EUROLEAGUE

ΟΑΚΑ είναι μόνο ένα

ΟΑΚΑ είναι μόνο ένα

Ο Παναθηναϊκός Superfoods αποχαιρέτησε το ΟΑΚΑ για το 2017 με μία ακόμη νίκη, διευρύνοντας το αήττητο σερί του στην EuroLeague. Το Sport24.gr γράφει για το μοναδικό απροσπέλαστο γήπεδο μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος!

Το παιχνίδι με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν γεμάτος ιδιαιτερότητες για τον Παναθηναϊκό Superfoods, τόσο αγωνιστικά (λόγω της απουσίας του Νικ Καλάθη) όσο και συναισθηματικά (λόγω της απώλειας του Τάσσου Στεφάνου). Οι "πράσινοι" βρήκαν τον τρόπο να ξεπεράσουν τις όποιες δυσκολίες και να πάρουν τη νίκη , για να πουν "αντίο" στο ΟΑΚΑ για το 2017 με θετικό αποτέλεσμα.

Το "εφτά στα εφτά" που έκαναν φέτος στο γήπεδό τους στην EuroLeague τούς διατηρεί στην τετράδα της κατάταξης, την ώρα όμως που επιβεβαιώνει πως το ΟΑΚΑ έχει ξαναγίνει έδρα - φόβητρο σε όλη την Ευρώπη. Δεν είναι μόνο ότι μιλάμε για το μοναδικό απροσπέλαστο γήπεδο της διοργάνωσης για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, αλλά πολύ περισσότερο ότι το 100% αφορά σε ολόκληρο το ημερολογιακό έτος!

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ μετράει μόνο νίκες σε αγώνες της regular season (14/14), περιορίζοντας την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας. Η ήττα από τη Φενέρμπαχτσε πριν από είκοσι μέρες στην παράταση αρκεί για να φέρει την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη πίσω από το "τριφύλλι", με το 14/15 να είναι το ποσοστό επιτυχίας στα εντός έδρας παιχνίδια μέσα στο 2017.

Εξετάζοντας τα πεπραγμένα των δεκατριών (13) ομάδων που συμμετείχαν στην EuroLeague τόσο πέρσι όσο και φέτος, είναι ξεκάθαρο πως το ΟΑΚΑ είναι ένα από τα "όπλα" που έχει ο Παναθηναϊκός Superfoods στην προσπάθεια που κάνει να επιστρέψει στο Final Four.

Όσον αφορά στην ομάδα που είδε το γήπεδό της να... παραβιάζεται περισσότερο από καμία άλλη μέσα στο 2017, αυτή είναι η Μπάμπεργκ, που έχει γνωρίσει ήδη εννέα (9) ήττες στην Brose Arena -κι ενώ έχει να δώσει κι άλλο παιχνίδι σε αυτή.

Οι αριθμοί δεν είναι απόλυτοι βέβαια, αφού κάποιες ομάδες έχουν ένα (ή δύο) ακόμη παιχνίδι στο γήπεδό τους στις επόμενες δύο αγωνιστικές της regular season, παρουσιάζουν όμως μια σχετική αλήθεια αναφορικά με τη δύναμη που αντλούν.

Ομάδα Νίκες - Ήττες Ποσοστό
Αναντολού Εφές 8-6 57.1%
Αρμάνι Μιλάνο 5-8 38.5%
Μπασκόνια 6-6 50%
Μπάμπεργκ 6-9 40%
Ερυθρός Αστέρας 8-5 61.5%
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 14-1 93.3%
Μπαρτσελόνα 8-7 53.3%
Φενέρμπαχτσε 10-4 71.4%
Μακάμπι Τελ Αβίβ 9-6 60%
Ολυμπιακός 10-3 76.9%
Παναθηναϊκός 14-0 100%
Ρεάλ Μαδρίτης 13-2 86.7%
Ζάλγκιρις 7-7 50%
TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ