EUROLEAGUE

Πασκουάλ: "Είμαι ρομαντικός, δεν διαλέγω αντίπαλο"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÁÑÌÁÍÉ ÌÉËÁÍÏ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - ARMANI MILANO / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÁÑÌÁÍÉ ÌÉËÁÍÏ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - ARMANI MILANO / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τσάβι Πασκουάλ δήλωσε κάτι παραπάνω από ικανοποιημένος για την εικόνα της ομάδας του απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, την σταδιακή προσαρμογή των νέων παικτών, αλλά και τη σοβαρότητα με την οποία άπαντες αντιμετώπισαν το αποψινό παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods κέρδισε με εντυπωσιακό τρόπο τον Ερυθρό Αστέρα (91-71), όχι μόνο λόγω του +20 αλλά κατά βάση λόγω της εικόνας του. Οι "πράσινοι" έπαιξαν με το πόδι στο γκάζι σχεδόν στο σύνολο του σαρανταλέπτου, με τον Τσάβι Πασκουάλ να μοιράζει τον χρόνο συμμετοχής και να βάζει τους πάντες στο... κλίμα του "πολέμου" για την τετράδα - η οποία δεν είναι πλέον τόσο μακρινός στόχος .

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο προπονητής του "τριφυλλιού" σχολίασε πως " είμαστε χαρούμενοι γι αυτή τη νίκη, ειδικά επειδή την κάναμε μπροστά στο κοινό μας. Πιστεύω πως όλοι το απόλαυσαν, γιατί κάναμε πολύ καλή εμφάνιση με ωραίο μπάσκετ. Όλοι έκαναν σπουδαία δουλειά, με κάποια λαθάκια, αλλά δεν μπορώ να πω κάτι".

Σε ερώτηση για το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs, που πλέον είναι ορατό απάντησε πως " είμαστε αρχικά ευτυχείς που έχουμε προκριθεί. Όταν άρχισε η EuroLeague, βλέποντας την ποιότητα των αντιπάλων, η πρόκριση στους "8" αποτελούσε μια πρόκληση. Γι αυτό θα πρέπει να συγχαρούμε όλους τους παίκτες για τη δουλειά που έχει γίνει. Σε ατομικό επίπεδο, αποτελεί την 11η συμμετοχή μου στα playoffs, που με κάνει πολύ χαρούμενο. Πλέον θα πρέπει να συνεχίσουμε παιχνίδι με το παιχνίδι, έχουμε μπροστά μας ακόμη έναν τελικό με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ".

Αναφορικά με το παιχνίδι που ακολουθεί απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ σχολίασε πως " δεν ξέρω αν είναι πλεονέκτημα για εμάς που το παιχνίδι γίνεται τόσο σύντομα. Σαφώς είναι καλύτερα να παίζεις μετά από νίκη, παρά μετά από ήττα. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ακόμη δεν είμαστε απολύτως καλά. Έχουμε δύο παιδιά (Έιντριαν Πέιν και Μάικ Τζέιμς) που παλεύουν να μπουν καλύτερα, δουλεύουν σκληρά, αλλά δεν μπορούν όλα να γίνουν άμεσα. Πιστεύω ότι σταδιακά θα μπορέσουμε να επανέλθουμε στην καλή κατάσταση που ήμασταν τον Ιανουάριο".

Για τις ομάδες που προπορεύονται στην κατάταξη και τα πιθανά σταυρώματα στα playoffs, είπε: " Όχι, δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Με ενδιαφέρει μόνο το παιχνίδι που ακολουθεί. Σας διαβεβαιώνω ότι ουδέποτε έχω διαλέξει αντίπαλο. Είμαι ρομαντικός, θέλω να κερδίζω κάθε φορά και να μην μπλέκω σε διάφορα παιχνίδια περί επιλογής αντιπάλων".

Τέλος, σε ερώτηση για την απόδοση του Μάικ Τζέιμς και την προσφορά του στην αποψινή αναμέτρηση απάντησε πως " ήταν σοβαρός σε άμυνα και επίθεση. Μας βοήθησε πολύ. Είχε κάποιες πολύ καλές επιλογές. Όπως είπα και πριν, δεν γίνονται μαγικά. Χρειάζεται χρόνος προσαρμογής. Είμαι ικανοποιημένος μαζί του και ευελπιστώ να μας βοηθήσει εξίσου στα επόμενα παιχνίδια".

ΑΛΙΜΠΙΓΙΕΒΙΤΣ: "ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ"

Από την πλευρά του, ο Ντούσαν Αλιμπίγιεβιτς δήλωσε ότι " αξίζουν συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό Superfoods για τη νίκη. Είναι σπουδαίο να παίζεις σε αυτό το γήπεδο, σε αυτή την ατμόσφαιρα. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα για εμάς, γιατί μας επηρέασε στην εκκίνηση του αγώνα. Με εξαίρεση αυτό το πεντάλεπτο και άλλο ένα στο γ' δεκάλεπτο, δεν έχω να πω κάτι άλλο κακό για τους παίκτες μου. Είδαμε ότι ο Παναθηναϊκός Superfoods ήθελε περισσότερο τη νίκη λόγω της κατάταξης. Η άποψή μου είναι πως ο Παναθηναϊκός Superfoods είναι πιθανότατα στην τετράδα των πιο δυνατών και αθλητικών ομάδων της EuroLeague".

Σε ερώτηση για την απουσία των Πέρο Άντιτς και Νέμανια Ντάνγκουμπιτς, απάντησε πως " έχω πει εδώ και καιρό ότι δεν θέλω να στέκομαι σε αυτούς που λείπουν, να παραπονιέμαι. Έχουμε δώδεκα παίκτες κάθε φορά και εκεί εστιάζω. Αυτή η περίοδος είναι περίεργη για εμάς γιατί ξεκίνησαν τα playoffs της Aba Liga, μέσω της οποίας θα εξασφαλίσουμε την παρουσία μας στην EuroLeague για την επόμενη σεζόν".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ