EUROLEAGUE

''Ο Μποχωρίδης δεν ξέρει από... Πρωτοχρονιές!''

''Ο Μποχωρίδης δεν ξέρει από... Πρωτοχρονιές!''

Ο πρώτος προπονητής του Λευτέρη Μποχωρίδη, Γιώργος Κυριαζής, θυμάται τις Πρωτοχρονιές στα παρκέ ενώ ο πατέρας του 20χρονου γκαρντ, Στέλιος, εξηγεί στο Sport24 τους λόγους που δεν κοιμήθηκε τις τελευταίες μέρες!

Ίσως η μεγαλύτερη έκφραση ευγνωμοσύνης και σεβασμού από τα παιδιά προς τον πατέρα να είναι η ίδια η πορεία τους στο πέρασμα των χρόνων.

Στην περίπτωση του Λευτέρη Μποχωρίδη και των όσων βίωσε από τα παιδικοεφηβικά του Άρη ως τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, ο πατέρας του, Στέλιος, έχει κάθε λόγο φουσκώνει από περηφάνεια!

Ο πατέρας του 20χρονου γκαρντ μοιράστηκε στο Sport24 τα συναισθήματά του για την μετακίνηση του γιού του στον Παναθηναϊκό κι εξηγεί ότι ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πως ο Λευτέρης θα κάνει προπονήσεις με τον Δημήτρη Διαμαντίδη!

''Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω τι έχει συμβεί! Σου μιλάω ειλικρινά! Δεν έχω κοιμηθεί τις τελευταίες τρεις μέρες από την υπερένταση! Από τη μια στιγμή στην άλλη θα βλέπεις το παιδί σου να κάνει προπόνηση με τον Διαμαντίδη στον Παναθηναϊκό! Είναι πολλοί άνθρωποι που έχουν βοηθήσει τον Λευτέρη και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω... Από κει και πέρα, τι μπορώ να πω εγώ; Μόνο χαρά. Χαρά και περηφάνια. Του χρόνου θα κατεβαίνουμε με βανάκι στην Αθήνα για να βλέπουμε τον Λευτέρη μου! Πήγε και ο άλλος μου γιος, ο Νίκος, στον ΟΦΗ. Θα μας φάνε τα αεροπλάνα (γέλια)!''

''Έπαιζε απέναντι σε μεγαλύτερούς του!''

Από την πλευρά του, ο πρώτος προπονητής του Λευτέρη Μποχωρίδη στα παιδικοεφηβικά του Άρη, Γιώργος Κυριαζής θυμάται ότι ο νέος γκαρντ του Παναθηναϊκού τα... έβαζε από μικρός με μεγαλύτερούς του. Και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία!

''Για να είμαι ειλικρινής, την περίμενα την εξέλιξη του Λευτέρη. Τον γνωρίζω από 10 χρονών. Πριν από 10 χρόνια, λοιπόν, τον ανέβασα στο παιδικό ενώ κανονικά η ηλικία του ήταν για τα μίνι. Έπαιζε στο παιδικό του Άρη σαν 94άρης, απέναντι σε παιδιά που ήταν μεγαλύτερά του κατά τρία χρόνια! Πραγματικά, έβλεπα σε αυτό το παιδί ότι μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Είχε τεράστια θέληση, έκανε ατελείωτες ώρες προπόνησης μέσα στην ημέρα. Στις 11 το βράδυ, στις 12 το βράδυ. Όπως ακριβώς σας το λέω''.

''Άλλαζε ο χρόνος κι έκανε προπόνηση!''

Εν συνεχεία, ο κόουτς Κυριαζής θυμήθηκε τις εποχές που ο Λευτέρης Μποχωρίδης, άλλαζε τον χρόνο με την οικογένειά του όμως αντί να κάνει... ρεβεγιόν, πήγαινε για ατομικές προπονήσεις!

''Αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ από τον Λευτέρη είναι ότι για 4-5 χρόνια άλλαζε ο χρόνος και πηγαίναμε για ατομική προπόνηση στο Χαριλάου! Περάσαμε απίστευτες στιγμές αυτά τα 10 χρόνια όμως αυτό δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου. Άλλαζε ο χρόνος και πηγαίναμε για προπόνηση με τον Λευτέρη στις 2 το βράδυ! Έχω δουλέψει με πολλά παιδιά όλα αυτά τα χρόνια όμως αυτό δεν το έχω ξαναζήσει και ούτε πρόκειται να το ξαναζήσω.

Επίσης, την πρώτη του χρονιά σαν Έφηβος, το 2011 κατακτήσαμε το πανελλήνιο πρωτάθλημα στα Τρίκαλα. Μάλιστα ο Λευτέρης έκανε το πιο καθοριστικό ματς της χρονιάς απέναντι στον Παναθηναϊκό του Μαραγκού, του Ζούμπου και του Καραμαλέγκου. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι ο Λευτέρης δεν ξεκίνησε καλά όμως είχαμε μια συνομιλία κατά τη διάρκεια του αγώνα, κατάλαβε τι πρέπει να κάνει και στο τέλος κατακτήσαμε το πρωτάθλημα Ελλάδα''.

''Ο Μποχωρίδης δεν ξέρει από... Πρωτοχρονιές!''

''Μπορεί να σταθεί στον Παναθηναϊκό''

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης θεωρείται από πολλούς ως το next big thing της Εθνικής ομάδας και του Παναθηναϊκού ωστόσο παραμένει προσγειωμένος. Δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά και ο προπονητής του Άρη εξηγεί τους λόγους.

''Έχει μια εξαιρετική οικογένεια. Δεν νομίζω ότι θα τον... άφηνε να κάνει κάτι διαφορετικό. Μιλάμε για ένα παιδί που πήγαινε για προπονήσεις την Πρωτοχρονιά. Είναι μόλις 20 χρονών όμως έχει ωριμότητα, είναι εξαιρετικός χαρακτήρας και του αρέσει πολύ να δουλεύει. Πιστεύω ότι μπορεί να σταθεί στον Παναθηναϊκό! Τον έχω ζήσει σαν τρίτο μου παιδί και ξέρω τις δυνατότητές του. Σίγουρα χρειάζεται υπομονή αφού μιλάμε για εντελώς διαφορετικά μεγέθη ωστόσο πιστεύω πολύ σε αυτόν''.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ