EUROLEAGUE

Πασκουάλ: "Η Εφές είναι στην καλύτερη στιγμή της"

Πασκουάλ: "Η Εφές είναι στην καλύτερη στιγμή της"
EUROKINISSI

Ο Τσάβι Πασκουάλ μίλησε για το παιχνίδι κόντρα στην Εφές (04/01, 21:15) και τόνισε πως η τουρκική ομάδα χρειάζεται προσοχή, καθώς βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή της από την αρχή της χρονιάς.

Με στόχο το το 11-5, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Εφές (04/01, 21:15, Novasports 2, Live Blog από το Sport24.gr). Οι "πράσινοι" είναι το φαβορί της αναμέτρησης καθώς έχουν 7-0 εντός έδρας κι έχουν δείξει καλύτερα στοιχεία έως τώρα στη EuroLeague, ωστόσο ο Τσάβι Πασκουάλ υπογράμμισε πως η τουρκική ομάδα έρχεται στο ΟΑΚΑ στην καλύτερη φετινή στιγμή της. Τι δήλωσε για τον Νικ Καλάθη.

" Πρώτα από όλα, θα έχουν τον Ντέρικ Μπράουν που είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες στην Ευρώπη. Επίσης, ο Ζόραν Ντράγκιτς θα παίξει απέναντί μας και έχει χαρακτήρα και καλές αποφάσεις. Αύριο, θα αντιμετωπίσουμε την Εφές στην καλύτερη στιγμή της", υπογράμμισε αρχικά ο Καταλανός προπονητής.

Ο Τόνι Ντάγκλας -που αποκτήθηκε πρόσφατα- δεν αναμένεται να αγωνιστεί στο ΟΑΚΑ, ωστόσο ο coach του Παναθηναϊκού τόνισε: " Ξέρουμε τον Τόνι Ντάγκλας. Δεν ξέρουμε πώς ακριβώς θα χρησιμοποιηθεί ή όχι και πόσο έχει προπονηθεί. Θα είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε τα δυνατά του στοιχεία".

Για τις αλλαγές στην Εφές μετά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, είπε: " Ο Αταμάν χρησιμοποιεί τα συστήματά του. Έχει επιτυχίες στο παρελθόν, ενώ έχει δώσει και αυτοπεποίθηση στους παίκτες του. Έτσι, νομίζω ότι είναι πιο σημαντική η ψυχολογία παρά οι τακτικές προσαρμογές. Και αυτός και ο Περάσοβιτς είναι εξαιρετικοί προπονητές".

Τέλος, για τον Νικ Καλάθη, ο Πασκουάλ είπε: " Μας βοήθησε στη Ρόδο με μόνο μία προπόνηση. Τώρα έχει προπονηθεί περισσότερες μέρες και θα είναι καλύτερος. Θέλει χρόνο, όπως κάθε παίκτης που προέρχεται από τραυματισμό, αλλά θα είναι έτοιμος".

Επικίνδυνο ματς

Από τη μεριά του, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είπε: " Αυτό το ματς θα είναι πολύ επικίνδυνο έχουν κάνει καλές προσθήκες κι έχουν πολλή αυτοπεποίθηση στα τελευταία ματς που έχουν κερδίσει. Από εκεί και πέρα θα είναι πολύ δύσκολο. Σίγουρα υπάρχει αυτοπεποίθηση, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά, με κάτω το κεφάλι και να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε".

Το ρεκόρ δεν λέει πολλά πράγματα

Ο Τζέιμς Γκιστ, δήλωσε: " Θα είναι μια σημαντική νίκη εάν την πετύχουμε. Όμως πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Μπορεί να είναι μια νέα χρονιά, ωστόσο πρόκειται για την ίδια σεζόν. Δεν αλλάζει τίποτα. Παίζουμε στην έδρα μας και έχουμε άλλη μια ευκαιρία να συνεχίσουμε το σερί μας από τον περασμένο χρόνο. Σίγουρα δεν δεν θα είναι εύκολο ματς και γι' αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Η EuroLeague είναι διαφορετική σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Μπορεί κάποιες ομάδες να μην έχουν καλά ρεκόρ αλλά δεν είναι αυτό που τις χαρακτηρίζει και τους δίνει μια ταυτότητα. Το ρεκόρ δεν λέει πολλά πράγματα, αφού τα περισσότερα παιχνίδια χάθηκαν στο τέλος".

Για να καταλήξει: " Eμείς χάσαμε από τη Βαλένθια που δεν έχει καθόλου καλό ρεκόρ και είχε δέκα σερί ήττες, αλλά 6-7 παιχνίδια τα είχε χάσει στις τελευταίες κατοχές. Αυτές οι ομάδες έχουν ποιότητα, ανεξάρτητα από το ρεκόρ τους και αυτό είναι κάτι που πρέπει να καταλάβουμε. Ακόμα κι αν δεν έχουν καλό ρεκόρ δε σημαίνει ότι δεν είχαν ευκαιρία να νικήσουν στους αγώνες που έχασαν. Πρέπει να το σεβαστούμε αυτό".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ