EUROLEAGUE

Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός 78-69

Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός 78-69
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός θα είχε την ευκαιρία να φύγει με το "διπλό" από το Παλαού Μπλαουγκράνα (78-69), αλλά πέταξε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν, με το τρίποντο να είναι αυτό το βράδυ... εχθρός (2/20).

Η Μπαρτσελόνα έπαιξε πιο έξυπνα από τον Παναθηναϊκό, κράτησε τον Διαμαντίδη μακριά από την παρέα του, τους "πράσινους" στις 9 ασίστ και συν τα 2/20 τρίποντα των παικτών του Ιβάνοβιτς, προέκυψε το 78-69 για αποτέλεσμα. Οι "μπλαουγκράνα" παραμένουν αήττητοι, με το ρεκόρ του ΠΑΟ να είναι 3-2.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τι δήλωσαν οι Ιβάνοβιτς και Πασκουάλ

Έως το 18-18 του 10' ο Τόμιτς είχε 10π. και ο Μπατίστα οκτώ. Οι ισοπαλίες ήταν πέντε και το προβάδισμα είχε αλλάξει χέρια τέσσερις φορές, με τελευταία το 16-14 δια χειρός Σατοράνσκι, ο οποίος... είδε φως -με την συνύπαρξη των Διαμαντίδη, Παππά και Μπλουμς στην άμυνα- και μπήκε. Όταν αποσύρθηκε ο Τόμιτς, ανέλαβε ο Λάμπε, με τον Μαυροκεφαλίδη να μην μπορεί να ακολουθήσει -ο Ράιτ έμεινε στην Αθήνα, με θλάση. Το έκανε ο Γκιστ, ο οποίος με την ενέργεια και το... αέρινο του χαρακτήρα του αφενός αναχαίτιζε, αφετέρου σκόραρε έξι πόντους και μια τάπα που έγινε αιφνιδιασμός του Παππά, στην εξέλιξη του σκορ σε 28-30 (13.45'').

Ο Ντόλμαν και τα τρίποντα -που δεν μπήκαν

Κάπου εκεί άρχισε να δουλεύει το πλάνο της Μπαρτσελόνα και να "χαλά" αυτό του Παναθηναϊκού. Χαρακτηριστικό είναι το 15-3 έως το 43-33 (18.14''), με τον Ντόλμαν να έχει πάρει φόρα (σκόραρε τους πρώτους πόντους στο 15.33 και τους έκανε επτά σερί), ενώ στο άλλο μισό η τακτική των "μπλαουγκράνα" να αφήνουν τον Διαμαντίδη και να πιάνουν όλους τους άλλους άρχισε να αποδίδει -γιατί τα πόδια του αρχηγού άρχισαν να κουράζονται. Τα ριμπάουντ άρχισαν να χάνονται, τα τρίποντα δεν έμπαιναν και όταν ο Φώτσης σκόραρε το πρώτο της παρέας τους, έπειτα από επτά αποτυχημένες απόπειρες, ο Ναβάρο είχε έτοιμη την απάντηση, για να υπογράψει το 47-38 του ημιχρόνου. Σημείωση: οι γηπεδούχοι δεν έκαναν λάθος στη β' περίοδο (και κράτησαν τους αντιπάλους τους στη 1 ασίστ!), ενώ είχαν 4/10 τριπ. και 6/7 διπ., ενώ ο ΠΑΟ στο ίδιο διάστημα είχε 2 λάθη, 7/13 διπ. και 1/6 τριπ.

Η ιστορία ήταν ακριβώς η ίδια και στην τρίτη περίοδο, με μόνη διαφορά ότι ήταν λίγο πιο... φτωχή από τη δεύτερη (επί μέρους σκορ: 17-18), με τους "πράσινους" να επιμένουν στο τρίποντο, να μην έχουν καλές συνεργασίες (βλ. 2 ασίστ σε ένα δεκάλεπτο) και να φτάνουν το 1/14 στο 26'. Χαΐρι δεν είδαν, οπότε επεδίωξαν άλλους τρόπους. Απλά ο Μαυροκεφαλίδης δεν ήταν ο ψηλός που θα τους ολοκλήρωνε. Ίσως να ήταν ο Μπατίστα, αλλά έπρεπε να πάρει και καμια ανάσα. Ενδεχομένως να ήταν ο Γκιστ, αλλά δεν μπήκε. Έκανε την εμφάνιση του στην τελευταία πράξη, οπότε ο Διαμαντίδης έδωσε τους πρώτους πόντους στην παρέα του, στο 32.55'', έπειτα από τέσσερα λεπτά (67-58).

Δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία

Αν σας φάνηκαν πολλά, να σας πούμε ότι στο 69-62 του Χουέρτας (34.48''), τελείωσε η... ανυδρία των γηπεδούχων που κρατούσε από το 31'. Ο ΠΑΟ είχε κάνει έξι κλεψίματα έως το 36', αλλά δεν τα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο, γιατί δεν έβαζε τα τρίποντα που επιχειρούσε -με τους Καταλανούς να τα "δίνουν" στα τεσσάρια, κάτι που είχε κάνει και η Μπάγερν. Ήταν θέμα χρόνου να βρει το δρόμο της ξανά η "Μπάρτσα" -η αλήθεια είναι πως σαν να πίστεψε ότι το ματς τελείωσε πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης. Και τον βρήκε (72-62, 36.45''). Αυτό που έκαναν οι παίκτες του Πασκουάλ δεν ήταν να τρέχουν ανηλεώς στην άμυνα. Έτρεχαν όμως, στοχευμένα και αφού "ακύρωσαν" τα κατ' εξοχήν όπλα των αντιπάλων τους (Διαμαντίδης, Μπατίστα), όλα τα άλλα ήταν απλά.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 47-38, 64-56, 78-69

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ): Ντόλμαν 9, Χουέρτας 8 (5 ασίστ), Αμπρίνες 1, Ναβάρο 12 (4 ασίστ), Σατοράνσκι 6, Τόμας 2, Όλεσον 12, Λάμπε 12, Νάχμπαρ, Τόμιτς 16 (10 ριμπ.).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Σλότερ 5, Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 6, Φώτσης 5, Παππάς 8, Μαυροκεφαλίδης 7, Διαμαντίδης 9 (4 ριμπ., 4 ασίστ), Γκιστ 9, Μπατίστα 14 (8 ριμπ.), Μπλουμς 4.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ