EUROLEAGUE

Νίκολς: "Είμαστε το φαβορί με τη Φενέρμπαχτσε"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BASKONIA (Eurokinissi Sports / ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BASKONIA (Eurokinissi Sports / ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ντιμίτρις Νίκολς μίλησε σε σερβική ιστοσελίδα για τις μονομαχίες με τη Φενέρμπαχτσε, εξηγώντας πως ο Παναθηναϊκός Superfoods έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στο Final Four λόγω του ΟΑΚΑ.

Παραμονές της έναρξης των playoffs, ο Ντιμίτρις Νίκολς μίλησε στο " Double Double " για τις μονομαχίες με τη Φενέρμπαχτσε εξηγώντας πως ο Παναθηναϊκός Superfoods έχει τον πρώτο λόγο για πρόκριση στο Final Four, από την στιγμή που όλα θα κριθούν στο ΟΑΚΑ. Ο 32χρονος φόργουορντ αναφέρθηκε στον "έκτο παίκτη" της ομάδας του, που δεν είναι άλλος από τον κόσμο, έκανε τις απαραίτητες συγκρίσεις ανάμεσα σε Τσάβι Πασκουάλ και Δημήτρη Ιτούδη, ενώ σχολίασε το πως έζησε την κατάκτηση του τίτλου, πέρσι, με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το τι τον βοήθησε περισσότερο στην καριέρα του: " Ξεκίνησα την καριέρα μου στην Ευρώπη από τη Ρωσία, στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας μού έδωσαν την ευκαιρία να βάλω το όνομά μου στον χάρτη. Το να παίζεις για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι κάτι μοναδικό, σου δίνεται η εμπειρία που χρειάζεσαι για να προχωρήσεις".

Για την κατάκτηση του τροπαίου πέρσι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας: " Ήταν σπουδαίο, πραγματικά. Νιώθεις ότι όλη η σκληρή δουλειά αποδίδει, είχαμε έναν στόχο και τα καταφέραμε. Είναι κάτι πραγματικά ξεχωριστό όταν φτάνεις στην κορυφή της Ευρώπης".

Για τις συγκρίσεις ανάμεσα σε Δημήτρη Ιτούδη και Τσάβι Πασκουάλ: " Μοιάζουν αρκετά, είναι πολύ σοβαροί, έχουν διαφορετική προσέγγιση στα συστήματα. Σε αυτό που μοιάζουν πολύ είναι στο ότι όταν φτάνεις στο σημείο να θες τη νίκη, τότε πρέπει πάντα να σκέφτεσαι νέα συστήματα και τακτικές, να έχεις φρέσκες ιδέες. Εκεί λοιπόν μοιάζουν πάρα πολύ".

Για τις μονομαχίες με τη Φενέρμπαχτσε: " Νομίζω ότι είμαστε το φαβορί της σειράς. Έχουμε μεγάλο προβάδισμα λόγω του πλεονεκτήματος έδρας. Ανυπομονώ για αυτούς τους αγώνες".

Για τις μονομαχίες των playoffs της EuroLeague και το ελληνικό πρωτάθλημα: " Θα είναι εκπληκτικές οι αναμετρήσεις της EuroLeague, αντιμετωπίζουμε τη Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ένας προπονητής που εργάστηκε πολλά χρόνια εδώ, οπότε περιμένω πως η ατμόσφαιρα θα είναι πραγματικά καλή. Όσον αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα, δεν μπορώ να πω ότι προσδοκώ κάτι, γιατί δεν έχω ξαναζήσει σειρά τελικών με τον Ολυμπιακό. Υποθέτω πάντως πως θα είναι εξαιρετικοί αγώνες".

Για το ότι σε κάποια παιχνίδια παίζει πολύ και σε άλλα λίγο: " Τελευταία ξεκινάω μόνιμα στη βασική πεντάδα και αυτός είναι ένας τρόπος για να βρεις λεπτά στη διάρκεια του αγώνα. Κάποιες φορές παίζω περισσότερο και άλλες λιγότερο, το σημαντικό όμως είναι να δίνω στην ομάδα αυτό που χρειάζεται σε δεδομένη χρονική στιγμή. Πάντα παίζω δυνατά και προσπαθώ να κάνω καλύτερη την ομάδα του, προκειμένου να δώσω κι εγώ κάτι στην προσπάθεια για τη νίκη".

Για την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ: " Τρεφόμαστε από την ενέργεια των φιλάθλων μας, δεν θα μπορούσαμε να φτάσουμε ως εδώ χωρίς εκείνους, είναι ο έκτος παίκτης μας. Είναι πάντα "εδώ" για εμάς, ακόμη και στις κακές στιγμές μάς στηρίζουν. Γι αυτό είμαι πολύ χαρούμενος που πήραμε το πλεονέκτημα έδρας".

Για το ποιον δύσκολο αντίπαλο: " Δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο κατά νου, αλλά ξέρω ότι θα είναι πολύ μεγάλες μάχες αυτές με τη Φενέρμπαχτσε. Για όλους μας, από τους προπονητές μέχρι τους παίκτες και τον κόσμο. Θα αναμετρηθούν δύο μεγάλες ομάδες, δύο σπουδαίοι προπονητές. Στο ΟΑΚΑ έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε κάτι ξεχωριστό".

Για την εμπειρία του στο ΝΒΑ: " Έπαιξα εκεί για δύο χρόνια, αλλά δεν πήρα αρκετό χρόνο συμμετοχής. Γι αυτό αποφάσισα να ταξιδέψω στην Ευρώπη και άρπαξα την ευκαιρία να αγωνιστώ. Είμαι ήδη οκτώ χρόνια στην Ευρώπη και ευελπιστώ πως θα έχω άλλη μία οκταετία".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ