EUROLEAGUE

Πασκουάλ: "Η Ρεάλ Μαδρίτης τιμώρησε τα λάθη μας"

Πασκουάλ: "Η Ρεάλ Μαδρίτης τιμώρησε τα λάθη μας"

Τα πολλά λάθη (άμεσα ή έμμεσα) από την ομάδα του έκριναν το αποτέλεσμα του δεύτερου αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης σύμφωνα με τον Τσάβι Πασκουάλ.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods δεν κατάφερε να κάνει το 2/2 στο ΟΑΚΑ απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, με την ήττα (89-82) να δημιουργεί μειονέκτημα έδρας πλέον για το "τριφύλλι".

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Τσάβι Πασκουάλ απάντησε πως "απόψε ήταν ένα τυπικό παιχνίδι στα playoffs, πόντο - πόντο. Η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε γιατί είχε παίκτες με μεγαλύτερη εμπειρία από εμάς. Στο β' μέρος δεν μπορέσαμε να παίξουμε καλή άμυνα, να ελέγξουμε τα αμυντικά ριμπάουντ. Εκεί χάσαμε τον ρυθμό μας στην επίθεση. Ήταν ξεκάθαρο πως στο β' μέρος η Ρεάλ Μαδρίτης είχε τον κατάλληλο ρυθμό, μας τιμώρησε για κάθε λάθος. Εμείς, χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ επηρεασμένοι κι από την πίεση του εντός έδρας αγώνα".

Αναφορικά με τη συνέχεια της σειράς, σχολίασε πως "είμαστε ισόπαλοι, αν και έχουμε την αίσθηση ότι χάσαμε μια ευκαιρία απόψε. Θα πρέπει να βελτιώσουμε πράγματα στο αμυντικό μας παιχνίδι, σήμερα δεν πήγαν καλά τα πράγματα στο β' μέρος. Υπήρχαν πολλά τακτικά λάθη που δεν πρέπει να συμβαίνουν. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μια ομάδα, που έδειξε απόψε την ποιότητά της".

Σε ερώτηση για τα κριτήρια των διαιτητών στο κομμάτι των επαφών στις δύο πλευρές του παρκέ και αν αυτό επηρέασε το αποτέλεσμα, απάντησε πως "όχι απλά θέλω να έχουμε μια καλή διαιτησία στη Μαδρίτη, δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Να υπάρξει μια αντίστοιχη διαιτησία, αλλά από την άλλη οπτική".

Όσον αφορά σε αυτά που έρχονται για τον Παναθηναϊκό Superfoods, σχολίασε πως "θα πρέπει να προσέξουμε τη νοοτροπία μας, να είμαστε θετικοί και να διεκδικήσουμε τη νίκη. Παίζουμε απέναντι σε μια πολύ έμπειρη ομάδα, που έχει τεχνογνωσία και εμπειρία στη διαχείριση των επαφών. Τιμώρησαν πολύ τα λάθη μας", για να συνεχίσει αναφορικά με το γεγονός πως ο Κέι Σι Ρίβερς δεν έκανε ούτε ένα σουτ στα 13'23'' που χρησιμοποιήθηκε, κι αν αυτό ήταν δείγμα της κακής δημιουργίας ή της ανετοιμότητάς του, απάντησε: "Νομίζω ότι απλά δεν του ταίριαξε το παιχνίδι".

Εν συνεχεία, ο προπονητής του "τριφυλλιού" δήλωσε: "Είχαμε πρόβλημα και στην άμυνα και στην επίθεση, όπου παίξαμε εκτός συστήματος αρκετές φορές. Μας πίεσαν και μας έβγαλαν εκτός ρυθμού, πήραμε κάποια σουτ πολύ βεβιασμένα. Από την άλλη, κάποιες άλλες στιγμές παίξαμε καλύτερα, βρήκαμε τα σουτ, αλλά δεν τα βάλαμε. Είναι παιχνίδια που κρίνονται σε μια δυο φάσεις, ειδικά όταν πάρεις μια διαφορά δύο ή τριών πόντων. Κάτι τέτοιο συνέβη όταν ο Ρούντι Φερνάντεθ και ο Τρέι Τόμπκινς έβαλαν δύο μεγάλα σουτ", για να καταλήξει:

"Δεν θα πω τι έκανε καλά και τι όχι η Ρεάλ Μαδρίτης. Εμείς όντως είχαμε πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ, ειδικά σε ό,τι αφορά στην ομαδική συμμετοχή σε αυτό. Στο α' μέρος η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε δέκα επιθετικά ριμπάουντ, το πρόβλημα ήταν μεγάλο ειδικά στα δύο πρώτα δεκάλεπτα".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ