EUROLEAGUE

ΟΑΚΑ ήταν και... πάει

ΟΑΚΑ ήταν και... πάει

Ο Παναθηναϊκός Superfoods γνώρισε δύο σερί ήττες στην έδρα του για πρώτη φορά στην ιστορία των playoffs της EuroLeague, με το ΟΑΚΑ να μην θυμίζει σε τίποτα το "κάστρο" της περασμένης δεκαετίας.

Δύο εντός έδρας ήττες μέσα σε τρεις ημέρες δεν είναι κάτι συνηθισμένο για τον Παναθηναϊκό Superfoods, ο οποίος "πέταξε στα σκουπίδια" ό,τι έχτιζε με κόπο για πέντε μήνες, στη regular season. Οι "πράσινοι" δεν κατάφεραν να υπερασπιστούν το ΟΑΚΑ στις δύο περιπτώσεις που βρήκαν απέναντί τους τη Φενέρμπαχτσε, με αποτέλεσμα να αποζητούν ένα θαύμα στην Ulker Sports Arena για να μην αποχαιρετήσουν την EuroLeague.

Το 0/2 που μέτρησε το "τριφύλλι" στο "σπίτι" του αυτή την εβδομάδα μεγάλωσε μάλιστα ένα κάκιστο -για τους "πράσινους"- σερί. Κι αυτό γιατί έφτασαν αισίως τις εφτά διαδοχικές ήττες στο γήπεδό του σε playoffs της EuroLeague και τελικούς του πρωταθλήματος, αγώνες δηλαδή που είτε δίνουν τρόπαιο είτε δρομολογούν τις διαδικασίες για την κατάκτησή του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός Superfoods έχει να κερδίσει σε τέτοιου είδους αγώνα από το Game 3 των playoffs το 2014-'15, όταν επιβλήθηκε της ΤΣΣΚΑ Μόσχας (86-85). Ακολούθησε η ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ στους τελικούς (που είχε ως αποτέλεσμα την "σκούπα"), αλλά και η περσινή ήττα - σκούπα από την Μπασκόνια στα προημιτελικά της EuroLeague. Το κακό βέβαια έγινε πολύ μεγαλύτερο εντός των συνόρων, αφού ο Ολυμπιακός κατάφερε να αλώσει άλλες δύο φορές το γήπεδο του "αιωνίου" αντιπάλου του και να πανηγυρίσει εκεί την κατάκτηση του τίτλου του Πρωταθλητή Ελλάδος.

Μ' αυτά και μ' αυτά, φτάσαμε στις δύο μονομαχίες με τη Φενέρμπαχτσε που έφεραν το 0/7 την τελευταία τριετία (!), επιτείνοντας το εντός έδρας... πρόβλημα που έχει το "τριφύλλι" σε αγώνες υψηλών απαιτήσεων και πίεσης. Κάπως έτσι, το ΟΑΚΑ έγινε από ευχή... κατάρα.

Παρεμπιπτόντως, σε αυτό το διάστημα η Φενέρμπαχτσε είναι αήττητη (8/8!) σε αγώνες των playoffs της EuroLeague, κυνηγώντας την ερχόμενη εβδομάδα στην Ulker Sports Arena την τρίτη διαδοχική δική της "σκούπα", μετά από αυτές που πήρε απέναντι σε Μακάμπι Τελ Αβίβ (2014-'15) και Ρεάλ Μαδρίτης (2015-'16). Η μόνη διαφορά βέβαια είναι πως στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις, είχε "σκουπίσει" τις ομάδες που καλούνταν να υπερασπιστούν τα σκήπτρα του Πρωταθλητή Ευρώπης.

Φέτος μπορεί να καθαιρέσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας μόνο στον τελικό της διοργάνωσης, εφόσον οι δύο ομάδες φτάσουν ως εκεί. Α, και μην ξεχνάμε πως στη regular season η τουρκική ομάδα έκανε το 2/2 απέναντι στη "ρωσική αρκούδα".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ