EUROLEAGUE

Όταν ο Παναθηναϊκός έσπασε το αήττητο της Μάλαγα

Όταν ο Παναθηναϊκός έσπασε το αήττητο της Μάλαγα

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει απόψε (3/3, 21:45) την Ουνικάχα Μάλαγα στο "Martin Carpena", ένα γήπεδο που πριν μερικά χρόνια ήταν απόρθητο. Τουλάχιστον μέχρι να φιλοξενήσει το "τριφύλλι", που έβαλε τέλος σε ένα αήττητο σερί που κρατούσε κάτι παραπάνω από δύο χρόνια. Το Euroleague Greece θυμάται (VIDEO).

Η αποψινή (3/3, 21:45) δοκιμασία του Παναθηναϊκού στο "Martin Carpena" δεν είναι ό,τι πιο εύκολο. Η Ουνικάχα Μάλαγα παλεύει να μείνει "ζωντανή" στο κυνήγι της τέταρτης θέσης του ομίλου, με την αναμέτρηση κόντρα στο "τριφύλλι" να αποτελεί ενδεχομένως την τελευταία της ελπίδα για να καταφέρει κάτι τέτοιο. Από την άλλη, η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς θέλει να πάρει την πέμπτη διαδοχική νίκη της στο Top 16 και να πατήσει ακόμη πιο γερά στον όμιλο, με φόντο την πρόκριση στα πλέι οφ και -γιατί όχι;- το πλεονέκτημα έδρας σε αυτά.

Μιας κι αναφερθήκαμε σε σερί, ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα που χάλασε το εντός έδρας αήττητο της Ουνικάχα Μάλαγα, πριν από μια εφταετία. Η ισπανική ομάδα έκανε πράγματα και θαύματα για μία διετία στην Euroleague, με κύριο χαρακτηριστικό της το γεγονός πως το "Martin Carpena" ήταν αλώβητο. Η ιστορική της έδρας αποτέλεσε το "φρούριο" που τη βοήθησε να φτάσει μέχρι το Final Four της Αθήνας (2007), στη μεγαλύτερη επιτυχία της σύγχρονης ιστορίας της.

Τι εννοούμε όταν μιλάμε για "κάστρο"; Ότι έμεινε αήττητη εντός έδρας για κάτι παραπάνω από δύο χρόνια. Η ήττα από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στις 14.12.2006 ήταν η τελευταία που θα γνώριζε για δύο και κάτι χρόνια. Μέχρις ότου αντιμετωπίσει δηλαδή τον Παναθηναϊκό για τη δεύτερη αγωνιστική του -με την παλιά μορφή- Top 16 της σεζόν 2008-'09. Εκείνο το παιχνίδι διεξήχθη στις 4.2.2009.

Πέρασαν δηλαδή 784 ημέρες μέχρι η Ουνικάχα Μάλαγα να νιώσει το αίσθημα της αποτυχίας στο "Martin Carpena". Γιατί έγινε αυτό; Επειδή οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς (τότε) πραγματοποίησαν μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της χρονιάς, για να κάνουν το πλέον αποφασιστικό βήμα για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Με 42.3% στα τρίποντα και το δίδυμο των Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (18π.) και Ντρου Νίκολας (19π.) να κάνει τη διαφορά από την περιφέρεια, το "τριφύλλι" πέρασε νικηφόρα από ένα γήπεδο που έμοιαζε απόρθητο (αλλά δεν ήταν τελικά) "σπάζοντας" σερί 23 νικηφόρων ευρωπαϊκών αγώνων για την αντίπαλο.

Τα δεκάλεπτα:19-15, 45-44, 61-61, 69-81.

Μάλαγα: Καμπέθας 8 (2), Χιμένεθ 4 (1), Άρτσιμπαλντ 2, Χέισλιπ 13 (1), Κελάτι 10 (1), Ροντρίγκεθ 9 (1), Εν Ντόνγκ 5, Κουκ 11 (3), Βελς 7 (1), Γκάμπριελ.

Παναθηναϊκός: Περπέρογλου, Φώτσης, Μπατίστ 7, Νίκολας 19 (4), Διαμαντίδης 10 (2), Πέκοβιτς 15, Σπανούλης 9 (1), Γιασικεβίτσιους 18 (3), Κέτσμαν 3 (1).

Πήρε εκδίκηση για το δικό του χαμένο σερί

Βέβαια, ο Παναθηναϊκός την είχε... πάθει με αντίστοιχο τρόπο τρία χρόνια νωρίτερα. Στο ΟΑΚΑ. Οι "πράσινοι" υποδέχονταν την ισπανική ομάδα για το Top 16 της σεζόν 2005-'06 (στις 25.1.2006 για την ακρίβεια) μετρώντας 41 σερί εντός έδρας νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Η Ουνικάχα Μάλαγα το "έσπασε" όμως επικρατώντας με 95-93, για να πετύχει μια από τις μεγαλύτερες εκτός έδρας νίκες της εκείνη τη χρονιά. Το χάρηκε με την ψυχή της, αλλά τρία χρόνια μετά γεύτηκε το ίδιο πικρό ποτήρι.

Θυμηθείτε το "διπλό" στο Martin Carpena το 2009

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ