EUROLEAGUE

Ο Ουίλιαμς θέλει να ρεφάρει

Ο Ουίλιαμς θέλει να ρεφάρει
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Έλιοτ Ουίλιαμς μίλησε στο Euroleague Greece για την υποχρέωση του Παναθηναϊκού να ανασυνταχθεί μετά τη "σκούπα" από τη Λαμποράλ Κούτσα, στέλνοντας μήνυμα αντεπίθεσης ενόψει των playoffs της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Η πρώτη απόπειρα του Έλιοτ Ουίλιαμς στην Euroleague δεν ήταν επιτυχημένη, από την άποψη πως ο Παναθηναϊκός δεν θα βρεθεί στο Final Four του Βερολίνου. Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ ήταν από τους παίκτες που υστέρησαν σημαντικά στις τρεις μονομαχίες με τη Λαμποράλ Κούτσα, αφού οι μέσοι όροι του έπεσαν σημαντικά -σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες.

Είναι χαρακτηριστικό πως είχε 10 πόντους με 32% στα δίποντα, 30% στα τρίποντα, 62.5% στις βολές, 4 ριμπάουντ και 0.7 ασίστ ανά παιχνίδι στις τρεις αναμετρήσεις των "8" της Euroleague, την ώρα που στο Top 16 είχε 14.4 πόντους με 50% στα δίποντα, 15.4% στα τρίποντα, 92.5% στις βολές, 2.3 ριμπάουντ, 1.1 ασίστ και 0.9 κλεψίματα κατά μέσο όρο.

Η απογοήτευση από τον αποκλεισμό και την κακή εικόνα του Παναθηναϊκού στα τρία παιχνίδια με την ισπανική ομάδα είναι κάτι που "πλήγωσε" τον εγωισμό του ιδίου και των συμπαικτών του, πλην όμως " είμαστε επαγγελματίες, αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Πρέπει να προετοιμαστούμε για τα playoffs του πρωταθλήματος και να παλέψουμε για να πετύχουμε τον στόχο μας, να κατακτήσουμε το τρόπαιο", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο Euroleague Greece.

Σε γενικές γραμμές, το "τριφύλλι" έδειξε να δυσκολεύεται σημαντικά σε αυτή τη σειρά, τίποτα δεν δούλεψε όπως θα περίμεναν οι "πράσινοι". Τόσο αμυντικά όσο κι επιθετικά. Με τον 27χρονο γκαρντ/φόργουορντ να επισημαίνει πως " θα σου πω για μένα, προσωπικά. Η άμυνά τους με υποχρέωσε να πάρω κάποια δύσκολα σουτ, κάτω από κακές προϋποθέσεις. Με έβγαλαν εκτός ρυθμού. Είμαι επιθετικός παίκτης, προσπαθώ να πηγαίνω στην επαφή, δεν πήρα κάποια φάουλ που έπαιρνα στα προηγούμενα παιχνίδια και κάπως έτσι δεν είχα τη δυνατότητα να κάνω το παιχνίδι μου. Κοιτάμε μπροστά πλέον, στο πρωτάθλημα".

Εν συνεχεία εξήγησε ότι " παίξαμε σκληρά στην άμυνα, αλλά επιθετικά δεν ήμασταν σε καλή κατάσταση, δεν ήμασταν εύστοχοι και το "πληρώσαμε". Η Λαμποράλ Κούτσα έβαλε κάποια δύσκολα σουτ κι έτσι "έχτισε" την ψυχολογία της. Ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα ήταν εξωπραγματική, με 7/10 τρίποντα. Όταν ο αντίπαλός σου σουτάρει έτσι από την περιφέρεια, είναι δύσκολο να αντιδράσεις. Χάσαμε, αποκλειστήκαμε κι έχουμε πλέον μπροστά μας έναν στόχο, τον οποίο θα κυνηγήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις".

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Λαμποράλ Κούτσα; Τα τρίποντα, θα παραδεχθεί. " Με 7/10 τρίποντα σε μια περίοδο, τι να πεις;", ανέφερε επί των εξωπραγματικών ποσοστών που είχαν οι παίκτες του Βέλιμιρ Περάσοβιτς στο τελευταίο δεκάλεπτο του Game 3, τότε που οι Μάικ Τζέιμς και Ντάριους Άνταμς άρχισαν να "πυροβολούν" από μακριά. Αφήνοντας όμως πίσω όλα αυτά, κατέληξε στο γεγονός πως " έχουμε πολύ καλή ομάδα, πρέπει να αφήσουμε πίσω ό,τι συνέβη με τη Λαμποράλ Κούτσα και να διεκδικήσουμε τον στόχο που μας έχει απομείνει".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ