EUROLEAGUE

Ο Παναθηναϊκός χάνει το χρώμα του μακριά από το ΟΑΚΑ

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ×ÉÌÊÉ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / KHIMKI - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ×ÉÌÊÉ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / KHIMKI - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός Superfoods είναι εντυπωσιακός και απογοητευτικός, ταυτόχρονα. Η διαφορά έχει να κάνει με το γήπεδο στο οποίο αγωνίζεται. Το Sport24.gr γράφει για τα δύο εκ διαμέτρου αντίθετα πρόσωπα των "πρασίνων" στην EuroLeague.

Το παιχνίδι στη Mytishchi Arena δεν έφερε κάποιο νέο στον Παναθηναϊκό Superfoods, παρά επιβεβαίωσε τους προβληματισμούς που έχουν ήδη επισημανθεί το τελευταίο δίμηνο. Μακριά από το ΟΑΚΑ, οι "πράσινοι" είναι ως επί το πλείστον κατώτεροι των προσδοκιών. Χάνουν σε θέμα έντασης, ενέργειας, συνέπειας σε άμυνα και επίθεση.

Όπως ακριβώς έγινε απέναντι στη Χίμκι, εκεί όπου η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ σημείωσε νέα χειρότερη φετινή επίδοσή της στα σουτ εντός παιδιάς. Με 19 καλάθια, καταγράφηκε το season low του "τριφυλλιού" στη Μόσχα. Λογικό κι επόμενο ως αριθμός, αν σκεφτεί κάποιος ότι στο β' δεκάλεπτο μπήκε όλο κι όλο ένα σουτ .

Όχι ότι στο πρόσφατο παρελθόν, τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα. Στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του στην EuroLeague, ο Παναθηναϊκός Superfoods σημειώνει 65 πόντους κατά μέσο όρο, με 93/231 σουτ εντός παιδιάς. Ήτοι ποσοστό ευστοχίας που φτάνει στο 40.3%.

Για την ακρίβεια είχε: 63 με Βαλένθια (23/57 εντός παιδιάς), 62 με Φενέρμπαχτσε (22/55 εντός παιδιάς), 74 με Μπάμπεργκ (29/64 εντός παιδιάς) και 61 με Χίμκι (19/55 εντός παιδιάς).

Είναι σαφές πως με τέτοια νούμερα, είναι αδύνατο για το "τριφύλλι" να διεκδικήσει νίκες μακριά από το γήπεδό του.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BARCELONA / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BARCELONA / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αυτό είναι ένα μικρό δείγμα της αδυναμίας που παρουσιάζει επί μονίμου βάσεως πλέον ο Παναθηναϊκός Superfoods όταν αγωνίζεται εκτός έδρας. Οι συγκρίσεις που γίνονται ανάμεσα στους αγώνες που έχει δώσει το "τριφύλλι" στο ΟΑΚΑ, κι εκείνους μακριά από αυτό, αποτυπώνουν πλήρως την τεράστια αντίθεση που υπάρχει.

Μία αντίθεση που χαρακτηρίζει πλέον την ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας, σε τέτοιο βαθμό που απαγορεύει κάθε κουβέντα για τετράδα και πλεονέκτημα έδρας στα playoffs, αν δεν αλλάξουν άρδην τα δεδομένα μέχρι το φινάλε. Πολύ απλά γιατί με βάση τις υπάρχουσες στατιστικές συνθήκες, θα μοιάζει με άθλο να καταφέρει το "τριφύλλι" να πάρει τουλάχιστον δύο εκτός έδρας νίκες (σ.σ.: τόσες φαίνεται ότι απαιτούνται ως... μίνιμιμου) απέναντι σε Ουνικάχα Μάλαγα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Αρμάνι Μιλάνο.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - ZALGIRIS KAUNAS / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - ZALGIRIS KAUNAS / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι αριθμοί είναι χαρακτηριστικοί. Ο Παναθηναϊκός Superfoods παρουσιάζεται εντυπωσιακός και απογοητευτικός, ταυτόχρονα. Από εβδομάδα σε εβδομάδα, ανάλογα με το πού αγωνίζεται.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η μεγάλη απόκλιση σε στατιστικές κατηγορίες, όπως οι πόντοι ανά κατοχή, το offensive ratio (πόντοι ανά εκατό επιθέσεις) και η αξιολόγηση!

Με τη βοήθεια του Overbasket , έγινε η σύγκριση στα πεπραγμένα των "πρασίνων" εντός κι εκτός έδρας σε πλήρη συνάρτηση με την παρουσία όλων των ομάδων της EuroLeague. Τι επισημαίνεται; Σε ό,τι αφορά στους εντός έδρας αγώνες, ο Παναθηναϊκός Superfoods είναι μία από τις καλύτερες και πιο σταθερές ομάδες της διοργάνωσης. Αντίθετα, κάθε φορά που φεύγει από το γήπεδό του μετατρέπεται... στη χειρότερη.

Η σύγκριση σε εφτά βασικές στατιστικές κατηγορίες:

Ο Παναθηναϊκός χάνει το χρώμα του μακριά από το ΟΑΚΑ
TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ