή ημέρα στη Βαρκελώνη"
STOLISVAGGELIS

Ρίβερς: "Αν βρουν ρυθμό, είναι επικίνδυνοι"

Τέλος, ο Κέι Σι Ρίβερς, τόνισε: " Απογοητεύσαμε με την εμφάνιση μας την προηγούμενη εβδομάδα στην Βαρκελώνη και τώρα έχουμε την ευκαιρία σε αυτό το παιχνίδι να επιστρέψουμε. Παίζουμε καλά εντός έδρας. Η Γαλατάσαραϊ είναι χαμηλά στη βαθμολογία αυτή τη στιγμή αλλά είναι μία επικίνδυνη ομάδα με πολλούς παίκτες που μπορούν να σκοράρουν. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτούς και την επίθεση τους και να είμαστε έτοιμοι και για τα 40 λεπτά".

Σε ερώτηση σχετικά με το πόσο σημαντικό είναι ο Παναθηναϊκός Superfoods να κόψει τον ρυθμό της Γαλατάσαραϊ από νωρίς είπε: " Αυτό επί της ουσίας είναι που πρέπει να το κάνουμε με όλες τις ομάδες. Να περιορίζουμε τους καλούς σκόρερ τους και να τους βγάζουμε εκτός ρυθμού αλλά δεν είναι κάτι εύκολο. Πρέπει από την αρχή να κάνουμε το παιχνίδι μας και να μην τους επιτρέπουμε να ξεκινήσουν καλά γιατί η Γαλατάσαραϊ αν βρει ρυθμό είναι επικίνδυνη", ενώ κατέληξε αναφερόμενος στη χημεία που αναζητούν οι "πράσινοι":

" Προσπαθούμε ακόμα να χτίσουμε χημεία αλλά δεν είναι εύκολο. Ο Γκάμπριελ είναι εδώ για πολύ λίγο καιρό. Παίζει μόνο στην Ευρωλίγκα, δεν μπορεί να βρει ρυθμό μέσα από το ελληνικό πρωτάθλημα σε επίθεση και άμυνα. Το κάνει μέσα από την προπόνηση αλλά εκεί είναι διαφορετικά τα πράγματα σε σχέση με τον αγώνα. Προσαρμόζεται σταδιακά αλλά με σιγουριά, η ομάδα είναι μαζί, πολεμάμε και είναι ακόμα νωρίς. Όσο περισσότερο δουλεύουμε και διορθώνουμε τα προβλήματα μας τόσο καλύτερα θα είναι για εμάς".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ