EUROLEAGUE

Ο Ρίβερς στο "κυνήγι" των Φώτση και Σισκάουσκας

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / CSKA MOSCOW - PANATHINAIKOS / ÑÉÂÅÑÓ / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / CSKA MOSCOW - PANATHINAIKOS / ÑÉÂÅÑÓ / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Κέι Σι Ρίβερς είναι πιο αποτελεσματικός από ποτέ στην καριέρα του στην EuroLeague στα σουτ τριών πόντων, κυνηγώντας τους Ραμούνας Σισκάουσκας και Αντώνη Φώτση στο θέμα της συνέπειας από την περιφέρεια με τη φανέλα του Παναθηναϊκού Superfoods.

Το παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο στιγματίστηκε από δύο γεγονότα: τον τραυματισμό του Νικ Καλάθη και την εντυπωσιακή απόδοση του Κέι Σι Ρίβερς στα σουτ τριών πόντων. Ο αριστερόχειρας φόργουορντ ήταν ο βασικός λόγος που ο Παναθηναίκός Superfoods γύρισε από το -12 στα μισά της β' περιόδου και πήρε τη νίκη στο ΟΑΚΑ.

Με τα 6/9 τρίποντα που σημείωσε απέναντι στην ιταλική ομάδα μάλιστα, βελτίωσε σημαντικά το συνολικό ποσοστό του στην EuroLeague, με αποτέλεσμα πλέον να έχει 44.4% στα σουτ τριών πόντων.

Το ότι αυτή την στιγμή είναι στον δρόμο για να σημειώσει τους καλύτερους αριθμούς της καριέρας του από τα 6μ75 στην EuroLeague μοιάζει πάντως μικρό μπροστά στο γεγονός πως είναι σε θέση να... διεκδικεί τα πρωτεία (ποσοστιαία) στην ιστορία των "πρασίνων" στη διοργάνωση.

Με βάση τους αριθμούς από το 2001-'02, οπότε κι έχουμε τη νέα μορφή της διοργάνωσης με πλήρη στατιστική κάλυψη, ο Κέι Σι Ρίβερς είναι αυτή την στιγμή στην τρίτη θέση της λίστας με τους πιο συνεπείς παίκτες του "τριφυλιού" από την περιφέρεια. Πίσω μόνο από τους Ραμούνας Σισκάουσκας (47.1% το 2006-'07) και Αντώνη Φώτση (46.7% το 2002-'03), οι οποίοι όμως τα κατάφεραν εκτελώντας πολύ πιο σπάνια από εκείνον.

BASKET LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

σε τροχιά... πρωτιάς σε επίπεδο ποσοστών .

Η συνέπειά του από τα 6μ75 έχει καταγραφεί πολλάκις, όπως επίσης το γεγονός πως δηλώνει "παρών" σε κάθε παιχνίδι που ο Παναθηναϊκός Superfoods έχει ανάγκη το επιθετικό του ταλέντο. Με τους ρυθμούς μάλιστα που σουτάρει για τρεις φέτος, δεν αποκλείεται να ξεπεράσει το περσινό -δικό του- ρεκόρ σε εκτελεσμένες προσπάθειες για τον Παναθηναϊκό Superfoods.

Όπως και να έχει, το γεγονός πως ήδη μετά από ενάμιση χρόνο είναι πιο αποτελεσματικός από την περιφέρεια σε σχέση με παίκτες όπως ο Ιμπραΐμ Κουτλουάι, ο Γιάκα Λάκοβιτς και ο Ντρου Νίκολας καταδεικνύει την ικανότητα που έχει στο σουτ τριών πόντων. Είτε μιλάμε για στατικές φάσεις (λιγότερο) είτε μετά από σκριν (περισσότερο) .

Αναλυτικά οι κορυφαίοι σουτέρ τριών πόντων του Παναθηναϊκού Superfoods ανά σεζόν στην EuroLeague:

15/12/2017 Panathinaikos Vs Armani Milan, for Euroleague season 2017-18, in OAKA Stadium, in Athens - Greece

Photo by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography
15/12/2017 Panathinaikos Vs Armani Milan, for Euroleague season 2017-18, in OAKA Stadium, in Athens - Greece Photo by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography TOURETTE PHOTOGRAPHY

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ