EUROLEAGUE

Πασκουάλ: "Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ίσως η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη"

BASKET LEAGUE / ÊÕÌÇ - ÐÁÏ (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÊÕÌÇ - ÐÁÏ (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τσάβι Πασκουάλ χαρακτήρισε τη Ρεάλ Μαδρίτης ως την -ίσως- καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη, ενώ εξήγησε τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός Superfoods για να πάρει τη νίκη στο ΟΑΚΑ (16/3, 21:15).

Ο Παναθηναϊκός Superfoods επιστρέφει στο ΟΑΚΑ για να υποδεχθεί τη Ρεάλ Μαδρίτης (16/3, 21:15), σε ένα παιχνίδι που έχει χαρακτήρα "τελικού" για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, μετά τις δύο συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες. Οι "πράσινοι" θα βρουν απέναντί τους μια ομάδα που παλεύει για την πρωτιά στη regular season, με τον προπονητή του "τριφυλλιού" να επισημαίνει τα δυνατά της σημεία.

" Είναι ίσως η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, παίζει απίστευτο μπάσκετ, με απίστευτους παίκτες. Ξέρουμε ότι αύριο θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Θέλουμε να παίξουμε καλά, περιμένουμε τον κόσμο να έρθει στο ΟΑΚΑ να βοηθήσει την ομάδα. Ξέρουμε ότι μετά τις δύο ήττες με την Νταρουσάφακα και την Ζαλγκίρις αυτό το παιχνίδι είναι τελικός για εμάς. Νομίζω ότι είναι ώρα για την ομάδα να είναι ενωμένη, οι παίκτες, οι προπονητές, όλοι οι φίλαθλοι, για να κάνουμε το καλύτερο. Σε αυτό το παιχνίδι πρέπει να είμαστε όπως είμαστε συνήθως εντός έδρας και τότε θα έχουμε αρκετές πιθανότητες για τη νίκη", δήλωσε αρχικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού, πριν σταθεί στο ψυχολογικό κομμάτι, μιας κι η ομάδα του προέρχεται από δύο σερί εκτός έδρας ήττες:

" Πάντα τα προηγούμενα παιχνίδια επηρεάζουν τα επόμενα. Όμως έχουμε δείξει βελτίωση τις τελευταίες μέρες, η ομάδα είναι έτοιμη να παίξει καλύτερα. Παίξαμε άσχημα στα δύο τελευταία παιχνίδια, ειδικά στα δεύτερα ημίχρονα και θα είναι πολύ σημαντικό να βελτιωθούμε σε αυτόν τον τομέα. Απέναντι στη Ρεάλ όμως δεν πρέπει να κάνουμε μόνο αυτό, αλλά να είμαστε πολύ καλοί σε άμυνα και επίθεση και στα 40 λεπτά".

Σε ερώτηση που του έγινε για τον τρόπο αντιμετώπισης του Σέρχιο Γιουλ, εξήγησε ότι " όχι μόνο φέτος, αλλά τα τελευταία χρόνια είναι ανάμεσα στους καλύτερους παίκτες της Ευρώπης. Είναι πολύ δύσκολο να πούμε ποιος είναι ο καλύτερος, αλλά είναι ανάμεσα στους κορυφαίους σίγουρα. Έχει απίστευτη ποιότητα, είναι φοβερός στα κρίσιμα σημεία και ασφαλώς τον ξέρουμε καλά. Όμως ακόμα κι αν τον ξέρεις καλά είναι δύσκολο να παίξεις άμυνα εναντίον του", ενώ κατέληξε αναφερόμενος στον Τζέιμς Γκιστ: " Ο Γκιστ βελτιώνεται κάθε μέρα, σίγουρα είναι νωρίς γι’ αυτόν. Θα προσπαθήσει να βοηθήσει την ομάδα και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνει".

Φελντέιν: "Ο Γκιστ μάς ενώνει"

Από την πλευρά του, ο Τζέιμς Φελντέιν εξήγησε ότι " θέλουμε να είμαστε οι καλύτεροι. Έρχονται στην έδρα μας, τους αντιμετωπίσαμε και εμείς στο γήπεδο τους όπου είχα χάσει εγώ το παιχνίδι για εμάς και ελπίζω πως θα είμαστε εμείς που θα πανηγυρίσουμε τώρα. Έχουμε χάσει δύο αναμετρήσεις στη σειρά αλλά επιστρέφουμε σπίτι μας με τον κόσμο μας", ενώ πρόσθεσε:

" Σε ένα εντός έδρας παιχνίδι η ατμόσφαιρα είναι διαφορετική. Παίζουμε με μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, οι οπαδοί θα είναι τρελαμένοι. Αυτό μας δίνει ενέργεια, μπορούμε να τρέξουμε πιο γρήγορα, να παίξουμε άμυνα πιο σκληρά. Πάντα είναι ιδιαίτερο να παίζεις εντός. Θα πρέπει να τα καταφέρουμε και εκτός έδρας αλλά προς το παρόν κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και αύριο είναι μια καινούρια αρχή".

Τέλος, αναφορικά με την επιστροφή του Τζέιμς Γκιστ στην δράση μετά από αποχή τεσσάρων μηνών, ανέφερε πως " όλοι ξέρουν πως είναι ένας από τους αγαπημένους μου συμπαίκτες που είχα ποτέ στην καριέρα μου. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, πολύ καλός συμπαίκτης, είναι χαρά να τον έχουμε πάλι κοντά μας και θα μας βοηθήσει να χτίσουμε την αυτοπεποίθηση μας. Του αρέσει να μιλάει και μερικές φορές όταν μένουμε σιωπηροί είναι αυτός που μας ενώνει".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ