EUROLEAGUE

Πασκουάλ: "Είμαστε όλοι ένα, το πρόβλημα του Γιαννακόπουλου είναι και δικό μας"

BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τσάβι Πασκουάλ αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις, κάνοντας μονόλογο για τη διαμάχη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με την EuroLeague. Μήνυμα ενότητας και στήριξης στον "ισχυρό άνδρα" του Παναθηναϊκού Superfoods από τον προπονητή της ομάδας.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods επιβλήθηκε εντός έδρας της Μπασκόνια ( 80-76 ), πήρε μια ακόμη νίκη, αλλά μετά το τέλος του αγώνα ο Τσάβι Πασκουάλ μόνο για το παιχνίδι δεν ήθελε να μιλήσει. Ο προπονητής των "πρασίνων" εξήγησε αρχικά πως " θέλω να πω κάτι διαφορετικό απόψε. Σήμερα δεν θα απαντήσω σε καμία ερώτηση, κάτι που είναι δική μου απόφαση. Θέλω να κάνω έναν λόγο, κάτι άλλο από αυτό που λέω συνήθως. Το μοναδικό που θα πω είναι ένα "ευχαριστώ" για την παρουσία του κόσμου και την στήριξή του, μας βοήθησε να φτάσουμε στη νίκη".

Κι ύστερα ξεκίνησε με αυτά που ήθελε να πει:

" Θέλω να πω ότι έχω μεγάλο σεβασμό για τους δημοσιογράφους κι αυτό δεν αφορά εσάς. Η απόφαση αυτή είναι αποκλειστικά δική μου, κανείς δεν μου έχει πει τι πρέπει να κάνω. Θα εξηγήσω τους λόγους. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρει ο κόσμος είναι ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια οικογένεια. Όταν ένας παίκτης έχει ένα πρόβλημα, ένας προπονητής, είναι πρόβλημα όλων. Όταν ένας οπαδός έχει ένα πρόβλημα, είναι πρόβλημα όλων μας. Σαφώς όταν συμβαίνει κάτι μες τον ιδιοκτήτη της ομάδας, είναι πρόβλημα όλων μας.

Το πρώτο πράγμα που θέλω να πω είναι ότι δεν φαίνεται λογικό ο ιδιοκτήτης της ομάδας βλέπει τους αγώνες από το σπίτι του. Πέραν του ποιος έχει δίκιο σε όλο αυτό, το σημαντικότερο για εμάς είναι να δώσουμε την εικόνα ότι είμαστε "ένα". Όλοι μας έχουμε θετικά και αρνητικά, αλλά είμαστε όλοι μαζί, είμαστε ένα.

Πιστεύω ότι η EuroLeague χωρίς τον Παναθηναϊκό θα ήταν ένα ςαυτοκινητόδρομος χωρίς αυτοκίνητα. Ο Παναθηναϊκός δίχως την οικογένεια Γιαννακόπουλου και δίχως τον Δημήτρη είναι κάτι που δεν μπορώ να διανοηθώ. Γι αυτό ζητάω από όλο τον κόσμο να δουλεύει ώστε να υπάρχει μια αρμονία. Όποιος πρέπει να κάνει ένα βήμα πίσω να το κάνει και να λύσει μια κατάσταση, που δεν θα έπρεπε καν να έχει ξεκινήσει.

Επαναλαμβάνω πως δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο για το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο. Πρέπει να συνεχίσουμε αρμονικά όλοι μαζί, για να κάνουμε ευτυχισμένους όλους τους φίλους της ομάδας. Επαναλαμβάνω, το μήνυμα είναι πως ο Παναθηναϊκός είναι "ένα" και οδεύουν όλοι προς την ίδια κατεύθυνση.

Θα ήθελα να απολογηθώ για το σημερινό, αλλά είναι ο μοναδικός τρόπος να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου με έναν ήρεμο τρόπο, να συνεχίσουμε όλοι τον αγώνα μας. Σας ευχαριστώ πολύ και στο επόμενο παιχνίδι του πρωταθλήματος θα απαντήσω σε οποιαδήποτε ερώτηση εσείς θέλετε".

ΜΑΡΤΙΝΕΘ: "ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ"

Από την πλευρά του, ο Πέδρο Μαρτίνεθ σημείωσε ότι " ήταν ένα σκληρό παιχνίδι για εμάς. Ξεκινήσαμε με καλό ρυθμό σε άμυνα και επίθεση, μοιράζαμε σωστά την μπάλα. Δεν είχαμε όμως την ίδια συνέπεια στη συνέχεια. Το γ' δεκάλεπτο ήταν το χειρότερο για εμάς, αλλά παλέψαμε στο τέλος για να ρίξουμε τη διαφορά. Είχαμε μια μικρή ευκαιρία να πάρουμε τη νίκη, αλλά δεν τα καταφέραμε. Πρέπει να είμαστε χαρούμενοι που πλησιάσαμε τόσο πολύ, γιατί γενικά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που έπαιξε καλύτερα απόψε", ενώ για το γεγονός πως ο Τζέισον Γκρέιντζερ δεν χρησιμοποιήθηκε στο β' μέρος απάντησε πως " ήταν δική μου απόφαση, δεν είχε κάποιο ιατρικό θέμα".

Τέλος αναφορικά με το γεγονός πως δεν έκανε φάουλ η ομάδα του μετά το άστοχο σουτ του Ματ Τζάνινγκ για να στείλει τους γηπεδούχους στις βολές, απάντησε: " Αποφασίσαμε να παίξουμε καλή άμυνα, για να πάρουμε έτσι την κατοχή της μπάλας, αλλά ήταν αργά".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ