EUROLEAGUE

Ο Τζέιμς σε νέα βάση

Ο Τζέιμς σε νέα βάση

Ο Μάικ Τζέιμς επιστρέφει στον Παναθηναϊκό Superfoods, όχι ως Μεσσίας, αλλά για να αποτελέσει το αλατοπίπερο. Το Sport24.gr γράφει για τα νέα δεδομένα στο ρόστερ των "πρασίνων", τις διαφορές σε σχέση με πέρσι και αυτό που παραμένει αδιαπραγμάτευτο.

Η επικείμενη επιστροφή του Μάικ Τζέιμς στον Παναθηναϊκό Superfoods (εφόσον δεν προκύψει κάποια σημαντική αλλαγή με τους New Orleans Pelicans) θα σημάνει την ποιοτική εκτόξευση στην περιφέρεια.

Η προσθήκη του 28χρονου γκαρντ αλλάζει σημαντικά τα δεδομένα, επαναφέρει στο ΟΑΚΑ το απρόβλεπτο, αλλά σε διαφορετικό πλαίσιο σε σχέση με την περσινή αγωνιστική περίοδο. Κι αυτό γιατί μιλάμε για έναν παίκτη που δεν θα κληθεί να "μπει στα παπούτσια" του Νικ Καλάθη, όσο εκείνος θα πρέπει να πάρει ανάσες, αλλά να αποτελέσει έναν ακόμη επιθετικό πόλο κυρίως από το "2".

Η ικανότητά του στην προσωπική φάση και το περιφερειακό σουτ είναι δύο στοιχεία που θα βοηθήσουν σημαντικά το "τριφύλλι". Δύο στοιχεία στα οποία δεν παρουσιάστηκε εξίσου συνεπής ο Μάρκους Ντένμον τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Ο παίκτης δηλαδή στον οποίο πόνταρε ο Τσάβι Πασκουάλ για να δώσει το "κάτι παραπάνω".

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / FENERBAHCE - PANATHINAIKOS (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / FENERBAHCE - PANATHINAIKOS (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

HIGHLIGHT ΤΟ ΣΕΦ

Παρεμπιπτόντως, από τη θέση "2" έκανε πέρσι την καλύτερη εμφάνισή του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού Superfoods. Ήταν ο πέμπτος τελικός με τον Ολυμπιακό, όταν παρουσίασε στο ΣΕΦ έναν εαυτό που δεν είχε δείξει στο υπόλοιπο της χρονιάς. Εγκρατής, συγκεντρωμένος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έτοιμος να πάρει τη σωστή απόφαση ανά πάσα στιγμή.

Στα 30'13'' που αγωνίστηκε απέναντι στους "ερυθρολεύκους", στον αγώνα που χάρισε τον τίτλο στην ομάδα του, προσέφερε 11 πόντους (με 3/6 δίποντα, 1/4 τρίποντα και 2/3 βολές), 10 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 2 λάθη.

Περιττό να αναφέρουμε πως ήταν από τους βασικούς λόγους που ο τίτλος κατέληξε στο ΟΑΚΑ.

ΠΗΡΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕ

Χάρη σε όσα έκανε με τη φανέλα του "τριφυλλιού" κέρδισε απολύτως δικαιολογημένα την ευκαιρία για το ΝΒΑ. Μπορεί οι Phoenix Suns να... φοβήθηκαν να πάρουν μεγάλο ρίσκο, δίνοντάς του το two way contract. Η κίνησή τους, δε, να τον αποχαιρετήσουν προτιμώντας τον Isaiah Canaan ήρθε κάπως απροσδόκητα -βάσει όσων έκανε μέχρι τον Δεκέμβριο.

New Orleans Pelicans guard Mike James, left, drives against Oklahoma City Thunder center Steven Adams during the first half of an NBA basketball game in Oklahoma City, Friday, Feb. 2, 2018. (AP Photo/Sue Ogrocki)
New Orleans Pelicans guard Mike James, left, drives against Oklahoma City Thunder center Steven Adams during the first half of an NBA basketball game in Oklahoma City, Friday, Feb. 2, 2018. (AP Photo/Sue Ogrocki) AP PHOTO/SUE OGROCKI

ΤΑΛΕΝΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ

Δεν χωρά αμφιβολία πως στην Ευρώπη, ο Μάικ Τζέιμς μπορεί να (ξανα)κάνει τη διαφορά. Είναι κάτι μοναδικό ως "πακέτο" άλλωστε στα μέρη μας, δεν μπορεί να συγκριθεί με κάποιον άλλον παίκτη -πόσω μάλλον να μπει "από κάτω" στη ζυγαριά.

Το ταλέντο του είναι άφθονο, η επιθυμία για νίκη επίσης, όπως κι ο εγωισμός που δεν τον αφήνει σε... ησυχία. Κοινώς, δεν του επιτρέπει να επαναπαυθεί και να νιώσει πως έχει καταφέρει κάτι. Η επιστροφή του στο ΟΑΚΑ άλλωστε δεν έχει να κάνει μόνο με την αγάπη του για τον Παναθηναϊκό Superfoods και την Ελλάδα, αλλά επίσης με την επιθυμία του να κυνηγήσει αυτό που θέλει: την EuroLeague.

Ο ΗΓΕΤΗΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ

Παρόλ' αυτά δεν αλλάζουν οι ισορροπίες ως προς το ποιος πρέπει να παίρνει τις αποφάσεις. Ο Νικ Καλάθης παραμένει το Νο1 εντός κι εκτός του γηπέδου για τους "πράσινους", ο παίκτης που αποφασίζει και κατευθύνει τους υπόλοιπους.

Κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, πολύ απλά γιατί ο Μάικ Τζέιμς δεν θα "προσγειωθεί" στο ΟΑΚΑ ως Μεσσίας, αλλά ως ένα σημαντικό "έξτρα" προκειμένου ο Παναθηναϊκός Superfoods να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου.

Με εκείνον και τον Έιντριαν Πέιν στο ρόστερ (σ.σ.: θα ξαναπούμε ότι είναι σημαντικό να μην προκύψει κάποιο απρόοπτο από τους New Orleans Pelicans), το "τριφύλλι" δεν έχει κάτι άλλο να συζητήσει από εδώ και πέρα. Ο στόχος παραμένει ένας και σημαντικός: η επιστροφή στο Final Four.

Τα υλικά υπάρχουν, η προπονητική κατεύθυνση επίσης, η συσπείρωση αγγίζει το... απόλυτο (η ιστορία με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και την EuroLeague γιγάντωσε την ενότητα εντός της ομάδας) και όλα δείχνουν να λειτουργούν έτσι όπως πρέπει ώστε να επιτευχθεί ο πολυπόθητος στόχος.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ