EUROLEAGUE

Ο Ντένμον είναι τόσο καλός όσο το πρώτο σουτ του

BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Το "μπει δε μπει" είναι η ατάκα που χαρακτηρίζει την παρουσία του Μάρκους Ντένμον στην EuroLeague. Το Sport24.gr γράφει για την τεράστια απόκλιση στην προσφορά του ανάλογα με το που καταλήγει το πρώτο σουτ που κάνει σε κάθε αγώνα.

Το παιχνίδι στη Mytishchi Arena εξελίχθηκε σε μεγάλη πληγή για τον Παναθηναϊκό Superfoods, ο οποίος επιβεβαίωσε τον κανόνα των τελευταίων δύο μηνών που τον θέλει να παρουσιάζεται αγνώριστος μακριά από το ΟΑΚΑ. Η ίδια ομάδα που στο γήπεδό της μοιάζει έτοιμη για το Final Four, εκτός αυτού είναι απογοητευτική .

Από το -17 κόντρα στη Χίμκι, μόλις δύο παίκτες διασώθηκαν από το "ναυάγιο". Ο Ίαν Βουγιούκας και ο Μάρκους Ντένμον. Ο πρώτος έκανε τη δουλειά του κατά βάση στο β' δεκάλεπτο, όταν έβαλε... φρένο στην επιθετικότητα της ρωσικής ομάδας, ο δεύτερος παρουσιάστηκε συνεπής -μετά από καιρό- δίνοντας λύσεις στο γ' δεκάλεπτο.

Ήταν κι ο μοναδικός παίκτης του "τριφυλλιού" που σκόραρε στη β' περίοδο , στη χειρότερη του Παναθηναϊκού Superfoods φέτος στην EuroLeague. Μαζί, επιβεβαίωσε τη θεωρία που τον θέλει να γεμίζει από αυτοπεποίθηση σε περίπτωση που βάλει το πρώτο σουτ σε κάθε αγώνα. Ο 28χρονος γκαρντ έχει παρουσιαστεί ασταθής στο σύνολο της regular season, αδυνατώντας να προσφέρει σε σταθερή βάση στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του (εν αντιθέσει με το πίσω μέρος του παρκέ, όπου παρουσιάζεται καλύτερος από αυτό που ανέμεναν οι προπονητές των "πρασίνων").

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ / EUROLEAGUE BASKETBALL  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ / EUROLEAGUE BASKETBALL (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Όσο για τα ποσοστά; Ανάλογα μεγάλη απόκλιση μεταξύ των δύο περιπτώσεων. Από το 47.4% στα δίποντα (9/19), το 54.1% στα τρίποντα (20/37) και το 87.5% στις βολές (7/8) κατηφορίζει στο 21% στα δίποντα (4/19), στο 23.1% στα τρίποντα (6/26) και στο 50% στις βολές (2/4).

ΤΟ ΧΑΝΕΙ ΚΑΙ... ΧΑΝΕΤΑΙ

Σε ό,τι αφορά στους αγώνες που χάνει το πρώτο σουτ που επιχειρεί, το πιο σύνηθες φαινόμενο είναι να μείνει άποντος. Να μην βρει καν τον στόχο δηλαδή. Βέβαια, μιλάμε για έναν παίκτη που δεν υπερβάλλει, δεν προσπαθεί με το... στανιό να σκοράρει. Ίσως κι αυτό είναι ένα δείγμα της διστακτικότητας που έχει παρουσιάσει ως κύριο χαρακτηριστικό του στα περισσότερα παιχνίδια του Παναθηναϊκού Superfoods.

Διστακτικότητα που δεν δικαιολογείται ούτε από την ικανότητά του στο (περιφερειακό, κατά βάση) σουτ, ούτε στην εμπιστοσύνη που εισπράττει από τον Τσάβι Πασκουάλ.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι να έχει μείνει δίχως εύστοχο σουτ στο 1/3 της φετινής διοργάνωσης, ποσοστό που προφανώς είναι πολύ μεγάλο για έναν παίκτη που αποκτήθηκε με την ταμπέλα του "σουτέρ" . Αντίστοιχα, μόλις σε δύο περιπτώσεις από τους δεκατέσσερις αγώνες που έχασε το πρώτο σουτ, κατάφερε να σημειώσει περισσότερα από ένα καλάθια.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΠΑΟ / ANADOLU EFES - PANATHINAIKOS / ΠΑΣΚΟΥΑΛ(Α) ΝΤΕΝΜΟΝ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΠΑΟ / ANADOLU EFES - PANATHINAIKOS / ΠΑΣΚΟΥΑΛ(Α) ΝΤΕΝΜΟΝ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο κομμάτι της επιθετικότητας είχε σταθεί κι ο ίδιος μιλώντας στο Sport24.gr το βράδυ που "γάζωσε" το καλάθι της Χίμκι στο ΟΑΚΑ. " Ο Πασκουάλ με πίεζε να είμαι πιο επιθετικός ", είχε σχολιάσει. Κι έτσι είναι, ο 45χρονος τεχνικός επιβεβαιώνεται σε αυτό. Γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τι δυνατότητες έχει ο απόφοιτος του Mizzouri. Γι αυτό τον στήριξε στο α' μισό της χρονιάς. Άγνωστο αν θα πράξει το ίδιο από εδώ και πέρα, δεδομένης της προσθήκης του Μάικ Τζέιμς στο ρόστερ του Παναθηναϊκού Superfoods.

Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ MYTISHCHI ARENA

Για να επιστρέψουμε σε όσα έγιναν στο παιχνίδι με τη Χίμκι, ο Μάρκους Ντένμον ήταν -μαζί με τον Ίαν Βουγιούκα- ο πιο συγκεντρωμένος παίκτης των "πρασίνων". Δείγμα του χαρακτήρα και της πνευματικής ποιότητάς του. Το γιατί δεν έχει καταφέρει να παρουσιάσει επί μακρώ φέτος καλύτερο πρόσωπο, το γνωρίζει ο ίδιος. Η ουσία είναι πως στη Μόσχα επιβεβαιώθηκαν όλοι στο "τριφύλλι", που από την πρώτη στιγμή μιλούν για έναν παίκτη με μεγάλη αποφασιστικότητα και επίγνωση της κατάστασης που βιώνει στο ΟΑΚΑ.

Ουδέποτε έδειξε κάποιο αρνητικό στοιχείο στον χαρακτήρα του, ουδέποτε προβλημάτισε με τη συμπεριφορά ή την δεκτικότητα στα σχόλια και τις παρατηρήσεις του Τσάβι Πασκουάλ.

Στον Παναθηναϊκό Superfoods δεν παύουν να πιστεύουν στις δυνατότητές τους, αντιλαμβάνεται όμως κι ίδιος ότι ενδεχομένως η άμμος στην κλεψύδρα να είναι ελάχιστη. Ακόμη κι αν επιβεβαιωθεί η... λογική (sic) κι ο Μάρκους Ντένμον αποχωρήσει από τους "πράσινους" στο εγγύς μέλλον, ένα είναι σίγουρο: μέχρι το τελευταίο λεπτό της παρουσίας του στην ομάδα, θα είναι απόλυτα αφοσιωμένος και προσηλωμένος σε ό,τι του ζητηθεί.

Κι ας μην γεμίζει το παρκέ με την αυτοπεποίθησή του, όπως -για παράδειγμα- κάνει ο Μάικ Τζέιμς...

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ