EUROLEAGUE

Πασκουάλ: "Έρχομαι για να νικήσω"

Πασκουάλ: "Έρχομαι για να νικήσω"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Τσάβι Πασκουάλ επιστρέφει για πρώτη φορά στη Βαρκελώνη ως αντίπαλος της Μπαρτσελόνα και απάντησε στους Ισπανούς δημοσιογράφους.

Οι Καταλανοί περίμεναν πως και πως την επιστροφή του Τσάβι Πασκουάλ στη Βαρκελώνη και ο τεχνικός του Παναθηναϊκού απάντησε στις ερωτήσεις τους, αναφερόμενος για στις ομοιότητες της Μπαρτσελόνα και των “πράσινων” αλλά και για το βράδυ της Παρασκευής (2/12) στο “Παλάου Μπλαουγκράνα”.

“Είμαι σε μια νέα ομάδα, είναι μια τελείως καινούρια κατάσταση για εμένα. Μέχρι τώρα ήσασταν οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν το ρεπορτάζ της ομάδας μου και τώρα είστε αντίπαλοί μου. Αυτό είναι κάτι φυσιολογικό. Είμαι πολύ ευτυχισμένος στην Αθήνα, άπαντες στην ομάδα με έχουν υποδεχθεί με τον καλύτερο τρόπο. Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού με σταματούν στον δρόμο, αγαπούν τον Παναθηναϊκό. Είμαι πολύ άνετα και έχω το συναίσθημα ότι είμαι πολύ καλά αν και είμαι στην Ελλάδα για πολύ μικρό χρονικά διάστημα”, σχολίασε αρχικά ο Πασκουάλ και πρόσθεσε: “Ακόμα δεν έχω σπίτι. Ελπίζω να έχω σύντομα. Από την ημέρα που πήγα στον Παναθηναϊκό είχαμε 7 εκτός έδρας αγώνες, με συνεχόμενα ταξίδια και δεν είχα τον απαραίτητο χρόνο να βρω σπίτι. Πιστεύω όμως ότι πολύ σύντομα θα βρω και το σπίτι μου”.

“Πολλές οι ομοιότητες”

Στη συνέχεια ο Τσάβι Πασκουάλ αναφέρθηκε στις απαιτήσεις του “τριφυλλιού” λέγοντας “Ο Παναθηναϊκός είναι ένα κλαμπ που έχει πάρα πολλές ομοιότητες με την Μπαρτσελόνα, έχουν το ίδιο DNA. Είναι ομάδες που «γεννήθηκαν» για να κερδίζουν. Ο Παναθηναϊκός έχει ένα σπουδαίο παρελθόν. Ήταν πολλά χρόνια στην κορυφή. Επίσης έχουν κοινή ιδεολογία με αυτή που είχε και η Μπαρτσελόνα όταν ήμουν προπονητής. Όταν χάνεις είναι μια τεράστια καταστροφή, ενώ όταν κερδίζεις όλα είναι φανταστικά. Πολλές ομοιότητες, πολλές περισσότερες απ όσες περίμεναν. Ο Παναθηναϊκός έχει πάρα πολλούς ανθρώπους που δουλεύουν για τον σύλλογο, με ένταση και πάθος προκειμένου να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για την ομάδα τους”.

Όσο για την πορεία του “τριφυλλιού” μέχρι τώρα υποστήριξε: “Μέχρι στιγμής είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με όσα έχουν συμβεί. Με την πορεία της ομάδας μας. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε πολύ σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους μας. Αυτό που θέλουμε είναι να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και κάθε βράδυ να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κερδίσουμε. Τα χαρακτηριστικά ορισμένων παικτών που έχω τώρα στην ομάδα του Παναθηναϊκού είναι… κοινά με εκείνα των περισσότερων παικτών που είχα στις πρώτες μου σεζόν στην Μπαρτσελόνα. Αλλά οφείλω να πω πως είναι ένα τελείως διαφορετικό ρόστερ από αυτό που είχα στα χέρια μου την τελευταία χρονιά που ήμουνα εδώ”.

Ιδιαίτερο βράδυ, μεγάλο το κίνητρο”

Η ώρα της μεγάλης επιστροφής στο παρκέ του «Παλάου Μπλαουγκράνα» έφτασε και ο Πασκουάλ τόνισε: “Θα είναι ένα πολύ ιδιαίτερο βράδυ για εμένα. Είναι ξεχωριστώ που επιστρέφω ως αντίπαλος. Σίγουρα μια μοναδική στιγμή. Αλλά έρχομαι εδώ για να κερδίσω ως προπονητής του Παναθηναϊκού. Έχω τεράστιο κίνητρο, όπως πάντα. Όπως σε όλη μου την καριέρα”.
Ο Καταλανός τεχνικός δεν παρέλειψε ν' αναφερθεί και στην πρώην ομάδα του. “Η Μπαρτσελόνα είναι σε καλά χέρια. Ακόμα είναι το ξεκίνημα της σεζόν και δε μπορούμε να πούμε πολλά και να βγάλουμε συμπεράσματα. Η αλήθεια είναι ότι στην Βαρκελώνη οι οπαδοί δεν έχουν υπομονή”.

Σέβομαι τον Παναθηναϊκό και τον Ομπράντοβιτς”

Ο Τσάβι Πασκουάλ μίλησε για την ιστορία του Παναθηναϊκού, τις επιτυχίες και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς αφού υποστήριξε: “Τρέφω τεράστιο σεβασμό τόσο στο κλαμπ του Παναθηναϊκού όσο και στο πρόσωπο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και σε όλα όσα έχει πετύχει. Αλλά η αλήθεια είναι ότι οι μεγάλοι σύλλογοι όπως είναι ο Παναθηναϊκός δε μένουν στο… παρελθόν και σε όσα έχουν πετύχει. Κοιτάνε μπροστά, κοιτάνε το μέλλον και συνεχίζουν να γράφουν ιστορία. Αυτή η πρόκληση που έχω μπροστά μου είναι πάρα πολύ μεγάλη και θέλω να ανταπεξέλθω άμεσα”.

Όσο για τα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει για τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα είπε: “Στην προετοιμασία μας για τον αγώνα είναι η αλήθεια πως είχα κάποια προβλήματα. Κάποιους παίκτες δεν τους είχα και σίγουρα δεν είναι πλεονέκτημα για εμένα. Βέβαια, από την άλλη όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Είμαστε στη Βαρκελώνη και ξέρουμε καλά τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Άλλωστε το παιχνίδι δεν εξαρτάται από ένα στοιχείο. Πολλοί παράγοντες είναι αυτοί που μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο και να κρίνουν την τελική έκβαση της αναμέτρησης. Νομίζω ότι η Μπαρτσελόνα και ο Μπαρτζώκας μας γνωρίζουν πολύ καλά και ξέρουν και αυτοί τι έχουν να αντιμετωπίσουν. Οπότε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γίνει ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι».

Κλείνοντας υπογράμμισε τις διαφορές ανάμεσα στηStoiximan.gr Basket LeagueκαιτηνACB. « Το παιχνίδι στο Ελληνικό πρωτάθλημα, σε σχέση με την ACB είναι τελείως διαφορετικό. Υπάρχει ποιότητα στο μπάσκετ, αλλά νομίζω πως στην Ελλάδα υπάρχει μεγαλύτερη ένταση. Ένταση σε υψηλότερο επίπεδο απ’ ότι στα παιχνίδια της ACB», ήταν τα λόγια του Πασκουάλ.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ