EUROLEAGUE

Ο Σίνγκλετον νιώθει σίγουρος για τον Παναθηναϊκό

Ο Σίνγκλετον νιώθει σίγουρος για τον Παναθηναϊκό

Ο Κρις Σίνγκλετον μίλησε στο Sport24.gr για αυτό το "κάτι" που έλειψε από τον Παναθηναϊκό Superfoods στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, για να βγάλει ένα πολύ σημαντικό συμπέρασμα σε ό,τι αφορά στην εικόνα της ομάδας του.

Τα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού Superfoods μετά το τέλος του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας είχαν πολλά, εκτός από χαμόγελα. Η κούραση από τη μεγάλη προσπάθεια σε Κωνσταντινούπολη και Αθήνα, μέσα σε ένα τριήμερο, ήταν καταφανής. Όπως επίσης ο εκνευρισμός που το παιχνίδι με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη κατέληξε στην αντίπαλη πλευρά.

Παράλληλα όμως, έβλεπες πεισμωμένα πρόσωπα. Όπως αυτό του Κρις Σίνγκλετον, ο οποίος έδωσε ό,τι είχε μαζί με τους συμπαίκτες του, δίχως όμως να... πάρει πίσω κάτι. Μηδέν στα δύο μέτρησαν οι "πράσινοι", με αποτέλεσμα να γκρεμιστούν από την πρώτη τετράδα της κατάταξης.

Ο 28χρονος φόργουορντ μίλησε στο Sport24.gr λίγα λεπτά μετά το φινάλε της "σκυλομαχίας" με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, για να πει αρχικά πως " ήταν πολύ σκληρό παιχνίδι. Ξέρουμε ποιοι είμαστε, ότι είμαστε μεταξύ των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης. Χάσαμε επειδή δεν βάλαμε ένα ή δύο μεγάλα σουτ, κάτι που έκανε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Χάσαμε γιατί μας έλειπε κάτι ελάχιστο ακόμη για να πάρουμε τη νίκη. Παίξαμε σκληρή άμυνα, το είδαν όλοι πιστεύω. Αλλά μας έλειψε κάτι. Δεν καταφέραμε κιόλας να βάλουμε καλάθια που ήταν φαινομενικά εύκολα. Μιλάω για λέι απ, για φόλοου και τέτοιες φάσεις γενικά. Αντίθετα, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, για παράδειγμα, είδε τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ να βάζει εκείνο το μεγάλο σουτ. Μας σκότωσε αυτό το σουτ".

Παρά τις δύο ήττες μέσα σε τρεις ημέρες πάντως, ο Παναθηναϊκός Superfoods έχει δείξει σημάδια προόδου. Άλματα, θα μπορούσε να τα πει κανείς σε σχέση με την εικόνα που είχε στα πρώτα παιχνίδια της EuroLeague. Τότε που παρουσιαζόταν πολύ πιο... λάιτ και ασυνεπής σε πνευματικό επίπεδο. Επ αυτού, ο Κρις Σίνγκλετον είχε να επισημάνει ότι " έχουμε αποδείξει ποιοι είμαστε και πόσο έχουμε εξελιχθεί ως ομάδα, σε σχέση με την αρχή της σεζόν. Έχουμε κάνει βήματα προόδου, δεν μπορεί να το αρνηθεί κάποιος αυτό. Παλεύουμε, αντιμετωπίζουμε ως ίσο κάθε αντίπαλο. Είμαστε πιο συνεπείς πλέον, απλά μας έλειψε, ένα "κλικ", στα παιχνίδια με τη Φενέρμπαχτσε και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας".

Μην βιαζόμαστε γιατί θα χάσουμε τον δρόμο μας

Τι εννοεί με τη λέξη "κλικ"; " Είδες τι σουτ έβαλε ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ, η μπάλα έφυγε από τα χέρια του σχεδόν πριν μηδενίσει το χρονόμετρο. Τι να πεις λοιπόν; Ένα παιχνίδι που θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει, έχοντας εμείς την κατοχή και με τη διαφορά στο -2, πήγε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Τόσο απλά. Στο τέλος το μοναδικό που μετράει είναι η νίκη", απαντάει πριν ερωτηθεί για το αν ο τρόπος με τον οποίο αγωνίστηκαν οι δύο ομάδες, αυτή η ένταση και το πάθος μύρισε κάτι από Βελιγράδι:

" Νιώθω ότι κι οι δύο ομάδες μπορούμε να φτάσουμε στο Βελιγράδι. Υπάρχει δρόμος μέχρι να φτάσουμε σε αυτή την κατάσταση όμως. Μην βιαζόμαστε γιατί θα χάσουμε τον δρόμο μας".

Και τώρα, τι; Με τον Παναθηναϊκό Superfoods να έχει χάσει σημαντικό έδαφος στη μάχη της τετράδας και τη Ζάλγκιρις να έρχεται αποφασισμένη για να του κάνει τη ζημιά; " Κάθε παιχνίδι πλέον είναι σημαντικό, βλέπεις πως μία νίκη μπορεί να σε φέρει στην τετράδα και μία ήττα να σε στείλει στην έβδομη ή την όγδοη θέση. Είναι πολύ οριακή η κατάσταση, δίχως τη δυνατότητα πρόβλεψης ή κάτι. Οπότε δεν μπορείς να λες πολλά. Πάμε να δούμε τι θα μας φέρει το παιχνίδι με τη Ζάλγκιρις και τα υπόλοιπα θα τα δούμε όταν έρθει η ώρα", κατέληξε ο φόργουορντ/σέντερ των "πρασίνων" που απέναντι στη ρωσική ομάδα έπαιξε από το "3" μέχρι το "5", για να υπηρετήσει τα διαφορετικά σχήματα που εφάρμοσε ο Τσάβι Πασκουάλ στο παρκέ του ΟΑΚΑ, με σκοπό να ματσάρει την αθλητικότητα και τα μεγάλα κορμιά της ρωσικής ομάδας.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ