EUROLEAGUE

Πασκουάλ: "Από τις πιο δύσκολες στιγμές της καριέρας μου"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / FENERBAHCE - PANATHINAIKOS (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / FENERBAHCE - PANATHINAIKOS (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τσάβι Πασκουάλ χαρακτήρισε την "σκούπα" από τη Φενέρμπαχτσε ως μια από τις πιο δύσκολες στιγμές στην καριέρα του, ενώ έστειλε μήνυμα ανασύνταξης εν όψει των playoffs της Stoiximan.gr Basket League.

Η απογοήτευση από τον αποκλεισμό, και κυρίως τον τρόπο που αυτός προήλθε , είναι διάχυτος στον Παναθηναϊκό Superfoods. Αποτυπώθηκε στις ατάκες του Δημήτρη Γιαννακόπουλου , αλλά και την αυτοκριτική του Νικ Καλάθη . Λίγη ώρα αργότερα, επιβεβαιώθηκε από αυτά που είπε ο Τσάβι Πασκουάλ στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης στην Ulker Sports Arena.

Αποστολή στην Κωνσταντινούπολη: Γιώργος Οικονόμου

Ο προπονητής του "τριφυλλιού" ανέφερε αρχικά πως " πρώτα απ’ όλα θέλω να πω συγχαρητήρια στη Φενέρμπαχτσε, είναι πολύ ξεκάθαρο το αποτέλεσμα. Είναι 3-0 κι αυτό σημαίνει ότι παίξανε καλύτερα από μας αλλά από την πλευρά μας πρέπει να σκεφτούμε λίγο γενικά, γιατί ήρθαμε στα play offs σε μία άριστη κατάσταση, μετά από πέντε νίκες στη σειρά. Είχαμε παρουσιάσει μία εξαιρετική χημεία, παίζαμε πολύ καλά και στο πρώτο ματς των play offs με τη Φενέρ ξεκινήσαμε έτσι, όπως ακριβώς είχαμε τελειώσει την κανονική περίοδο, ακολουθώντας αυτόν τον τρόπο", ενώ συνέχισε αναφερόμενος σε όσα έγιναν στο γήπεδο:

" Παίξαμε πολύ καλά στα πρώτα 20 λεπτά σε άμυνα και επίθεση και όλα ξεκίνησαν όταν χάσαμε εκείνο το ματς έχοντας τη διαφορά από 16 πόντους. Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη στο δεύτερο ημίχρονο και μετά από αυτό η ομάδα της Φενέρ έπαιξε με μεγάλη αυτοπεποίθηση και εμείς παιχνίδι με παιχνίδι παίξαμε με όλο και λιγότερη αυτοπεποίθηση".

Σε ερώτηση για αυτά που έχει στο μυαλό του μετά την "σκούπα" από την τουρκική ομάδα, εξήγησε πως " πρώτα απ’ όλα είμαι πάρα πολύ στενοχωρημένος για τους οπαδούς μας, γιατί θέλαμε πάρα πολύ να τους αφιερώσουμε αυτή την πρόκριση για το Final 4 και ήταν αδύνατο να γίνει στο τέλος. Ξέραμε πριν από τη σειρά ότι τα τρίποντα θα είναι καταλυτικά στην έκβαση της σειράς γιατί τόσο εμείς όσο και η Φενέρ είμαστε ομάδες που χρησιμοποιούμε το τρίποντο και είναι ένα στοιχείο που μας δίνει νίκες και στους δύο".

Εν συνεχεία στάθηκε στα κακώς κείμενα της ομάδας του σε αυτή τη σειρά των αγώνων: " Όταν σουτάρουν οι δύο ομάδες με πάνω από 40% στο τρίποντο συνήθως κερδίζουΝ, και η Φενέρ έχει σουτάρει με πάνω από 55%. Είναι απίστευτο αυτό το ποσοστό. Τελειώσαμε τη σειρά χωρίς καλά ποσοστά. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν πως η Φενέρ μέρα με τη μέρα γινόταν καλύτερη ομάδα. Ήμασταν χειρότεροι πνευματικά. Είναι μία στιγμή που πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι, είναι η ώρα να σκεφτούμε τι συνέβη σε αυτά τα play offs να μάθουμε, να καταλάβουμε τι πρέπει να αλλάξουμε, τι πρέπει να κάνουμε και είναι η στιγμή να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι, παίκτες και προπονητές, όλο το κλαμπ, όλος ο οργανισμός μας και οι οπαδοί μας, να είμαστε όλοι μαζί μια γροθιά γιατί έχουμε να παίξουμε πολύ σημαντικούς ημιτελικούς στο Πρωτάθλημα".

Για να κλείσει κάνοντας την αυτοκριτική του και δίνοντας το σύνθημα αντεπίθεσης για τη συνέχεια: " Έχουμε πολύ δύσκολα παιχνίδια και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα και πρέπει να τελειώσουμε τη σεζόν καλά, όπως θέλουμε. Γιατί αν βάλουμε τη ματιά μας προς τα πίσω, κάναμε μία εξαιρετική regular season και κάναμε μία εξαιρετική χρονιά στην κανονική περίοδο του Πρωταθλήματος. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να το κάνουμε και μπορούμε να είμαστε αυτοί που θέλουμε. Είναι μία δύσκολη στιγμή για όλους μας, είναι μία από τις πιο δύσκολες στιγμές στην καριέρα μου, μία από τις πιο δύσκολες στιγμές μου, αλλά πρέπει να τις ξεπεράσουμε, γιατί είχαμε όραμα και πίστη γι’ αυτό. Μπορούμε να χάσουμε, αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο. Πρέπει να το ξεπεράσουμε, να κοιτάξουμε μπροστά και να προετοιμαστούμε για τους ημιτελικούς του Πρωταθλήματος".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ