EUROLEAGUE

Πασκουάλ: "Δεν κοιτάμε για αντίπαλο στα playoffs"

EUROLEAGUE / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Τσάβι Πασκουάλ χαρακτήρισε το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα ως ένα από τα πιο σημαντικά για φέτος, ενώ ο Κρις Σίνγκλετον και ο Κένι Γκάμπριελ στάθηκαν στη δουλειά που πρέπει να γίνει στην άμυνα.

Το "διπλό" στο Martin Carpena άλλαξε σημαντικά την ψυχολογία στο "στρατόπεδο" του Παναθηναϊκού Superfoods, με τους "πράσινους" να προετοιμάζονται πυρετωδώς για τις δύο αναμετρήσεις με Ερυθρό Αστέρα (20/3, εντός) και Μακάμπι Τελ Αβίβ (22/3, εκτός). Ο Νίκος Παππάς και ο Ματ Λοτζέσκι έχουν επιστρέψει στις προπονήσεις, επιτρέποντας στον Τσάβι Πασκουάλ να κάνει τα πλάνα του με μεγαλύτερη άνεση σε σχέση με την αναμέτρηση της Ανδαλουσίας.

Στις δηλώσεις που έκανε την παραμονή του αγώνα με τους "ερυθρόλευκους", έσπευσε πρώτα να μιλήσει για το παιχνίδι που πέρασε: " Πρώτα απ' όλα το παιχνίδι με την Μάλαγα πέρασε. Ήταν μια μεγάλη νίκη. Πρέπει να συνεχίσουμε στο ίδιο επίπεδο, ειδικά από το δεύτερο μέρος. Αύριο θα είναι μια από τις πιο σημαντικές νύχτες στην EuroLeague. Περιμένουμε τη στήριξη του κόσμου. Θα είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και θέλουμε να πάρουμε μια ακόμα νίκη για την ψυχολογία μας. Θα είναι μία ακόμα σημαντική βραδιά για εμάς".

Κι εν συνεχεία να σταθεί σε αυτό που βρίσκεται μπροστά για το "τριφύλλι", τον Ερυθρό Αστέρα που στο ΟΑΚΑ θα παίξει τα ρέστα του για πρόκριση στα playoffs της EuroLeague. Επ' αυτού, ο 45χρονος τεχνικός είχε να πει πως " έχω σεβασμό για τον Ερυθρό Αστέρα. Είναι μια δύσκολη ομάδα. Θα προσπαθήσουν να κάνουν καλό παιχνίδι και να είναι συγκεντρωμένοι. Έχουν παίκτες με ποιότητα όπως ο Ρότσεστι και ο Φελντέιν. Πρέπει να παίξουμε καλά όπως πάντα. Αν δεν παίζεις καλά στην EuroLeague, δεν κερδίζεις".

Ενώ, σε ερώτηση για το αν έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του, πιθανές διασταυρώσεις εν όψει της οκτάδας, απάντησε ξεκάθαρα πως " όχι, ούτε κατά διάνοια. Τώρα είναι ώρα να κοιτάξουμε πώς θα βελτιωθούμε και να πάρουμε μία ακόμα νίκη εντός έδρας που θα είναι σημαντική".

ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ: "Η ΑΜΥΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ"

Από την πλευρά του, ο Κρις Σίνγκλετον σημείωσε ότι " πρέπει να τελειώσουμε πολύ δυνατά την κανονική περίοδο, γιατί πολλές ομάδες είναι κοντά στη βαθμολογία. Πήραμε μια μεγάλη νίκη αλλά έχουμε μπροστά μας τέσσερα παιχνίδια που πρέπει να τα πάρουμε πολύ σοβαρά", για να προσθέσει αναφερόμενος στο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα:

" Παίζουμε στην έδρα μας, έχουν πολλά να αποδείξουν, έχουν παίξει καλά απέναντι σε καλές ομάδες φέτος. Δεν πρέπει να τους δώσουμε την ευκαιρία να αποδείξουν απέναντί μας. Θέλουμε να είμαστε στις πέντε κορυφαίες ομάδες της EuroLeague, η άμυνα είναι το θέμα, ο προπονητής μας το λέει σε όλη τη σεζόν, αν είμαστε από τις καλύτερες ομάδες στην άμυνα τότε θα βγουν πράγματα και στην επίθεση".

ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ: "ΣΑΝ ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΟ FINAL FOUR"

Τέλος, ο Κένι Γκάμπριελ δήλωσε αρχικά πως " είναι πολύ σημαντικό, έχουμε ακόμα τέσσερα παιχνίδια για να προσπαθήσουμε να πάρουμε την καλύτερη δυνατή θέση στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας. Πρέπει να βγούμε στο παρκέ και να παλέψουμε σκληρά, σαν να είναι ένας αγώνας που κρίνει το Final Four", για να καταλήξει λέγοντας:

" Πιστεύω ότι βρήκαμε τον τρόπο να κερδίζουμε στη Μάλαγα. Είδαμε πώς όλα γίνονται καλύτερα όταν παίζουμε τέτοια καλή άμυνα και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Το κλειδί για εμάς αύριο θα είναι η άμυνα και τα ριμπάουντ. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να πάρουν επιθετικά ριμπάουντ, είναι μια σκληρή ομάδα σε αυτό και αν πάρουν επιθετικά τρέχουν καλά στο ανοιχτό γήπεδο. Σκεφτόμαστε μόνο το αυριανό ματς με τον Ερυθρό Αστέρα, δεν μπορούμε να σκεφτούμε τη Μακάμπι. Όταν τελειώσει το ματς, από τη Τετάρτη, θα σκεφτούμε και το ματς στο Τελ Αβίβ".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ