EUROLEAGUE

Πάει ξανά στην Κίνα ο Παναθηναϊκός

Πάει ξανά στην Κίνα ο Παναθηναϊκός

Στην Κίνα θα επιστρέψει η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την ΚΑΕ. Οι "πράσινοι" θα επαναλάβουν το ταξίδι που είχαν κάνει τον Σεπτέμβριο του 2013.

Όπως αναφέρει και η ανακοίνωση η πρώτη γνωριμία έγινε τον Σεπτέμβριο όταν οι "πράσινοι" συμμετείχαν σε διάφορες εκδηλώσεις στις πόλεις Φοσάν και Πεκίνο. Έδωσαν μάλιστα φιλικό αγώνα με τους Λονγκ Λάιονς του Φοσάν.

Φέτος το "τριφύλλι" θα επιστρέψει στην Κίνα και συγκεκριμένα στο Χανγκζού, αλλά και στο Μακάου, όπου θα δώσουν δύο φιλικά παιχνίδια. Να σημειωθεί ότι οι "πράσινοι" πριν από δύο χρόνια είχαν αποκτήσει τον Σανγκ Πινγκ, τον πρώτο Κινέζο που αγωνίστηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και στη Euroleague.

"Ήταν μια ιδιαίτερη εμπειρία για όλους καθώς είχαν την ευκαιρία να εξαπλώσουν το brand name του Παναθηναϊκού και να γίνουν πρεσβευτές του ευρωπαϊκού μπάσκετ όπως και της Euroleauge στην Ασία και στην πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη, που λατρεύει το μπάσκετ. Μάλιστα τότε υπήρχε και η ιδιαιτερότητα της παρουσίας στην ομάδα του Παναθηναϊκού του Πινγκ Σανγκ, του πρώτου Κινέζου αθλητή που αγωνίστηκε στην Euroleague.

Δύο χρόνια μετά, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην Κίνα αυτή τη φορά στο πλαίσιο του Euroleague Basketball World Tour 2015 για δύο συναρπαστικούς αγώνες. Συγκεκριμένα θα αντιμετωπίσει τους Zhejiang Lions στις 28 Σεπτεμβρίου στην πόλη Hangzhou ενώ δύο μέρες αργότερα θα τεθεί αντιμέτωπος των Guangdong Tigers στην πόλη Macau.

Τα στελέχη του Παναθηναϊκού δεν μπορούν να κρύψουν τη χαρά τους για το γεγονός αυτό κι ετοιμάζονται για την επιστροφή τους σε μια χώρα όπου γνώρισαν ενδιαφέροντες ανθρώπους με ουσιαστικές σκέψεις και οράματα για την πρόοδο του μπάσκετ και την όποια συνεργασία που μπορεί να ευδοκιμήσει παρά τη μεγάλη απόσταση" αναφέρεται χαρακτηριστικά.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ