EUROLEAGUE

Ο Τζέιμς θυμήθηκε ποιος είναι

Ο Τζέιμς θυμήθηκε ποιος είναι

Ο Μάικ Τζέιμς μίλησε στο EuroLeague Greece για τους δυόμιση μήνες που βαρέθηκε να μένει μακριά από τα παρκέ και τις πρώτες του στιγμές στο ΟΑΚΑ, απέναντι στην Νταρουσάφακα. Αυτές που τον βοήθησαν να θυμηθεί ποιος είναι.

Δυόμιση μήνες χωρίς τον Μάικ Τζέιμς. Βουνό για τον Παναθηναϊκό Superfoods και ιδίως για τον Νικ Καλάθη, ο οποίος έκανε διαδοχικές υπερβάσεις (σε χρόνους συμμετοχής) για να κρατήσει "όρθια" την ομάδα του σε αυτό το διάστημα. Από στιγμή όμως που ο 25χρονος γκαρντ ξαναπάτησε το παρκέ του ΟΑΚΑ (με 1'03'' να μένει στην α' περίοδο), όλα άλλαξαν.

Σε τέτοιο σημείο που απέναντι στην Νταρουσάφακα είδαμε τον Τσάβι Πασκουάλ να δοκιμάζει σχήμα με τρία γκαρντ (Νικ Καλάθης, Μάικ Τζέιμς, Νίκος Παππάς), για να ελέγξει την κατάσταση στο τέλος. Από εκεί που ευδοκιμούσαν τα σχήμα με τα τρία φόργουορντ, πλέον θα... πατενταριστεί αυτό με τα τρία γκαρντ. Έχει τα "όπλα" και (θα) το κάνει ο προπονητής των "πρασίνων", ο οποίος από την Πέμπτη (24/11) έχει δύο ακόμη παίκτες στη διάθεσή του.

Ας εστιάσουμε όμως στον έναν, τον Μάικ Τζέιμς, που έλειψε τόσο πολύ από το "τριφύλλι" όλο αυτό το διάστημα. " Πέρασε πολύ καιρός, φίλε", θα πει αρχικά ξεφυσώντας στο EuroLeague Greece, πριν πάει παρακάτω: " Δεν ξέρω αν είμαι ακόμη τόσο δυνατός όσο θέλω, μπορώ να σου πω σίγουρα ότι ήμουν αρκετά νευρικός. Δεν ήξερα τι θα αντιμετωπίσω μόλις μπω στο παρκέ, πως θα είναι η ψυχολογία μου. Ούτως ή άλλως δεν περίμενα να παίξω απόψε (σ.σ.: χθες), πόσο μάλλον να με αφήσει ο κόουτς τόση ώρα στο παρκέ (17'05''). Γι αυτό ήμουν... κάπως στο ξεκίνημα, δεν είχα αυτοπεποίθηση για το μακρινό σουτ. Σκεφτόμουν τι θα κάνω κάθε φορά πριν πάρω την μπάλα, πως θα λειτουργήσω".

Παρεμπιπτόντως, στο διάστημα που χρησιμοποιήθηκε από τον προπονητή του, δεν παρέλειψε να κάνει όλα όσα θαυμάσαμε πέρσι. Από διεισδύσεις μέχρι καρφώματα και από πιεστική άμυνα στην μπάλα μέχρι... τάπες. Αλήθεια, πως έδειχνε τόσο εντός κλίματος; " Βρήκα ρυθμό στη διάρκεια του αγώνα", παραδέχθηκε για να προσθέσει πως " στην αρχή δεν ήθελα να κινούμαι πολύ, να ρισκάρω πράγματα. Ήθελα να κάνω τα απολύτως απαραίτητα. Σταδιακά όμως βρήκα τον εαυτό μου, ένιωσα πιο οικεία στο παρκέ και γι αυτό πήρα πρωτοβουλίες. Πίστεψα πως είμαι εντάξει για να κάνω αυτά που θέλω".

Αν θέλετε να το πάμε ένα βήμα παρακάτω και να εντάξουμε κι ένα κλισέ στην κουβέντα, θα λέγαμε πως ο Παναθηναϊκός Superfoods κέρδισε μια ομάδα (Νταρουσάφακα) κι έναν παίκτη το βράδυ της Παρασκευής (25/11). Γιατί, όπως και να το κάνουμε, ο πρώην παίκτης της Λαμποράλ Κούτσα μοιάζει με... μεταγραφή, αφού μετρούσε μόλις μια επίσημη εμφάνιση φέτος -με τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο Ελλάδος.

" Αυτό το παιχνίδι θα μου δώσει αυτοπεποίθηση, θα με βοηθήσει. Θέλω πολύ να περάσω αρκετή ώρα στο γήπεδο, να προπονηθώ για να γίνω καλύτερος, να είμαι πιο έτοιμος με την Μπαρτσελόνα. Ο Νικ (Καλάθης) έκανε πολλή υπομονή τόσο καιρό, για να τα βγάλει πέρα. Τώρα θέλω να τον βοηθήσω, να μοιραστούμε το βάρος", είπε περί των όσων θα ακολουθήσουν, πριν επισημάνει πως " πρέπει να βρω τη φόρμα μου, να είμαι πιο έτοιμος για να βοηθήσω. Νιώθω αρκετά κουρασμένος, αλλά αυτό θα αλλάξει στην πορεία".

Βλέποντάς τον να χαλαρώνει σιγά σιγά, η κουβέντα πήγε στο πόσο του έλειψε όλο αυτό. Η προπόνηση, η προετοιμασία για τον αγώνα, η ένταση της δράσης. " Για να είμαι ειλικρινής νομίζω ότι πιο πολύ απ όλα τρελάθηκα που έλειψα από το ντέρμπι του ΣΕΦ", απάντησε.

Όσο για το τι έμαθε από την περίοδο που έλειπε από τα κοινά του Παναθηναϊκού Superfoods; " Έγινα καλύτερος στα video games, ειδικά στο FIFA", παραδέχθηκε γελώντας για να ενημερώσει όσους τον άκουγαν εκείνη τη στιγμή πως " μπορούσα να κουνάω μόνο τα δάχτυλά μου όλο αυτόν τον καιρό, οπότε καταλαβαίνετε. Έγινα τέλειος σε αυτό και είμαι περήφανος γι αυτό".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ