EUROLEAGUE

Από το Ντιουκ στο ΟΑΚΑ

Από το Ντιουκ στο ΟΑΚΑ

Από το φημισμένο Ντιουκ, στις Δαλματικές Ακτές και από εκεί στον Ερυθρό Αστέρα. Διαβάστε το αφιέρωμα του Sport24.gr στο νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού Ντε Μάρκους Νέλσον. Το απίστευτο ρεκόρ του...

Η Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Ντε Μάρκους Νέλσον για τα επόμενα δύο χρόνια (με option ανανέωσης για το καλοκαίρι του 2015) και ενισχύει με αυτόν τον τρόπο ακόμα περισσότερο την περιφερειακή γραμμή του. Το Sport24.gr παρουσιάζει το νέο μεταγραφικό απόκτημα των "πρασίνων"...

Ο Ντε Μάρκους Νέλσον γεννήθηκε το 1985 στις 2 Νοεμβρίου στο Όκλαντ της Καλιφόρνια, ενώ φοίτησε στο κολέγιο του Ντιουκ. Στην πρώτη του σεζόν στο κολέγιο, σημείωσε σε 33 αναμετρήσεις 6,2 πόντους αγωνιζόμενος ανά ματς σε 19,2 λεπτά. Στην δεύτερη σεζόν του τα ποσοστά του ήταν ακόμα υψηλότερο, καθώς σε 24 ματς είχε 7,1 πόντους, πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις.

Τη χρονιά 2006-07, ο Ντε Μάρκους Νέλσον διπλασίασε τα ποσοστά του, αφού είχε 14,1 πόντους σε κάθε παιχνίδι. Εκείνη τη σεζόν αγωνίστηκε σε 33 παιχνίδια, ενώ πάτησε παρκέ για 31,9 λεπτά. Στην τελευταία του χρονιά με τη φανέλα του Ντιουκ ήταν, μάλιστα και ο αρχηγός της ομάδας. Αυτή ήταν και η καλύτερη του σεζόν, καθώς σε 34 παιχνίδι σημείωνε 14,5 πόντους, έχοντας παράλληλα και 2,9 ασίστ.

Το απίστευτο ρεκόρ του Νέλσον

Παρά το καλό όνομα που είχε φτιάξει, όμως είδε τις 30 ομάδες του ΝΒΑ να τον προσπερνούν την βραδιά του Draft. Ακόμη κι έτσι, το όνειρό του παρέμεινε ζωντανό. Οι Warriors τον κάλεσαν να παίξει στην καλοκαιρινή τους ομάδα, του έδωσαν την ευκαιρία να βρεθεί στη συνέχεια στο τρέινινγκ καμπ και εκείνος δεν την άφησε να χαθεί. Κάθε άλλο μάλιστα.

Εντυπωσίασε τους πάντες με το πληθωρικό του παιχνίδι και έγινε ο πρώτος undrafted ρούκι που ξεκίνησε σε βασική πεντάδα στην πρεμιέρα της σεζόν! Σε 13 αγώνες είχε 4.1 πόντους με 47% στα δίποντα. Οι Warriors, όμως στη συνέχεια επέλεξαν να τον στείλουν τον Νοέμβριο του 2008 στο NBDL (μαζί με τον ψηλό της Λοκομοτίβ Ρίτσαρντ Χέντριξ), πριν τον αποδεσμεύσουν τον Ιανουάριο του 2009.

Από το Ντιουκ στο ΟΑΚΑ

Ο Νέλσον πήρε το πρώτο αεροπλάνο, ήρθε στην Ευρώπη, έπαιξε σε έναν αγώνα με την φανέλα της ΚΚ Ζάγκρεμπ, όμως επέστρεψε στις ΗΠΑ για να δοκιμάσει την τύχη του στην αναπτυξιακή λίγκα, αυτή την φορά με τους Austin Toros. Τον Απρίλιο οι Bulls τον κάλεσαν να τους βοηθήσει, αλλά ούτε εκεί στέριωσε.

Την σεζόν 2009-2010 έπαιξε στην Ιταλία με την φανέλα της Αβελίνο. Την επόμενη σεζόν "μετακόμισε" στην Γαλλία και την Σολέ. Μαζί της έπαιξε και στην Euroleague (9.2 πόντοι, 45% στα δίποντα, 31% στα τρίποντα, 64% στις βολές, 3.3 ριμπάουντ, 1.5 ασίστ, 2.8 λάθη ανά 25:34 σε σύνολο 10 αγώνων). Συνέχισε στην ουκρανική Ντόνετσκ, επέστρεψε στην Σολέ και από τον Σεπτέμβριο του 2012 υπηρετούσε τον Ερυθρό Αστέρα, με τον οποίο είχε πέρυσι 10 πόντους ανά παιχνίδι.

Το καλοκαίρι του 2013 πέρασε υπέγραψε νέο συμβόλαιο 1+1 έτους. Στα τρία πρώτα παιχνίδια της σεζόν είχε 25 πόντους με 10/16 δίποντα, 1/7 τρίποντα και 2/4 βολές. Η ομάδα του έχασε κατά σειρά από την Λοκομοτίβ, την Μακάμπι και τον Παναθηναϊκό. Παρόλα αυτά, ο Νέλσον έκανε το παιχνίδι της ζωής του στην Βιτόρια. Σκόραρε 22 πόντους με 6/7 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 4/4 βολές, κατέβασε 7 ριμπάουντ, μοίρασε 2 ασίστ, κέρδισε 5 φάουλ και δεν έκανε ούτε ένα λάθος στα 27:40 που έμεινε στο παρκέ.

Ο Ερυθρός Αστέρας πήρε την πρώτη νίκη της ιστορίας του στην Euroleague και το χρωστάει εν πολλοίς στον Αμερικανό που αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής και δήλωσε ότι η ομάδα του θα έπρεπε να έχει ρεκόρ 3-1 και όχι 1-3. Πλέον ο Ντε Μάρκους Νέλσον θα συνεχίσει την καριέρα του στο "τριφύλλι"...

Δείτε videos:

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ