EUROLEAGUE

Νίκη για Παναθηναϊκό με Ούνικς με "όπλο" την άμυνα

Νίκη για Παναθηναϊκό με Ούνικς με "όπλο" την άμυνα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Όντας πολύ καλύτερος στην άμυνα, σε σχέση με το φιλικό απέναντι στη Μακάμπι, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε της Ούνικς Καζάν (69-58) για το "Gomelsky Cup". Απολαυστικό το "τριφύλλι" στο β' ημίχρονο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Παναθηναϊκού στο χθεσινό (24/9) φιλικό με τη Μακάμπι, έγινε το σημαντικότερο όπλο του στο σημερινό (25/9) με την Ούνικς Καζάν. Η άμυνα. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη παρουσιάστηκε πολύ καλύτερη στο πίσω μέρος του παρκέ απέναντι στη ρωσική ομάδα, επικρατώντας με +11 (69-58) για το "Gomelsky Cup" της Μόσχας.

Τι έκανε τη διαφορά; Η συμπεριφορά των παικτών του "τριφυλλιού" στην άμυνα, αφού στο β' ημίχρονο πήραν "δέκα με τόνο", μετατρέποντας το -9 (33-24) της ανάπαυλας στο τελικό +11 (69-58). Δεν ήταν όμως μόνο αυτό. Η συνέπεια που έδειξαν στο περιφερειακό σουτ στο γ' δεκάλεπτο έπαιξε επίσης μείζονα ρόλο, όπως επίσης η παρουσία των Αντώνη Φώτση και Γιάννη Μπουρούση, που έκαναν την (επιθετική) διαφορά στο διάστημα της ανατροπής του σκορ.

Διαβάστε ακόμη: Ρίβερς: "Δείξαμε χαρακτήρα στο β' ημίχρονο"

Για ένα ημίχρονο, η άμυνα ήταν το μοναδικό στοιχείο που δούλευε για τον Παναθηναϊκό. Όχι στον επιθυμητό βαθμό, αλλά δούλευε. Από την άλλη, η επίθεση ήταν προβληματική, τα περιφερειακά σουτ δεν έβρισκαν τον στόχο (3/14 τρίποντα μέχρι την ανάπαυλα), κι ως εκ τούτου το -9 (33-24) του ημιχρόνου θεωρήθηκε φυσικό επακόλουθο. Σε αυτά προσθέστε την αδυναμία του "τριφυλλιού" να προστατεύσει το καλάθι του.

Οι παίκτες της Ούνικς Καζάν έκαναν μεγάλη ζημιά στο "βαμμένο", είτε σκοράροντας είτε μαζεύοντας το ένα επιθετικό ριμπάουντ μετά το άλλο. Κάπως έτσι, ο Αρτσιόμ Παραχούσκι αποτέλεσε τη Νο1 απειλή για τον Παναθηναϊκό, με τους Κρις Σίνγκλετον και Γιάννη Μπουρούση να μην βρίσκουν τρόπο να τον περιορίσουν.

Νίκη για Παναθηναϊκό με Ούνικς με "όπλο" την άμυνα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μόλις όμως, οι ομάδες επέστρεψαν στο παρκέ από τα αποδυτήρια, όλα άλλαξαν. Για αρχή, οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη κράτησαν χωρίς πόντο τους αντιπάλους τους για 4'21'', διάστημα ικανό να φέρει τα πάνω κάτω στην αναμέτρηση. Κοινώς, το -9 (38-29) έγινε +1 (38-39) για τον Παναθηναϊκό, με τον Αντώνη Φώτση να αποτελεί τον παίκτη που έκανε το κάτι παραπάνω σε αυτό το σημείο. Ο υπαρχηγός του "τριφυλλιού" σημείωσε 7/10 πόντους της ομάδας του για το σερί, που μετέφερε την πίεση στην πλευρά της Ούνικς Καζάν.

Ο Παναθηναϊκός δεν έμεινε εκεί όμως, αφού ακολούθως αντέδρασε εξαιρετικά στο μίνι ξέσπασμα των δευτεραθλητών της VTB League. Με τον Κότι Κλαρκ να παίρνει το "όπλο" του, η ομάδα του Εβγκένι Πασούτιν έφτασε σχετικά γρήγορα στο +4 (43-39 στο 27'51''), πριν βρεθεί σε πολύ πιο δύσκολη θέση. Εννοούμε το +11 (47-58 στο 31'55'') που απέκτησε ως εφόδιο για τη συνέχεια το "τριφύλλι", το οποίο έβλεπε τα τρίποντα να είναι πλέον υπέρ του. Κι αυτό γιατί από τα 3/14 του α' ημιχρόνου, φτάσαμε στα 6/11 (από το 20'00'' μέχρι το 31'55'')!

Ακολούθως, τίποτα δεν μπορούσε να διαφοροποιήσει την εικόνα της αναμέτρησης, με τον Αρτσιόμ Παραχούσκι να σκοράρει μετά από ώρα, αλλά να μην μπορεί πλέον να παίξει σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι. Οι Κυπελλούχοι Ελλάδος διατηρήθηκαν σε θέση οδηγού μέχρι το φινάλε, κυρίως γιατί αμυντικά πήραν... άριστα, με τον Γιάννη Μπουρούση να σκοράρει για τρεις και να διαμορφώνει το τελικό +11 (69-58) που επανέφερε τα χαμόγελα στον Παναθηναϊκό, μετά την κακή -αμυντική- εμφάνιση του Σαββάτου (24/9) απέναντι στη Μακάμπι.

Τα δεκάλεπτα: 15-12, 33-24, 45-48, 58-69.

ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ: Αντίποφ 4, Κλαρκ 11 (2), Λάνγκφορντ 9, Πονκρασόφ 4, Παραχούσκι 15 (10 ριμπ.), Κολόμ 9 (1 τρίπ., 8 ασ.), Μπάνιτς 4, Βορόνοφ 2, Πάνιν.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μποχωρίδης 3 (1), Χαραλαμπόπουλος, Καλάθης (8 ασ.), Νίκολς 2, Σίνγκλετον 8, Τζέιμς 5(1), Φώτσης 7 (1), Παππάς 9 (2), Φελντέιν 4, Γκιστ 9, Μπουρούσης 10 (2 τρίπ., 11 ριμπ.), Ρίβερς 12 (3).

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ