EUROLEAGUE

Πασκουάλ: "Aμυνα, λίγα λάθη και ριμπάουντ"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / BARCELONA - PANATHINAIKOS / ÐÁÓÊÏÕÁË / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / BARCELONA - PANATHINAIKOS / ÐÁÓÊÏÕÁË / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Τσάβι Πασκουάλ μίλησε για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (10/11, 21:00) και τόνισε πως η ομάδα του έκανε καλή προπόνηση και είναι έτοιμη για το ματς στο ΣΕΦ. Τι δήλωσαν Τζέιμς Γκιστ και Λούκας Λεκαβίτσιους.

Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στο ΣΕΦ (10/11, 21:00, Live Blog από το Sport24.gr, Novasports 2), με τον Τσάβι Πασκουάλ να θεωρεί "κλειδί" την άμυνα. Παράλληλα, ο head coach των "πράσινων" στάθηκε στη βελτίωση που πρέπει να δείξει η ομάδα του στο κομμάτι της επίθεσης, ενώ υπογράμμισε ότι θα χρειαστέι έλεγχος των ριμπάουντ.

Ο Τσάβι Πασκουάλ, τόνισε αρχικά: " Tώρα πρόκειται για ένα νέο παιχνίδι και μια νέα ιστορία. Βρισκόμαστε στην regular season της EuroLeague και θα είναι τελείως διαφορετικό ματς. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα ώστε να παίξουμε καλά. Αυτές τις μέρες κάναμε καλή προπόνηση για να είμαστε έτοιμοι και πιστεύω ότι η εικόνα της ομάδας θα είναι καλή".

Σχετικά με τα σημεία που θα κρίνουν το ντέρμπι, υπογράμμισε: " Τα πάντα είναι σημαντικά σε τέτοια ντέρμπι. Φυσικά μέσα στο ΣΕΦ θα πρέπει να παίξεις καλή άμυνα αλλά ταυτόχρονα πρέπει να κοντρολάρουμε τα λάθη μας στην επίθεση και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ. Είναι στοιχεία που πρέπει να έχουμε σε αυτό το ματς. Ο Ολυμπιακός παίζει πολύ καλή άμυνα, ειδικά στο γήπεδό του και για αυτό πρέπει να είμαστε καλοί στις πάσες και να βρίσκουμε την καλύτερη δυνατή επιλογή στην επίθεσή μας".

Για να καταλήξει: " Είναι ξεκάθαρο ότι στην επίθεση δεν βρίσκαμε τις σωστές λύσεις και κάναμε σουτ με τους αμυντικούς πολύ κοντά στον παίκτη μας. Πρέπει να το βελτιώσουμε γιατί είναι πολύ σημαντικό στοιχείο. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι παίκτες δεν θέλουν να πασάρουν τη μπάλα, αλλά πρέπει να βελτιώσουμε τις αποστάσεις, την έξτρα πάσα και να έχουμε πολλές πάσες στην επίθεση".

Από τη μεριά των παικτών, ο Τζέιμς Γκιστ δήλωσε: " Είμαστε σε καλή κατάσταση και φόρμα. Μόνο χρειαζόμαστε μεγαλύτερη συγκέντρωση στα παιχνίδια εκτός έδρας και αυτό είναι κάτι που πρέπει να διορθώσουμε. Παίζουμε καλά στο ΟΑΚΑ, ενώ εκτός έδρας για 25-30 λεπτά. Εκεί πρέπει να είσαι καλός και στα 40 λεπτά, ειδικά σε γήπεδα όπως του Ολυμπιακού που θα έχει και τον κόσμο στο πλευρό του. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στην άμυνα, ενώ στην επίθεση να τρέχουμε όποτε μπορούμε. Αυτά τα μικρά πράγματα μπορεί να καθορίσουν το παιχνίδι".

Τι σημαίνει μία νίκη επί του Ολυμπιακού; " Σημαίνει πολλά για τον κόσμο. Για εμάς είναι ένα παιχνίδι. Πρέπει να νικήσουμε σε αυτό το παιχνίδι, έχοντας παίξει ήδη πέντε πριν από αυτό. Σημαίνει πολλά για τον κόσμο μια νίκη επί του Ολυμπιακού και θα σημαίνει και πολλά για εμάς, προσθέτοντας μια ακόμα νίκη, αλλά είναι ένα παιχνίδι", απάντησε ο Αμερικανός φόργουορντ, για να καταλήξει: "Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και ελπίζουμε να αλλάξουμε τον τρόπο που παίζουμε εκτός έδρας. Αυτός είναι ο βασικός στόχος μας, να πάρουμε εκτός έδρας νίκη, που θα σημαίνει πολλά".

Παράλληλα, ο Λούκας Λεκαβίτσιους δήλωσε: " Mπορούμε. Θα είναι πιο δύσκολο, γιατί θα έχουν πολύ κόσμο στο πλευρό τους, αλλά έχοντας χάσει πολλά παιχνίδια, πρέπει να βγούμε μπροστά και να αλλάξουμε την εικόνα για τον κόσμο μας. Να παίξουμε καλύτερα και αν το κάνουμε και είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά, μπορούμε να νικήσουμε ξανά. Dεν είμαστε σε καλή θέση. Χάσαμε κάποια παιχνίδια, έχασαν κι αυτοί. Και για τις δύο ομάδες είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι, αφού και οι δύο θέλουν τη νίκη. Θα γίνει ένα καλό παιχνίδι".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ