EUROLEAGUE

Ουίλιαμς, ο τελευταίος επιζών

Ουίλιαμς, ο τελευταίος επιζών

Ο Έλιοτ Ουίλιαμς είναι ο παίκτης που παίρνει την μπάλα στα χέρια του όταν όλα κρέμονται από μια κλωστή, θυμίζοντας μία εξελιγμένη έκδοση του... Μπρους Ουίλις. Κι όχι, δεν πρόκειται για το Die Hard. Το Euroleague Greece αναλύει.

Το έχει στο αίμα του! Δεν εξηγείται αλλιώς. Ο Έλιοτ Ουίλιαμς επανέλαβε κόντρα στην Νταρουσάφακα όσα έκανε τόσο απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, όσο και κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, επιβεβαιώνοντας όσους πιστεύουν πως είναι η Νο1 επιλογή του Παναθηναϊκού πλέον όταν τα παιχνίδια οδεύουν προς το τέλος. Κοινώς παρονομαστής στις τρεις απόπειρές του; Το "τριφύλλι" νίκησε και διατηρείται "ζωντανό" στη μάχη για τη δεύτερη θέση του ομίλου -και κατ' επέκταση το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Επειδή όμως επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση, τα πεπραγμένα του 27χρονου γκαρντ αρκούν για να τοποθετήσουν το όνομά του δίπλα σε αυτό του Μπρους Ουίλις. Όχι, δεν αναφερόμαστε στο Die Hard, αν και θα μπορούσαμε. Πολύ απλά γιατί ο απόφοιτος του Memphis μοιάζει να είναι... ο τελευταίος ("πράσινος") επιζών κάθε φορά που η νίκη μοιάζει να καταλήγει στα χέρια των αντιπάλων.

Θυμηθείτε πως κρίθηκε το εντός έδρας παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε: ο Παναθηναϊκός βρισκόταν στο +1 με λιγότερο από ένα λεπτό να μένει, με τον Έλιοτ Ουίλιαμς να σκοράρει με ανάποδο λέι απ στην αρχή, για να προσθέσει λίγο μετά 2/2 βολές και να "υπογράψει" τη νίκη της ομάδας του Σάσα Τζόρτζεβιτς. Εκείνη η τρέλα που είχε ζήσει στο ΟΑΚΑ -σύμφωνα με δήλωση του ίδιου στο Euroleague Greece- ήταν απλά η αρχή για όσα θα ακολουθούσαν. Το ορεκτικό, αν προτιμάτε.

Κάτι παρόμοιο έκανε χθες (24/3) στην Volkswagen Arena. Με τον Σκότι Ουίλμπεκιν να διαμορφώνει το +3 (84-81) υπέρ της Νταρουσάφακα στα 41'' για το τέλος, ο Αμερικανός γκαρντ πήρε την μπάλα, έπαιξε το αγαπημένο του isolation (κοινώς, απομόνωση) και με το τρίποντο που πέτυχε στα 26.4'' έφερε το παιχνίδια στα ίσια. Παρένθεση. Σούταρε με αυτοπεποίθηση, παρά το γεγονός πως μέχρις εκείνο το σημείο είχε μόλις 1/11 τρίποντα στην Euroleague. Κλείνει η παρένθεση. Λίγο αργότερα, ήταν αυτός που με 2/2 βολές (στα 2.4'') έδωσε τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη στους "πράσινους".

Παρεμπιπτόντως, απέναντι στην ομάδα του Οκτάι Μαχμούτι ο Έλιοτ Ουίλιαμς είχε 9 πόντους στα τελευταία 4'03'' της αναμέτρησης, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 19 πόντους (με 3/6 δίποντα, 1/1 τρίποντα, 10/10 βολές), 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 λάθη σε 23'25''.

Θυμηθείτε την ανατροπή δια χειρός του 27χρονου γκαρντ

Ενδιάμεσα είχε μεσολαβήσει μία ακόμη μεγαλύτερη προσωπική παράσταση. Άνευ αποτελέσματος βέβαια. Στην Kombank Arena του Βελιγραδίου, ο Αμερικανός γκαρντ πρόλαβε να βάλει 14 πόντους σε ένα δεκάλεπτο (το τέταρτο) για να δώσει στον Παναθηναϊκό το δικαίωμα να παλέψει για τη νίκη απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα. Στο φινάλε βέβαια δεν τα κατάφερε, αλλά με 17 πόντους (με 3/5 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 8/9 βολές), 3 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 3 λάθη σε 26'58'' ήταν -ξανά- ο κορυφαίος του "τριφυλλιού".

Δεν ήταν όμως μόνο αυτά τα παιχνίδια στα οποία ξεχώρισε, αποτέλεσε επιθετικό πυλώνα του Παναθηναϊκού τόσο απέναντι στην Ουνικάχα Μάλαγα (16 πόντοι με 7/11 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 2/3 βολές σε 29'32'') όσο και κόντρα στη Λοκομοτίβ Κουμπάν (16 πόντοι με 3/8 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 10/10 βολές σε 26'34'').

Συνολικά, στις πέντε -όλες κι όλες- παρουσίες του στην Euroleague, ο Έλιοτ Ουίλιαμς έχει 16.4 πόντους με 51.3% στα δίποντα (20/39), 16.7% στα τρίποντα (2/12), 94.7% στις βολές (36/38), 2.4 ριμπάουντ, 1.2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1.6 λάθη ανά 28'00'' συμμετοχής. Όχι κι άσχημα δηλαδή...

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ