EUROLEAGUE

"Να είμαστε έξυπνοι, να γίνουμε... κλέφτες"

"Να είμαστε έξυπνοι, να γίνουμε... κλέφτες"
INTIME SPORTS

Ο ΝτεΜάρκους Νέλσον μιλά στο Euroleague Greece για την ευφυΐα που θα χρειαστεί στο παιχνίδι του ο Παναθηναϊκός, ώστε να επιβιώσει στο ΤΟΡ16, για τον εαυτό του, ενώ θυμίζει πως η ομάδα του ακόμα προσαρμόζεται.

Δεν είχε προτέρα εμπειρία από τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Ήταν η πρώτη του. Και έχουμε Δεκέμβρη μήνα. Δηλαδή, τι Δεκέμβρη; Χρόνο αλλάζουμε και ουσιαστικά το ματς με την Μπαρτσελόνα ήταν το πρώτο του ΝτεΜάρκους Νέλσον, μετά το τέλος της περασμένης αγωνιστικής περιόδου. Σίγουρα δεν είδαμε όσα έχει να προσφέρει. Είδαμε όμως, ένα... trailer. Και ήταν θετικό.

Το πρώτο πράγμα που είπε ο Αμερικανός γκαρντ, στο Euroleague Greece ήταν ότι " είχε πλάκα. είναι το πρώτο παιχνίδι μου, στη σεζόν. Κατ' αρχάς, πρέπει να πω ότι είναι δύσκολο να επιστρέφεις έπειτα από τόσο καιρό που ήμουν εγώ εκτός παρκέ, λόγω δύσκολου τραυματισμού και να παίζεις με μια ομάδα του κορυφαίου επιπέδου, όπως είναι η Μπαρτσελόνα. Ήθελα απλά να βγω στο παρκέ, να είμαι με τα παιδιά και να περάσω καλά. Ήταν πολύ δύσκολο ματς για εμάς. Είχαμε παίκτες που τέθηκαν εκτός, άλλους που επέστρεψαν. Προσπαθήσαμε να βγούμε στο ματς και να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Να ξεκινήσουμε να προετοιμάζουμε τα σώματα μας και τα μυαλά μας, για αυτά που έρχονται".

Πόσο έτοιμος νιώθει;

" Αυτή είναι μόνο η αρχή για εμένα. Όταν επιστρέφεις από τραυματισμό, ειδικά από κάποιον σαν τον δικό μου που με άφησε τόσο καιρό εκτός, χρειάζεσαι χρόνο για να βρεις ρυθμό, να προσαρμοστείς στην ομάδα, στο σύστημα, στην ταχύτητα του παιχνιδιού. Το πιο σημαντικό είναι πως όσο ήμουν στον αγώνα, ένιωσα αρκετά καλά. Οπότε το θέμα μου είναι ουσιαστικά θέμα προσαρμογής και θα προσπαθήσω να την επιτύχω το συντομότερο δυνατό. Θα κάνω ό,τι μπορώ στις προπονήσεις, ώστε να σιγουρέψω το ότι θα μπορώ να βοηθήσω ουσιαστικά, πολύ σύντομα. Θα φροντίσω το σώμα μου, για να βρω ρυθμό, γιατί το πιο σημαντικό όλων είναι η ομάδα και να νικά. Συνεπώς, πρέπει σύντομα να μπορώ να βοηθήσω προς αυτήν την κατεύθυνση, να προσφέρω ό,τι χρειάζεται η ομάδα για να νικά. Αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία".

Έλειπε μεν, για μήνες, αλλά αν μη τι άλλο καταφέραμε να δούμε κάτι από αυτά που μπορεί να κάνει. Κατ' αρχάς, είναι η δημιουργία, έτσι; " Ναι, αυτό είναι κάτι που πάντα ήμουν σε θέση να προσφέρω. Να δημιουργώ για τους συμπαίκτες μου, για τον εαυτό μου. Να φέρνω δύναμη και ρυθμό στο παιχνίδι. Αυτό που πιστεύω πως μπορώ να δώσω στην ομάδα μου για να τη βοηθήσω, είναι ένα πιο γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι μας, λίγη περισσότερη δύναμη, αλλά και να δημιουργώ ώστε να προσφέρω στα παιδιά ελεύθερα σουτ".

Τι θα χρειαστεί ώστε να κάνει δουλειά η παρέα του στο ΤΟΡ16;

" Κατ' αρχάς πρέπει να γίνουμε όλοι υγιείς και να προετοιμαστούμε σωματικά και πνευματικά για αυτά που έρχονται. Είναι το ΤΟΡ16. Κάθε ματς θα είναι δύσκολο. Θα πρέπει να παίξουμε πολύ δυνατά, πολύ physical, ενώ σημαντικό θα είναι να μάθουμε να παίζουμε έξυπνα. Όλα έχουν σημασία. Κάθε μικρή λεπτομέρεια. Θα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε,ώστε να διασφαλίζουμε πως θα κυριαρχούμε στην έδρα μας. Να πάρουμε τα εντός έδρας ματς. Και το πιο σημαντικό θα είναι να βρούμε τον τρόπο να πάρουμε κάποιες εκτός έδρας νίκες, κάτι που δεν καταφέραμε ιδιαίτερα στη ρέγκιουλαρ σίζον. Στα μεγάλα ματς, αυτά στα οποία δεν θα μας περιμένουν να νικήσουμε, είναι αυτά που θα επιδιώξουμε να "κλέψουμε". Θα είναι τεράστιο αυτό, θα μας βοηθήσει πολύ ως προς την υλοποίηση του στόχου πρόκρισης στα πλέι οφ".

Τους έμαθε τίποτα η κανονική περίοδος;

" Φυσικά και ό,τι έγινε στον πρώτο γύρο θα μας βοηθήσει. Κάθε ματς είναι διαδικασία εκμάθησης, κάθε ματς είναι σημαντικό. Είναι εμπειρία. Η ομάδα μας εξακολουθεί να βρίσκεται στο στάδιο της προσαρμογής.. Ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να ζήσουμε μια μέρα που να είμαστε όλοι μαζί. Και δεν εννοώ στα παιχνίδια. Ούτε στις προπονήσεις. Τώρα που φτάνουμε κοντά σε αυτό το σημείο, θα είναι άλλη μια περίπτωση στην οποία θα χρειαστεί να προσαρμοστούμε. Δηλαδή, θα πρέπει να καταλάβουμε, να δούμε πώς μπορούμε να "κολλήσουμε" καλύτερα μεταξύ μας και ποιοι θα είναι αυτοί που θα "τελειώνουν" τα παιχνίδια".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ