EUROLEAGUE

Ο Πλάθα που φεύγει και η κρίση!

Ο Πλάθα που φεύγει και η κρίση!

Ο υπεύθυνος του αθλητικού τμήματος της εφημερίδας Opinión de Málaga, Εμίλιο Φερνάντεθ, γράφει στο Euroleague Greece για τη Μάλαγα και την επόμενη ημέρα που θέλει την ομάδα χωρίς τον προπονητή της, Τζουάν Πλάθα!

Η Μάλαγα ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της στο Top-16, πετυχαίνοντας δυο νίκες στις εντός έδρας αναμετρήσεις με τις Νταρουσάφακα, Τσεντεβίτα και χάνοντας στα… σημεία το ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, με εκείνο το τρίποντο του Τζέιμς Φελντέιν.

Τι ακολούθησε; Πέντε συνεχόμενες ήττες στο Top-16 και απογοητευτικές εμφανίσεις στην Ισπανία που άφησαν την ομάδα της Ανδαλουσίας εκτός Copa del Rey. Παρεμπιπτόντως, η διοίκηση της Ουνικάχα επέβαλε πρόστιμο στον προπονητή Τζουάν Πλάθα, το τεχνικό τιμ και όλους τους παίκτες πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό (3/3, 21:45), στο "Martin Carpena"!

Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς δοκιμάζεται απόψε στον ισπανικό νότο με στόχο τη νίκη επί της Ουνικάχα που θα τη φέρει ακόμα πιο κοντά στα playoffs και ο υπεύθυνος του αθλητικού τμήματος της εφημερίδας Opinión de Málaga, Εμίλιο Φερνάντεθ, γράφει στο Euroleague Greece για την κρίση που βιώνει η αντίπαλος του "τριφυλλιού".

Η Μάλαγα και οι πολλές αμφιβολίες
*Άρθρο του Εμίλιο Φερνάντεθ ( @emilio6fdez )

"Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει στη Μάλαγα έναν αντίπαλο που βιώνει κρίση αγωνιστικής ταυτότητας και αποτελεσμάτων! Η Ουνικάχα υποδέχεται τον Παναθηναϊκό εν μέσω κρίσης που δεν της επέτρεψε να αγωνιστεί στο Copa del Rey ενώ το ρεκόρ 2-6 στον Ε' όμιλο του Top-16 αφήνει απειροελάχιστες πιθανότητες πρόκρισης της ισπανικής ομάδας στα playoffs της Euroleague.

Παρεμπιπτόντως, ο κόουτς Τζουάν Πλάθα καλείται να ζήσει με τα προβλήματα. Ο Στέφαν Μάρκοβιτς και ο Τζαμάρ Σμιθ ταλαιπωρούνται από σοβαρούς τραυματισμούς ενώ ο Κάρλος Σουάρεθ και ο Φραν Βάσκεθ βρίσκονται σε… κακό φεγγάρι. Οι μεταγραφές του περασμένο καλοκαιριού δεν έχουν προσαρμοστεί στα δεδομένα και τις υψηλές απαιτήσεις της ομάδας. Ο Πλάθα έχει κυριευτεί από την κρίση και φαίνεται ότι δεν μπορεί να βρει λύσεις ώστε να βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο. Το μέλλον του κόουτς είναι αβέβαιο. Σύμφωνοι, δεσμεύεται με συμβόλαιο για άλλα δυο χρόνια ωστόσο φαίνεται ότι η μοίρα του είναι μακριά από τη Μάλαγα, από τον επόμενο Ιούνιο! Η Ουνικάχα έχει χάσει την εμπιστοσύνη της προς το πρόσωπό του κι επίσης ο ίδιος θέλει να αποχωρήσει!

Και σαν να μην έφτασαν όλα τα παραπάνω, η Ουνικάχα δεν υπολογίζεται στα πλάνα του Τζόρντι Μπερτομέου για την νέα Euroleague, γεγονός που έχει απογοητεύσει τους φιλάθλους, παρουσιάζοντας μικρότερη προσέλευση στο Martin Carpena. Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, θα αντιμετωπίσει απόψε έναν ευάλωτο αντίπαλο που όμως θέλει τη νίκη απέναντι στην ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς ώστε να κρατήσει ζωντανές τις όποιες ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση και να πάρει αυτοπεποίθηση στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ