EUROLEAGUE

Πασκουάλ: "Απόψε θυσιάσαμε τον Μπουρούση"

Πασκουάλ: "Απόψε θυσιάσαμε τον Μπουρούση"

Ο Τσάβι Πασκουάλ αναφέρθηκε στα αίτια της νίκης επί της Μακάμπι (83-75), ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους διακριθέντες, τη στιγμή που μίλησε για "θυσία" του Γιάννη Μπουρούση λόγω εναλλακτικού αγωνιστικού πλάνου.

Ο Παναθηναϊκός διατήρησε το εντός έδρας αήττητο στην EuroLeague, έστω κι αν χρειάστηκε το έξτρα πεντάλεπτο για να πάρει τη νίκη απέναντι στη Μακάμπι . Οι "πράσινοι" είδαν τον Κρις Σίνγκλετον να κάνει όργια στο παρκέ του ΟΑΚΑ, για να φτάσουν στην επικράτηση (83-75), την τέταρτη σε έξι αγώνες τους στη διοργάνωση.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Τσάβι Πασκουάλ δήλωσε αρχικά πως " θέλω να πω ένα ευχαριστώ στους φιλάθλους μας που βοήθησαν την ομάδα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι αυτή τη νίκη. Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι. Παίξαμε πάνω κάτω καλή άμυνα για σαράντα λεπτά. Μόνο κάποια λάθη στο αμυντικό transition μας έφεραν σε δύσκολη θέση. Προφανώς στην επίθεση παίξαμε αρκετά καλά, αλλά σίγουρα θέλουμε κάποια βελτίωση, δεδομένου ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι πολύ δύσκολη".

Για την προσφορά του Λευτέρη Μποχωρίδη στο παιχνίδι, κι αν αυτός ήταν εκ των διακριθέντων: " Θα μπορούσε να είναι έτσι τα πράγματα, υπήρχαν πολλές στιγμές - κλειδιά. Είναι αλήθεια ότι ο Μποχωρίδης βοήθησε πολύ την ομάδα, είμαι πολύ ικανοποιημένος με τη δουλειά του. Γι αυτό λαμβάνει την "ανταμοιβή" να παίζει σε σημαντικά παιχνίδια, όπως το σημερινό".

Για το πόσο σημαντικό είναι που ο Παναθηναϊκός κέρδισε ένα ακόμη κλειστό παιχνίδι, μετά από αυτό στη Βαμβέργη: " Είναι πολύ σημαντικό που κερδίζουμε έτσι. Η αλήθεια είναι ότι με τόσο σφιχτό πρόγραμμα δεν έχουμε πολλές ημέρες για να προπονηθούμε. Έτσι τα παιχνίδι μας βοηθούν να μεγαλώνουμε. Είμαστε μια ομάδα που δεν έχει μεγάλη συνέχεια στο παιχνίδι της. Όσο κερδίζεις, τόσο περισσότερο βελτιώνεσαι".

Για την συνεισφορά του Γιάννη Μπουρούση απέναντι στη Μακάμπι: " Όλοι οι παίκτες χρειάζονται τον χρόνο τους. Ο Μπουρούσης δουλεύει σωστά και είμαι σίγουρος ότι θα αποτελέσει έναν παίκτη - κλειδί στην πορεία. Ας πούμε, ο Σίνγκλετον την προηγούμενη εβδομάδα δεν ήταν τόσο καλός, αλλά απόψε έκανε μεγάλο παιχνίδι. Πιστεύω ότι την εβδομάδα που έρχεται, ο Μπουρούσης θα παίξει πολύ καλά. Απόψε ήταν λίγο άτυχος, γιατί τη στιγμή που έπαιξε υπήρξαν λάθος επιλογές από άλλους παίκτες κι ήταν ένα διάστημα που η Μακάμπι κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι. Χρειαστήκαμε λοιπόν κάποιο άλλο σενάριο, όπου αυτός "θυσιάστηκε", έστω κι αν δεν ήταν αυτός ο υπαίτιος της κατάστασης".

Για το ενδεχόμενο μεταγραφής ξένου παίκτη στην περιφέρεια: " Ξέρετε ήδη ότι δεν μιλάω για τέτοια θέματα δημοσίως, μετά από αγώνες. Πάντα σκεφτόμαστε με τους παίκτες που έχουμε στην ομάδα κι επιχειρούμε να παίξουμε καλά με αυτούς. Μένουν περίπου δύο με τρεις εβδομάδες στον Μάικ (Τζέιμς) για να επιστρέψει. Τον χρειαζόμαστε πολύ".

Για το αν η απόδοση του Λευτέρη Μποχωρίδη αλλάζει τα μεταγραφικά του πλάνα: " Όχι ακριβώς, δεν συσχετίζονται άμεσα τα θέματα, αλλά είναι μεταβλητές που πρέπει να λάβει κάποιος υπ όψιν. Μου αρέσουν οι νέοι παίκτες που προσπαθούν να δείξουν στον προπονητή τους κάθε μέρα ότι θέλουν να παίξουν. Αυτό συμβαίνει με όλους τους νέους παίκτες, έχει γίνει κατανοητό πως αυτός είναι ο δρόμος. Υπό αυτές τις συνθήκες θα προσπαθήσουμε σιγά σιγά να τους βοηθήσουμε".

Από μέρους του, ο Ραμί Χαντάρ τόνισε πως " θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου γιατί πάλεψαν σκληρά, κάνοντας δύο comebacks στη διάρκεια του αγώνα. Είχαμε μειονέκτημα σε ό,τι αφορά τις κατοχές της μπάλας, κάναμε έξι περισσότερα λάθη. Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στα ριμπάουντ, κι αυτό είχε ως συνέπεια να έχουμε λιγότερες επιθέσεις. Αν κοιτάξει κανείς τις δύο πλευρές του παρκέ, παίξαμε άσχημα στην επίθεση, αλλά στην άμυνα ήμασταν εξαιρετικοί. Απλά δεν βάλαμε κάποια σουτ. Δυστυχώς".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ