EUROLEAGUE

Οι διαιτητικές αποφάσεις που έφεραν την οργή του Παναθηναϊκού

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / REAL MADRID - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / REAL MADRID - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στον Παναθηναϊκό Superfoods είναι έξαλλοι με τις αποφάσεις των διαιτητών (και) στο Game 3 με τη Ρεάλ Μαδρίτης, εστιάζοντας στα διαφορετικά κριτήρια στις δύο ρακέτες και δύο χαρακτηριστικές φάσεις στο φινάλε της αναμέτρησης.

Οι αποφάσεις των διαιτητών, μα πολύ περισσότερο τα διαφορετικά κριτήρια, στο Game 3 των playoffs ανάμεσα στον Παναθηναϊκό Superfoods και τη Ρεάλ Μαδρίτης έχουν προκαλέσει τον έντονο εκνευρισμό στην πλευρά της ελληνικής ομάδας. Κάτι που αποτυπώθηκε άμεσα από την τοποθέτηση του Μάνου Παπαδόπουλου , αλλά και από τη δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου λίγη ώρα αργότερα.

Οι "πράσινοι" φωνάζουν για φάσεις που θεωρούν χαρακτηριστικές της αντιμετώπισης που είχαν από την τριάδα των Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία), Μιλιβόγιε Γιόβτσιτς (Σερβία) και Καρμέλο Πατέρνικο (Ιταλία). Αυτό είναι άλλωστε το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη σειρά με την ισπανική ομάδα: τα διαφορετικά κριτήρια. Μία ενόχληση που εκφράστηκε σε πιο... χλιαρό ύφος μετά το δεύτερο παιχνίδι του ΟΑΚΑ, αλλά έφερε την "έκρηξή" τους στο WiZink Center.

Η φάση με τον Μάρκους Ντένμον στο 35ο λεπτό της αναμέτρησης, όπου ο Σέρχιο Γιουλ έβγαλε την μπάλα εκτός της τελικής γραμμής (αντί αυτή να καταλήξει στα χέρια του Τζέιμς Γκιστ, που ετοιμαζόταν να καρφώσει) είναι ενδεικτική. Δεν είναι όμως η μοναδική.

Κι αυτό γιατί οι αποφάσεις των τριών "γκρίζων" στο τελευταίο δίλεπτο αποτέλεσαν τις σταγόνες που ξεχείλισαν το ποτήρι της "πράσινης" οργής. Το φάουλ στον Μάικ Τζέιμς στο 1'29'' για το τέλος (71-70 το σκορ) και το επιθετικό φάουλ του Γκουστάβο Αγιόν στον Νικ Καλάθη πριν ο Τζέισι Κάρολ βάλει το τετράποντο που "τελείωσε" το παιχνίδι είναι οι δύο πιο... καίριες αποφάσεις των διαιτητών στις οποίες στέκονται οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού Superfoods.

Η οργή από την πλευρά του "τριφυλλιού" δεν προκύπτει βέβαια μόνο από δύο - τρία ανάποδα (μη) σφυρίγματα, αλλά πολύ περισσότερο από τα κριτήρια στην αντιμετώπιση των δύο ομάδων και τη γενικότερη συμπεριφορά απέναντι στον σύλλογο.

Κι αυτό γιατί εκτιμούν ότι η κόντρα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον Τζόρντι Μπερτομέου δεν είναι πλέον... προσωπική, αλλά οδηγείται σε τέτοιο σημείο που επηρεάζει τον Παναθηναϊκό Superfoods και την προσπάθειά του να επιστρέψει στο Final Four.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ