EUROLEAGUE

Μπλουμς: "Οι απουσίες συσπειρώνουν τις ομάδες"

Μπλουμς: "Οι απουσίες συσπειρώνουν τις ομάδες"
INTIME SPORTS

Βαθμολογικό ενδιαφέρον δεν υπάρχει, η Μπαρτσελόνα θα παραταχθεί με απουσίες, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο Παναθηναϊκός... αδιαφορεί για το αποτέλεσμα του αγώνα με τους "μπλαουγκράνα" (19/12, 22:00). Ο Γιάνις Μπλουμς εξηγεί το γιατί.

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου με τη Μπαρτσελόνα, ο Παναθηναϊκός είχε απουσίες (βλ. Νέλσον και Ράιτ). Τώρα, είναι η σειρά της Μπαρτσελόνα να παραταχθεί με προβλήματα (βλ. Όλεσον, Αμπρίνες, Ναβάρο). Αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι "πράσινοι" θα σκεφτούν ιδιαίτερα το τι πρέπει να κάνουν για να κερδίσουν. Τα προβλήματα που έχουν άλλωστε, οι "μπλαουγκράνα" ενδεχομένως να τους συσπειρώσουν ακόμα περισσότερο, όπως δήλωσε ο Γιάνις Μπλουμς στο Euroleague Greece.

Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού μίλησε αρχικά για το τι έγινε στον αγώνα της Τρίτης (16/12) με τον Άρη, τονίζοντας πως "' ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Είχαμε πολλές απουσίες, ειδικά στον "άσο". Ο Λευτέρης (Μποχωρίδης) ήταν ουσιαστικά ο μοναδικός πλεϊμέικερ που είχαμε. Δεν ήταν εύκολο να καλύψουμε τα κενά που είχαμε στη θέση του πλεϊμέικερ. Παρόλ' αυτά, ήμασταν συγκεντρωμένοι και παίξαμε καλή άμυνα, καταφέρνοντας να πάρουμε τη νίκη", πριν σταθεί στα δεδομένα της αναμέτρησης με τη Μπαρτσελόνα:

" Ελπίζω, καταρχάς, να έχουμε τους πίσω τραυματίες. Πρέπει να παίξουμε πολύ καλά στο πίσω μέρος του παρκέ, γιατί η Μπαρτσελόνα είναι πολύ ποιοτική. Μπορεί να μην υπάρχει ουσιαστικό βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Και οι δύο θέλουμε τη νίκη. Ειδικά όταν απέναντί σου έχεις μία τόσο καλή ομάδα. Θα είναι καλό για εμάς να κλείσουμε τη regular season με μία καλή νίκη και μετά να επικεντρωθούμε στον ημιτελικό του Κυπέλλου, με τον ΠΑΟΚ. Είναι μία δύσκολη εβδομάδα για εμάς, γι αυτό πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι".

Οι απουσίες της Μπαρτσελόνα είναι ένα από τα δεδομένα της αναμέτρησης, αλλά δεν είναι το μοναδικό. Για την ακρίβεια, όπως υποστηρίζει, μπορεί να λειτουργήσουν ευεργετικά για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ: " Παρά τις απουσίες, η Μπαρτσελόνα δεν αλλάζει. Έχουν πολύ ποιοτικό ρόστερ. Δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε πως έχουν απουσίες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι ομάδες συσπειρώνονται περισσότερο. Δίνουν όλοι το κάτι παραπάνω για να καλύψουν τα κενά", είπε χαρακτηριστικά, για να καταλήξει λέγοντας:

" Έχουμε απουσίες και οι δύο ομάδες. Αυτά συμβαίνουν. Ενδεχομένως να φορτώσουν περισσότερο παιχνίδι στους ψηλούς τους, γιατί ο Όλεσον, ο Ναβάρο και ο Αμπρίνες δεν θα αγωνιστούν. Είναι οι καλύτεροι σουτέρ τους. Ίσως δώσουν μεγαλύτερο βάρος στο ποστ απ. Θα είμαστε προετοιμασμένοι γι αυτό".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ