EUROLEAGUE

Οι λόγοι της "έκρηξης" Γιαννακόπουλου για τη διαιτησία

Οι λόγοι της "έκρηξης" Γιαννακόπουλου για τη διαιτησία

Οι αποφάσεις των διαιτητών της EuroLeague στις αναμετρήσεις που φέρνουν τις διαμαρτυρίες του Παναθηναϊκού Superfoods και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Οι έντονες διαμαρτυρίες του Δημήτρη Γιαννακόπουλου προς τους διαιτητές στη διάρκεια της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Φενέρμπαχτσε για την 18η αγωνιστική τηςEuroLeague, μόνο τυχαίες δεν ήταν κι έρχονται μετά από αποφάσεις οι οποίες έχουν στερήσει νίκες του “τριφυλλιού” στη φετινή σεζόν, κάτι το οποίο δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τον ισχυρό άνδρα του “τριφυλλιού”.

Οι “πράσινοι”μέχρι τώρα δεν έχουν εκφράσει τα παράπονα τους με επίσημο τρόπο ακόμα και αν αδικήθηκαν σε κάποια ματς, ωστόσο έχουν υπάρξει κόντρα σφυρίγματα για τα οποία δικαιούνται να διαμαρτύρονται, ακόμα και σε παιχνίδια στα οποία έχουν νικήσει. Κάποιες φορές μπορούν να χαρακτηριστούν υπερβολικά αλλά κάποιες φορές απόλυτα δικαιολογημένα. Αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα.

Πέρα από το τελευταίο παιχνίδι κόντρα στην τουρκική ομάδα, όπου υπήρξαν αρκετές φάσεις και μάλιστα στην τέταρτη περίοδο, όπου υπήρξαν λάθη εις βάρος του Παναθηναϊκού, οι “πράσινοι” δεν έχουν ξεχάσει παλαιότερα παιχνίδια. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα στη Βιτόρια κόντρα στη Μπασκόνια. Εκεί οι διαιτητές αρνήθηκαν παράβαση στην τελευταία φάση του αγώνα πάνω στον Νίκο Παππά που ουσιαστικά κρίνει το αποτέλεσμα ενώ από πολύ νωρίς είχε φορτωθεί με φάουλ ο Τζέιμς Γκιστ.

Κάτι ανάλογο συνέβη με τον Αμερικανό φόργουορντ στο ματς με τη Ζαλγκίρις ο οποίος είχε βγει εκτός αγώνα από το πρώτο μέρος. Άσχετα με τι ακολούθησε στη συνέχεια όπου σαφώς και ο Παναθηναϊκός είχε κακή απόδοση. Για τα παραπάνω και όχι μόνο, στον Παναθηναϊκό και συγκεκριμένα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θεωρεί πώς το “τριφύλλι” αδικείται ή αν προτιμάτε δεν έχει την ίδια αντιμετώπιση με άλλες ομάδες της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Πολλοί ανατρέχουν στην κόντρα που υπήρχε στο πρόσφατο παρελθόν αλλά οι τελευταίες διαμαρτυρίες από τον διοικητικό ηγέτη του Παναθηναϊκού αφορούν στην αντιμετώπιση που έχουν οι “πράσινοι” από τους διαιτητές στη φετινή σεζόν, με συνέπεια αυτό να εκφράζεται κυρίως από ταsocial media(Instagram), όπως έγινε τόσο στο ματς με τη Μπασκόνια όσο και μετά από αυτό με τη Φενέρ.

Photo credits: eurokinissi.gr

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ