EUROLEAGUE

Μπένζινγκ: "Το 2-0 στην έδρα της η Λαμποράλ Κούτσα"

Μπένζινγκ: "Το 2-0 στην έδρα της η Λαμποράλ Κούτσα"

Ο Ρόμπιν Μπένζινγκ αντιμετώπισε τη Λαμποράλ Κούτσα την περασμένη Κυριακή (10/4) και αναλύει το αγωνιστικό προφίλ των Βάσκων ενώ εξηγεί ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να ακολουθήσει τη φιλοσοφία του στη Βιτόρια (PHOTOS, VIDEO).

Η Λαμποράλ Κούτσα ολοκλήρωσε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στη Liga Endesa πριν από τους αγώνες με τον Παναθηναϊκό στα playoffs της Euroleague. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Περάσοβιτς επικράτησε της Σαραγόσα με σκορ 100-71 και εδραιώθηκε στην τέταρτη θέση της κατάταξης στο ισπανικό πρωτάθλημα, με ρεκόρ 19-8.

Πλέον οι Βάσκοι στρέφονται στο αποψινό Game 1 της σειράς με τον Παναθηναϊκό (13/4, 21:45) στη Fernando Buesa Arena της Βιτόρια και ο διεθνής Γερμανός φόργουορντ της Σαραγόσα, Ρόμπιν Μπένζινγκ, μιλάει στο Euroleague Greece για την εικόνα της Μπασκόνια το τελευταίο διάστημα, το ματς-απ του Μπουρούση με τον Ραντούλιτσα και δίνει τα προγνωστικά του για το Final Four.

- Ποια είναι, λοιπόν, η κατάσταση στη Λαμποράλ Κούτσα, λίγες ώρες πριν από τα πρώτα παιχνίδια των προημιτελικών της Euroleague με τον Παναθηναϊκό;
"Νομίζω ότι η κατάσταση στην Μπασκόνια είναι καλύτερη σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, όταν η ομάδα του κόουτς Περάσοβιτς μέτρησε τέσσερις συνεχόμενες ήττες στη Liga Endesa. Τι να πω... Ίσως το μυαλό τους να ήταν στην Euroleague και το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Φυσικά, ό,τι έχουν πετύχει μέχρι στιγμής αποτελεί τεράστια επιτυχία! Επιβίωσαν σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο στο Top-16 κι έτσι θα δώσουν τα πρώτα ματς των playoffs στην έδρα τους. Είναι δύσκολο να παίζεις στη Βιτόρια, το κοινό της Μπασκόνια υποστηρίζει φανατικά την ομάδα του και τα πράγματα θα είναι πολύ-πολύ δύσκολα για τον Παναθηναϊκό!".

- Η Λαμποράλ Κούτσα σκόραρε 100 πόντους στο μεταξύ σας παιχνίδι, την περασμένη Κυριακή. Τελικά, τι είδους ομάδα είναι αυτή του κόουτς Περάσοβιτς; Ποια είναι τα στοιχεία που κυριαρχούν στο παιχνίδι της;
"Η Μπασκόνια είναι μια παραδοσιακή ισπανική ομάδα που στηρίζεται στον γρήγορο ρυθμό, το παιχνίδι επαφών και την καλή άμυνα. Προσπαθεί να επιβάλει τον ρυθμό της, να παίζει σε συνθήκες τρανζίσιον, να σκοράρει στο ανοιχτό γήπεδο και να παίρνει πόντους από το ποστ-απ των ψηλών της, ειδικά του Μπουρούση. Ξεκινάει τα παιχνίδια της με σκληρή άμυνα, ώστε να υποχρεώσει σε λάθη τον αντίπαλό της ενώ διαθέτει δυο πολύ γρήγορα πόιντ γκαρντ, τον Μάικ Τζέιμς και τον Ντάριους Άνταμς. Επίσης οι Χάνγκα, Τιγί, Μπερτάνς και Μπλάζιτς είναι καλοί στο γρήγορο παιχνίδι και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτές τις καταστάσεις".

Μπένζινγκ: "Το 2-0 στην έδρα της η Λαμποράλ Κούτσα"

- Τελικά η Μπασκόνια είναι ένα σύνολο που παίζει για τον Γιάννη Μπουρούση; Ότι, δηλαδή, συνέβη πέρσι με τον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς και τον Ερυθρό Αστέρα;
"Ο Μπουρούσης κάνει ασύλληπτα πράγματα φέτος! Σε αυτή την περίπτωση, οι συμπαίκτες του παίζουν για τον Μπουρούση ενώ και ο Έλληνας ψηλός δίνει τα πάντα για την ομάδα του. Είναι ο σέντερ που άλλαξε τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα του, ένας μεγάλος παίκτης, ένας τύπος που παίζει με μυαλό! Για εμένα, είναι ο παίκτης - κλειδί για την Μπασκόνια. Παίζει απίστευτα καλά, έχει τρομερά στατιστικά... Προσωπικά, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο! Έναν παίκτη που κυριαρχεί και έχει κερδίσει τόσες φορές τον τίτλο του MVP".

- Η άποψή σου για τον Έλληνα σέντερ, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα στο παιχνίδι του; Πώς βλέπεις το ματς-απ με τον Ραντούλιτσα;
"Η απόδοση του Μπουρούση έχει μεγάλη επιρροή στο παιχνίδι της Μπασκόνια. Η Λαμποράλ Κούτσα παίζει σύγχρονο μπάσκετ και διαθέτει έναν δυναμικό ψηλό, ο οποίος σκοράρει και πετυχαίνει τρίποντα ενώ κάνει πολλές άλλες δουλειές, όπως να μαζεύει τα ριμπάουντ και να μοιράζει ασίστ. Είναι έξυπνος, παίζει καλά στο ποστ, μπορεί να πασάρει... Τώρα σε ό,τι αφορά τις αδυναμίες του, αυτές είναι η πικ-εν-ρολ άμυνα αφού δεν έχει γρήγορα πόδια, και το παιχνίδι επαφών. Σίγουρα το ματς-απ με τον Ραντούλιτσα θα είναι καθοριστικό στη σειρά".

Μπένζινγκ: "Το 2-0 στην έδρα της η Λαμποράλ Κούτσα"

- Μέχρι στιγμής η Μπασκόνια μετράει 23 νίκες σε 26 αγώνες στη Fernando Buesa Arena σε όλες τις διοργανώσεις φέτος. Πιστεύεις ότι είναι εφικτό να κάνει το 25/28 κόντρα στον Παναθηναϊκό;
"Φυσικά... Είναι πολύ πιθανό να κερδίσει και τα δυο ματς στην έδρα της. Η Fernando Buesa Arena δίνει δύναμη και αυτοπεποίθηση στους παίκτες της Λαμποράλ! Οι παίκτες της Μπασκόνια βγάζουν πάθος και ένταση στην έδρα τους! Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός θα παίξει σε ένα δύσκολο γήπεδο και θα πρέπει να κερδίσει τουλάχιστον ένα παιχνίδι εκεί. Η εικόνα της ελληνικής ομάδας άλλαξε μέσα στη χρονιά, ήλθαν νέοι παίκτες όπως ο Χέινς, τον οποίο αντιμετωπίσαμε φέτος (σ.σ. στο Last-32 του Eurocup). Ο Παναθηναϊκός παίζει καλή άμυνα και πρέπει να ακολουθήσει τη φιλοσοφία του".

- Τα προγνωστικά σου για αυτή τη σειρά; Ποιος θα προκριθεί στο Final Four;
"Αν η Μπασκόνια καταφέρει να διαφυλάξει την έδρα της στα πρώτα ματς, πιστεύω ότι μπορεί να προκριθεί στο Final Four".

Twitter @Giannis_Stavr
Photo credits:
acbmedia.net, CAI Zaragoza

Το VIDEO της Λαμποράλ Κούτσα για τα playoffs

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ