EUROLEAGUE

Μπουρούσης: "Είναι κανόνας μου το προπόνηση και μετά σπίτι"

Μπουρούσης: "Είναι κανόνας μου το προπόνηση και μετά σπίτι"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιάννης Μπουρούσης ανανέωσε το blog του στην EuroLeague, τονίζοντας πως δεν αλλάζει τίποτα στην νοοτροπία του επειδή επέστρεψε στην Αθήνα. Τόνισε πως κανόνας του είναι το προπόνηση και μετά σπίτι.

Ο νέος σέντερ του Παναθηναϊκού Superfoods, Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος επέστρεψε στην Ελλάδα ύστερα από μία πενταετία στο εξωτερικό, ανανέωσε το προσωπικό του blog στην EuroLeague. Ο "ψηλός" τόνισε πως επειδή γύρισε στην Αθήνα αυτό δεν αλλάζει την νοοτροπία του. Παραμένει κανόνας του προπόνηση και μετά σπίτι, μη θέλοντας τίποτα να του αποσπάσει την προσοχή.

Το blog του Γιάννη Μπουρούση στην EuroLeague:

"Είμαστε στο 3-1 μέχρι στιγμής στην EuroLeague, καθώς τους νικήσαμε όλους εκτός από την ΤΣΣΚΑ. Κάναμε τρία καλά παιχνίδια κόντρα σε Ζάλγκιρις, Μπάμπεργκ και Ερυθρό Αστέρα, στα οποία πήραμε την νίκη. Στην Μόσχα χάσαμε την ευκαιρία να σημειώσουμε μία μεγάλη νίκη. Ύστερα από την αποχώρηση του κόουτς Πεδουλάκη, η ομάδα θα μπορούσε να είχε πάρει την κάτω βόλτα από ψυχολογικής πλευράς, αλλά δείξαμε χαρακτήρα στην Μόσχα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, ενώ μετά από εκείνο το παιχνίδι κάναμε το "δύο στα δύο" στις νίκες στην διοργάνωση.

H νίκη στο Μπάμπεργκ μας έκανε καλό. Καταρχάς, είναι σημαντικό να κερδίζεις παιχνίδια εκτός έδρας. Ήμασταν στο τέλος κάτω με 10 πόντους διαφορά, αλλά οι συμπαίκτες μου έκαναν εξαιρετική δουλειά σε άμυνα και επίθεση και έτσι φτάσαμε στην νίκη. Ο Καλάθης ήταν καταπληκτικός στο Μπάμπεργκ, αλλά τα εύσημα πρέπει να τα πάρουν όλοι οι παίκτες για την προσπάθεια τους.

Τώρα έχουμε έναν νέο προπονητή, τον κόουτς Τσάβι Πασκουάλ. Κάποιοι άνθρωποι στην Ισπανία λένε πως δεν μιλάει αγγλικά, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Μιλάει πολύ καλά αγγλικά! Δεν ξέρω αν έκανε πρόσφατα μαθήματα στην γλώσσα, αλλά μιλάει καλά αγγλικά. Όλοι στην ομάδα είμαστε χαρούμενοι με την παρουσία του στην ομάδα. Είναι έτοιμος και έμπειρος προπονητής. Ξέρω τον κόουτς Πασκουάλ εδώ και πολλά χρόνια. Έπαιξε στην Μπαρτσελόνα για ένα μικρό διάστημα το 2005, για ένα μήνα, μόνο για τα playoffs, όταν ήταν βοηθός του κόουτς Ιβάνοβιτς. Τα τελευταία 10 χρόνια έχω παίξει πάρα πολλά ματς κόντρα στην Μπαρτσελόνα, τον γνωρίζω προσωπικά και πάντα είχαμε μία καλή σχέση. Το πιο σημαντικό πράγμα στην ομάδα μας είναι το κλίμα, το οποίο είναι εξαιρετικό. Έλληνες και Αμερικανοί τα πάμε πολύ καλά. Είναι καλό που υπάρχει αυτό το κλίμα στην ομάδα.

Έπαιζα μπάσκετ εκτός Αθήνας εδώ και 5 χρόνια, οπότε νιώθω όμορφα που επέστρεψα στην πόλη και στην χώρα μου. Ο στόχος μου παραμένει ο ίδιος. Πρέπει να παραμείνω συγκεντρωμένος, να παίζω για την ομάδα και να είμαι καλός στις προπονήσεις, όπως έκανα σε Ιταλία και Ισπανία. Όταν είσαι σε ξένη χώρα, δεν έχεις και πολλά πράγματα να κάνεις, οπότε μένεις συγκεντρωμένος και αφιερωμένος στην δουλειά σου και στην οικογένεια σου. Αυτό έχω σκοπό να κάνω και τώρα. Θέλω να συνεχίσω να έχω τον ίδιο κανόνα. Προπόνηση και μετά σπίτι. Δεν θέλω απολύτως τίποτα να μου αποσπάσει την προσοχή από το μπάσκετ, επειδή επέστρεψα στην Αθήνα. Διάβασα πως είμαι ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία που έχω αγωνιστεί σε ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, μετά τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Είναι τιμή μου το γεγονός αυτό, είναι τιμή μου που είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ σε αυτές τις ομάδες. Τώρα είμαι στον Παναθηναϊκό και είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις μου με την ομάδα μέσα στην σεζόν.

Αυτή είναι η 15η σερί σεζόν μου στην EuroLeague. Αυτό δείχνει πως έχω δουλέψει αρκετά καλά όλα αυτά τα χρόνια, τόσο στις προπονήσεις, όσο και στα παιχνίδια της ομάδας. Στην καριέρα μου είχα και έχω εξαιρετικούς προπονητές και σπουδαίους συμπαίκτες, οι οποίοι πίστεψαν σε μένα και είμαι χαρούμενος που συνεργάστηκα μαζί τους. Ελπίζω να συνεχίσω να αγωνίζομαι στην διοργάνωση για μερικά χρόνια ακόμη. Νιώθω καλά και ελπίζω να συνεχίσω να παίζω μπάσκετ για χρόνια ακόμη

Αυτή την εβδομάδα θα αντιμετωπίσουμε την Αναντολού Εφές. Έπαιξα μπάσκετ για τον κόουτς Περάσοβιτς την περασμένη σεζόν στην Μπασκόνια και μαζί φτάσαμε έως και το Final Four της EuroLeague. Με τον Περάσοβιτς ζήσαμε μαζί μία καταπληκτική σεζόν. Είχαμε μία υπέροχη συνεργασία, αλλά και μία άριστη επικοινωνία. Τον σέβομαι και με βοήθησε πάρα πολύ πέρσι στο παιχνίδι μου. Μου έμαθε πολλά πράγματα, αλλά ειδικά το πως να δουλεύω σκληρά σε κάθε παιχνίδι. Νομίζω πως αυτό ήταν το "κλειδί" για την σεζόν που είχα πέρσι. Όσο πέρναγε ο καιρός αγωνιζόμασταν όλο και καλύτερα.

Το μας κόντρα στην Εφές θα είναι δύσκολο, ειδικά ύστερα από την νίκη τους μέσα στην έδρα της Νταρουσάφακα. Μπορεί να έχουν μόλις μία νίκη στην διοργάνωση, αλλά ξέρουμε πως αν θέλουμε να τους κερδίσουμε θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλό μπάσκετ. Στο παρελθόν έχω κάνει ορισμένα καλά παιχνίδια κόντρα στην Εφές. Θυμάμαι πως είχα αναδειχθεί και MVP σε ένα ματς αν και είχα αγωνιστεί μόλις 12 λεπτά.

Διαθέτουμε μία νέα ομάδα, με ένα εξαιρετικό προπονητή, αλλά κάποιοι από εμάς έχουμε αγωνιστεί μαζί στην Εθνική ομάδα και αυτό πάντα βοηθά. Αυτό κάνει καλό σε εμάς και παράλληλα βοηθάμε τους καινούργιους παίκτες του ρόστερ. Χτίζουμε την χημεία μας σαν ομάδα. Νομίζω πως όλοι μας κάνουμε καλή δουλειά. Το καλό με το νέο σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης είναι πως το πρόγραμμα έχει περισσότερους αγώνες και λιγότερες προπονήσεις. Όλοι οι βετεράνοι παίκτες προτιμούμε το να παίζουμε μπάσκετ από το να κάνουμε προπονήσεις. Πέρσι, έτσι όπως ήταν το σύστημα διεξαγωγής, το τι έκανες στα 10 πρώτα παιχνίδια, δεν είχε ιδιαίτερη σημασία. Τώρα όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά και εμείς θέλουμε να μπούμε στα playoffs.

Το να δώσω το "παρών" στο υπέροχο διαφημιστικό της EuroLeague ήταν μία ευχάριστη εμπειρία. Είχε πλάκα! Αρκετοί άνθρωποι με ρωτούν για αυτό, λέγοντας μου τα εξής: "Γιατί ο Βασίλης (Σπανούλης) χόρεψε το ελληνικό τραγούδι και όχι εσύ;". Τότε εγώ τους απάντησα το εξής: "Γιατί ο Σπανούλης είναι καλύτερος χορευτής από εμένα". Δεν είχα ξανακάνει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν. Το γύρισμα είχε διάρκεια περίπου 7 ώρες και στο τέλος ένιωσα κουρασμένος. Από αυτό το παράδειγμα καταλαβαίνεις το πόσο δύσκολο είναι να γυρίσεις μία ολόκληρη ταινία. Το πόσος χρόνος απαιτείται για να φτιαχτεί μία ταινία.

Θα τα πούμε την επόμενη φορά".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ