EUROLEAGUE

Μπιέντοφ: "Γίνεται ένας χαμός στον όμιλο"

Μπιέντοφ: "Γίνεται ένας χαμός στον όμιλο"
INTIME SPORTS

Ο ασίσταντ κόουτς του Παναθηναϊκού, Γκόραν Μπιέντοφ, μίλησε στο Euroleague Greece για τα λάθη που κόστισαν στη Βαρκελώνη, αλλά και τα μαθήματα που πήρε ο Παναθηναϊκός εν όψει της συνέχειας. Τι είπε για τον "χρήσιμο" Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και το ντεμπούτο του Κώστα Παπαδάκη.

Η συντριβή από την Μπαρτσελόνα χάλασε σε σημαντικό βαθμό την καλή εικόνα που είχε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο κομμάτι της φετινής αγωνιστικής περιόδου, πλην όμως έδωσε πολύ γρήγορα τα απαραίτητα... μαθήματα στον Σάσα Τζόρτζεβιτς και τους παίκτες του εν όψει της συνέχειας. Οι απουσίες είναι ένα μέρος του προβλήματος, πλην όμως δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας για τον οποίο οι "πράσινοι" υπέστησαν τη βαριά ήττα στη

Βλέπετε, υπάρχουν και τα λάθη που δεν τους έδωσαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τη νίκη. Ο Γκόραν Μπιέντοφ θυμάται χαρακτηριστικά πως " στο τρίτο δεκάλεπτο ήμασταν πίσω στο σκορ με εφτά πόντους, αλλά εκεί κάναμε δύο αβίαστα λάθη. Το ένα ήταν σε αιφνιδιασμό, που άλλαξε τη ροή της αναμέτρησης αφού αντί να σκοράρουμε δύο εύκολους πόντους, στην επόμενη φάση δεχθήκαμε τρίποντο και αντί να πάμε στο -5, η διαφορά πήγε στο -10", για να προσθέσει -μιλώντας στο Euroleague Greece- πως εκτός των άλλων "δεν είχαμε τον Βλάντο (Γιάνκοβιτς), δεν είχαμε τον Όγκνιεν (Κούζμιτς), οπότε εκ των πραγμάτων ήταν δύσκολα τα πράγματα".

Το +41 επί του Κολοσσού έφτιαξε πάντως κάπως την ψυχολογία στο "πράσινο στρατόπεδο". Μία νίκη, που σε συνδυασμό με την καλή εμφάνιση, αποτελεί ένα καλό... φάρμακο εν όψει της συνέχειας. Σωστά; " Ναι θα μπορούσαμε το πούμε έτσι. Παίξαμε δυνατά, με σοβαρότητα για σαράντα λεπτά. Αυτό είναι όλο. Είδαμε τους "μικρούς" να κάνουν ένα βήμα μπροστά και να μας "δηλώνουν" με την εμφάνισή τους ότι μπορούμε να βασιστούμε σε αυτούς", σχολιάζει ο ασίσταντ κόουτς του Παναθηναϊκού, πριν σταθεί στις απουσίες που δεν επιτρέπουν στην ομάδα του να έχει το επιθυμητό rotation:

" Το rotation έχει πολλές παραμέτρους. Το πόσους παίκτες έχεις διαθέσιμους, τη φθορά των φάουλ, τον αντίπαλο. Με δεδομένο ότι δεν έχουμε όλα τα παιδιά στη διάθεσή μας είναι πολύ ευμετάβλητα όλα. Για παράδειγμα στη Βαρκελώνη, θέλαμε να πάμε σε μεγάλες επιθέσεις επειδή είχαμε λιγότερους παίκτες αριθμητικά. Όταν όμως έχεις παίκτες όπως ο Νικ Καλάθης, ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Τζέιμς Γκιστ που μπορούν να "ανοίξουν" το γήπεδο με αιφνιδιασμούς, δεν είναι εύκολο να αλλάξεις άρδην την εικόνα σου. Δεν τροποποιείται με ένα "κλικ" ο τρόπος παιχνιδιού μιας ομάδας. Θα πρέπει να λειτουργήσουμε έξυπνα και να καταλάβουμε τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να κάνουμε σε κάθε παιχνίδι".

Μπιέντοφ: "Γίνεται ένας χαμός στον όμιλο"
INTIME SPORTS

Η απουσία του Τζέιμς (Γκιστ) είναι σημαντική. Ο Βασίλης (Χαραλαμπόπουλος) έδειξε όμως πως μπορεί να βοηθήσει σημαντικά. Δεν είναι ίδιος παίκτης με τον Τζέιμς Γκιστ, αλλά θα δώσει λύσεις. Ελπίζουμε πως θα έχουμε την επιστροφή του Όγκνιεν Κούζμιτς στη Ζιελόνα Γκόρα. Έχουμε μεν απουσίες, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Συμβαίνουν αυτά. Έχουμε μερικές ημέρες μπροστά μας για να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα", αναφέρει πριν επισημάνει πως " στη Βαρκελώνη χάσαμε λόγω ενέργειας. Παίξαμε καλά στην άμυνα, αλλά στην επίθεση είχαμε σοβαρά προβλήματα. Ήμασταν άστοχοι, χάσαμε κάποια λέι απ. Ελπίζω να λύσουμε τα προβλήματά μας στη Ζιελόνα Γκόρα".

Παρεμπιπτόντως, ο όμιλος του Παναθηναϊκού είναι άνω κάτω αφού τα πράγματα είναι πολύ ρευστά, μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές. " Γίνεται ένας χαμός. Ακόμη κι η Ζιελόνα Γκόρα που έχει 0/3 μέχρι τώρα, έχει χάσει με πολύ μικρές διαφορές. Κάθε πόντος μετράει, όχι μόνο η νίκη. Έχουμε εφτά παιχνίδια μπροστά μας για να φτιάξουμε τα πράγματα", σχολίασε ο Γκόραν Μπιέντοφ, πριν πει ότι στην Πολωνία " πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να αποφύγουμε τα αβίαστα λάθη και να μην αφήσουμε τη Ζιελόνα Γκόρα να παίξει στον ρυθμό που τη βολεύει".

Η τελευταία ερώτηση που του κάναμε δεν θα μπορούσε να μην αφορά τον Κώστα Παπαδάκη, που έκανε το ντεμπούτο του την Κυριακή (1/11) απέναντι στον Κολοσσό: " Ήταν εξαιρετικός. Έκανε μόλις μια δυο προπονήσεις τον τελευταίο καιρό. Έβαλε το τρίποντο, του είπαμε "μπράβο". Μας είπε ότι θα μας φέρει γλυκά", είπε με χαμόγελο ο ασίσταντ κόουτς του "τριφυλλιού" πριν συνεχίσει να ασχολείται με το scouting για τον αγώνα της Παρασκευής (6/11, 20:00) με τη Ζιελόνα Γκόρα.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ