EUROLEAGUE

Πασκουάλ: "Η μεγάλη μας ευκαιρία για το Final Four"

EUROLEAGUE / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / Eurokinissi Sports)
EUROLEAGUE / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τσάβι Πασκουάλ χαρακτήρισε ως μεγάλη ευκαιρία του Παναθηναϊκού Superfoods για επιστροφή στο Final Four τα παιχνίδια με τη Φενέρμπαχτσε, εξηγώντας πως την ώρα του αγώνα ουδείς θα ασχοληθεί με όσα έχει προσφέρει στο "τριφύλλι" ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods ολοκληρώνει σε λίγη ώρα την προετοιμασία του για τον πρώτο αγώνα των playoffs της EuroLeague με αντίπαλο τη Φενέρμπαχτσε (18/4, 21:00), κι όπως εξήγησε ο Τσάβι Πασκουάλ με δηλώσεις του λίγο πριν την τελευταία προπόνηση της ομάδας του, αυτό που διακυβεύεται είναι τόσο μεγάλο που θα φέρει σε δεύτερη μοίρα το παρελθόν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο "τριφύλλι".

Ο προπονητής των "πρασίνων" εξήγησε αρχικά πως " είμαστε χαρούμενοι για ό,τι έχουμε πετύχει μέχρι στιγμής, πόσω μάλλον αφού έχουμε το πλεονέκτημα έδρας. Πλέον έχουμε απέναντί μας μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, μια ομάδα που πέρσι έφτασε ως τον τελικό του Final Four. Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση, όμως ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε με τη βοήθεια του κόσμου μας. Θα έχουμε σίγουρα τις ευκαιρίες μας, αρχής γενομένης από το πρώτο παιχνίδι", ενώ συνέχισε εστιάζοντας στην ατομική ποιότητα των παικτών της τουρκικής ομάδας: " Για παράδειγμα, ο Γιαν Βέσελι είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στο "5", γενικώς όλοι οι παίκτες της Φενέρμπαχτσε έχουν την ποιότητα και την εμπειρία για να κρίνουν ένα παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλους".

Σε ερώτηση που του έγινε για το γεγονός ότι απέναντί του θα βρει τον προπονητή που μεγαλούργησε με το "τριφύλλι" για παραπάνω από μία δεκαετία, ο Τσάβι Πασκουάλ τόνισε πως " δεν είναι ένας αγώνας ανάμεσα στον Τσάβι Πασκουάλ και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ούτε το αντίθετο! Μιλάμε για δυο ομάδες με ιστορία, παίκτες, προπονητές και φιλάθλους. Ο Ζέλικο έχει μια απίθανη ιστορία εδώ. Όλοι έχουν πάντα κατά νου όσα έχει πετύχει εδώ. Πρέπει να του πούμε "ευχαριστώ" όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για τη μεγάλη ευκαιρία του Παναθηναϊκού να πάει στο Final Four. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό! Να καταλάβουμε όλοι ότι η σειρά είναι Παναθηναϊκός εναντίον Φενέρμπαχτσε και μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς και τίποτα άλλο".

Φώτσης: "Το θέμα είναι τι θα κάνουμε εμείς"

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Φώτσης εξήγησε αρχικά πως " είναι ο πρώτος αγώνας στα μεταξύ μας παιχνίδια. Έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας και τα πρώτα ματς είναι στο γήπεδό μας. Με τη βοήθεια του κόσμου μας, λοιπόν, θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι γιατί είναι η μεγάλη ευκαιρία μας", ενώ πρόσθεσε:

" Κοιτάμε τι κάνει η δική μας ομάδα. Έχουμε βρει ρυθμό το τελευταίο διάστημα και πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε καλά. Η Φενέρμπαχτσε είναι ένα σύνολο με καλούς παίκτες. Θα είναι ένα διαφορετικό ματς αλλά θα είμαστε έτοιμοι. Δεν ασχολούμαστε με το τι θα κάνει η Φενέρ, είναι δικό της θέμα. Το θέμα είναι τι θα κάνουμε εμείς. Ο κάθε παίκτης ξεχωριστά ώστε να βοηθήσουμε την ομάδα να φτάσει στον στόχο της".

Γκάμπριελ: "Θα είναι εξαιρετική σειρά"

Τέλος, ο Κένι Γκάμπριελ δήλωσε πως " η Φενέρμπαχτσε έχει μία σπουδαία ομάδα, μία από τις πιο σκληρές και κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπης, όπως κι εμείς. Αν παίξουμε όπως ξέρουμε θα πάμε στο Final Four. Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα, να ελέγξουμε τον ρυθμό και να κυριαρχήσουμε στα ριμπάουντ. Θα πρέπει να προσέξουμε στον τομέα των ριμπάουντ καθώς ο Έκπε Ούντο και ο Γιαν Βέσελι κυνηγούν πολύ το επιθετικό και δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε", για να καταλήξει αναφερόμενος στην παρουσία του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον αντίπαλο πάγκο:

" Είναι ένας σπουδαίος προπονητής. Ξέρω ότι έχει κοουτσάρει εδώ, ξέρω ότι πολύς κόσμος περιμένει να τον δει, αλλά περιμένει κι εμάς να κερδίσουμε. Θα είναι ένας σπουδαίος αγώνας και μία εξαιρετική σειρά και ελπίζω στο τέλος να προκριθούμε στο Final Four".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ