EUROLEAGUE

Μπατίστ: "Ελπίζω πως θα κερδίσουμε την Πέμπτη"

Μπατίστ: "Ελπίζω πως θα κερδίσουμε την Πέμπτη"

Ο Μάικ Μπατίστ ξαναβρέθηκε στο ΟΑΚΑ, ως φίλαθλος πλέον, για να δει τους αγώνες του Παναθηναϊκού Superfoods με τη Φενέρμπαχτσε και μίλησε για την πρώτη γεύση που πήρε και το "διπλό" της τουρκικής ομάδας.

Έχουν περάσει περίπου τρία χρόνια από την τελευταία φορά που ο Μάικ Μπατίστ βρέθηκε στο ΟΑΚΑ. Ο άλλοτε αστέρας του Παναθηναϊκού Superfoods επισκέφτηκε το γήπεδο στο οποίο μεγαλούργησε την προηγούμενη δεκαετία για να δει από κοντά τις δύο πρώτες αναμετρήσεις των playoffs με τη Φενέρμπαχτσε.

Ο "Μιχάλης" σχολίασε αυτά που είδε, αισθάνθηκε και βίωσε στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Τρίτης (18/4), εξήγησε που κρίθηκε ο αγώνας και πως προέκυψε το "διπλό" της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς , ενώ -σε αποστροφή του λόγου του- τόνισε πως " ελπίζω ότι θα κερδίσουμε την Πέμπτη".

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Φενέρμπαχτσε: "Ήταν ένα κακό παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι, δεν προδικάζει την κατάσταση. Βάσει της εμπειρίας μου σε τέτοιου είδους αγώνες (γελάει), μπορώ να σου πω ότι δεν έχει κριθεί τίποτα. Είναι μεγάλη η σειρά. Το επόμενο παιχνίδι είναι "do or die" για τον Παναθηναϊκό, αυτό είναι το μοναδικό δεδομένο. Εύχομαι να βγει με περισσότερη ενέργεια στο γήπεδο, να διορθώσει τα λάθη του και να πάρει τη νίκη. Σίγουρα δεν θέλει να χάσει δεύτερη φορά στο ΟΑΚΑ και να πάει μετά στην Κωνσταντινούπολη, ξέροντας ότι πρέπει να κερδίσει δύο φορές εκεί, γιατί κάτι τέτοιο δεν είναι απλό. Είναι πολύ δύσκολο μέρος η Κωνσταντινούπολη".

Για το που πιστεύει ότι κρίθηκε το παιχνίδι: "Δεν θα ήθελα να σχολιάσω, για να μην θεωρήσει ο κόουτς ότι προσπαθώ να περάσω την άποψή μου (γελάει), αλλά μπορώ ότι είδαμε δύο διαφορετικές ομάδες στο παρκέ για τον Παναθηναϊκό. Στο α' μέρος, υπήρχε καλή άμυνα, έλεγχος του ρυθμού και σωστές επιλογές στην επίθεση, μετά όμως είδαμε βιαστικές επιθέσεις δίχως πολλές συνεργασίες και αυτό έβγαλε τον Παναθηναϊκό από τη λογική του. Ξέρω ότι θα υπάρξουν προσαρμογές εν όψει του επόμενου αγώνα, ο Τσάβι Πασκουάλ είναι ένας σπουδαίος προπονητής και είμαι σίγουρος ότι θα αναλύσει κάθε δευτερόλεπτο του β' μέρους του αγώνα, για να αλλάξει κάποια πράγματα. Θα είμαι πάλι εδώ την Πέμπτη, οπότε ελπίζω πως θα κερδίσουμε".

Για τις βιαστικές επιλογές του Παναθηναϊκού στο β' μέρος: "Αυτό είναι λογικό. Όταν χάνεις τον ρυθμό σου, θες να σκοράρεις γρήγορα και να ξαναπάρεις την κατάσταση στα χέρια σου".

Για το τι περιμένει να δει στη σειρά: "Πριν από την έναρξη των αγώνων, είχα προβλέψει ότι θα δούμε πέντε αγώνες σε αυτή τη σειρά. Ακόμη το πιστεύω πως θα πάνε έτσι τα πράγματα και θα επιστρέψουμε εδώ σε δύο εβδομάδες. Πρέπει βέβαια πρώτα να δούμε τι θα γίνει στον επόμενο αγώνα, αυτός θα μας "πει" σε μεγάλο βαθμό τι θα ακολουθήσει, γιατί αν η Φενέρμπαχτσε κάνει κι άλλη εκτός έδρας νίκη, τότε θα είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Πρέπει να έχεις την σκληράδα για να αντέξεις και να επανέλθεις, να είσαι έτοιμος πνευματικά, αν τα καταφέρεις, έχεις ελπίδες. Στο λέω αυτό βάσει όσων έχω ζήσει εγώ στο παρελθόν, παίζοντας σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Είναι δύσκολο να ξεπεράσεις την ήττα στο πρώτο παιχνίδι, αλλά πρέπει να το κάνεις για να πάρεις τη νίκη στα επόμενα".

Για το πως ένιωσε που γύρισε στο ΟΑΚΑ: "Νιώθω περίεργα, είναι η αλήθεια. Είναι διαφορετικό να βλέπω τους αγώνες από μια καρέκλα, με πολιτικά. Είμαι προπονητής, αλλά ταυτόχρονα είμαι και φίλαθλος. Είναι διαφορετικό το συναίσθημα, περίεργο. Όταν αποσύρθηκα, δεν περίμενα πως θα καταφέρω να ξανάρθω στην Ελλάδα για να δω αγώνες του Παναθηναϊκού, γιατί έχω πολλά πράγματα που κάνω στις ΗΠΑ. Από την στιγμή όμως που τελείωσε η σεζόν για εμάς (σ.σ.: Brooklyn Nets) και έχω τον χρόνο, δεν μπορούσα παρά να έρθω να δω αυτούς τους αγώνες. Αν ο Παναθηναϊκός έπαιζε με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενδεχομένως να μην έκανα το ταξίδι, αλλά έχω παίξει στη Φενέρμπαχτσε, οπότε έχω κόσμο να δω και από την άλλη πλευρά. Υπάρχουν πολλά συναισθήματα γι αυτή τη σειρά. Είχα τρία χρόνια να δω τον κόουτς (Ζέλικο Ομπράντοβιτς), οπότε ήθελα να μιλήσουμε, να με συμβουλεύσει για κάποια πράγματα και φυσικά να πούμε τα νέα μας".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ