EUROLEAGUE

Μία πίστα για το Final Four

Μία πίστα για το Final Four
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Οικονόμου ύστερα από μια βραδιά αφιερωμένη στον Διαμαντίδη κάνει έναν πρώτο απολογισμό του Top-16, περιμένοντας τον τελευταίο αντίπαλο πριν από το Βερολίνο.

"Μη σταματήσεις αρχηγέ", είναι το σύνθημα που ηχεί ακόμα στ’ αφτιά όσων βρέθηκαν το βράδυ της Πρωταπριλιάς στο ΟΑΚΑ, για την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Τσεντεβίτα. Μία βραδιά που ήταν αφιερωμένη στον Δημήτρη Διαμαντίδη ο οποίος έγινε θρύλος της Euroleague, μετά από μία απόλυτα επιτυχημένη πορεία που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2004 με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και θα συνεχιστεί για λίγους ακόμα μήνες.

Γι’ αυτόν γέμισε το κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων και συγκινήθηκε πολύς κόσμος, κάτι που θα ξαναγίνει πολλές φορές μέχρι να ολοκληρωθεί η σεζόν, με μοναδικό στόχο των "πράσινων" να κλείσει ο αρχηγός την καριέρα του όπως του αρμόζει. Γράφτηκαν πολλά και θα γραφτούν ακόμα περισσότερα στη συνέχεια για τον Διαμαντίδη και την πορεία του, γι’ αυτό επιλέξαμε στον τίτλο να είναι ο επόμενος στόχος του «τριφυλλιού».

Άλλωστε, όπως έχει δηλώσει και ο αρχηγός της ομάδας, όσο είναι σε εξέλιξη οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού, δεν υπάρχει τίποτα άλλο στο μυαλό του, οπότε όλοι οφείλουν να συγκεντρωθούν στην δύσκολη συνέχεια αφού απομένουν δύο πολύ σημαντικοί στόχοι.

Μία αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση του Top 16 λοιπόν, ο Παναθηναϊκός έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή του στα πλέι οφ της Euroleague και απομένει να δούμε αν θα πάει εκεί ως δεύτερος ή από την τρίτη θέση που είναι και το επικρατέστερο σενάριο. Οπότε αφού όλα έχουν πάρει τον δρόμο τους ας θυμηθούμε τι έγινε σε αυτή τη διαδρομή, παρότι απομένει η εκτός έδρας αναμέτρηση με την Αναντόλου Εφές.

Οι "πράσινοι" ξεκίνησαν στο γκρουπ με τρεις ήττες και μία νίκη κόντρα στη Μάλαγα που ήρθε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ενώ μεσολάβησε η τραγική εμφάνιση στο ΣΕΦ για να… χτυπήσει ακόμα πιο δυνατά το καμπανάκι. Κάπου εκεί οι "πράσινοι" αντέδρασαν ολοκληρώνοντας τον πρώτο γύρο με τέσσερις νίκες και τρείς ήττες ενώ έπειτα από μια μεγάλη υπέρβαση που έγινε η ομάδα του «τριφυλλιού» προχώρησε σε τρεις προσθήκες, ώστε να σωθεί η κατάσταση που έμοιαζε πολύ δύσκολη.

Μεταξύ των κινήσεων βέβαια, ήταν και η απόκτηση του Έλιοτ Ουίλιαμς ο οποίος αποδείχτηκε καθοριστικός, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να εμφανιστεί εντελώς διαφορετικός στη συνέχεια του Top-16, ασχέτως αν δεν θα έχει το πλεονέκτημα της έδρας, κάτι το οποίο θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Σημάδια βελτίωσης υπήρξαν αλλά το κυριότερο ήταν πως ήρθαν τ’ αποτελέσματα για να επιτευχθεί ο στόχος της πρόκρισης.

Το ματς με την Τσεντεβίτα, πέρασε σε δεύτερη μοίρα, όπως ήταν αναμενόμενο και λόγω της γιορτής για τον Διαμαντίδη και πλέον οι «πράσινοι» έχουν όλο τον χρόνο να προετοιμαστούν για όσα θα βρουν μπροστά τους στην επόμενη φάση και να διορθώσουν ότι δεν πάει καλά μέχρι τώρα αφού στους "8" κάθε λάθος κοστίζει.

Από την Λαμποράλ ως την ΤΣΣΚΑ

Την τελευταία αγωνιστική λοιπόν ο Παναθηναϊκός θα τεθεί αντιμέτωπος με την Εφές και εφόσον νικήσει θα περιμένει στραβοπάτημα της Λοκομοτίβ Κουμπάν απέναντι στην αδιάφορη Νταρουσάφακα. Για να μην κουραστείτε επιπλέον με τα σενάρια που έχουν προκύψει τις τελευταίες αγωνιστικές, για να το δούμε ρεαλιστικά το πιο πιθανό είναι οι «πράσινοι" να μπουν στα πλέι οφ από την τρίτη θέση. Άρα έχει ενδιαφέρον με ποιον θα παίξει στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Αν ολοκληρωνόταν σήμερα το Top-16, ο Παναθηναϊκός θ’ αντιμετώπιζε τη Λαμποράλ Κούτσα με μειονέκτημα έδρας.

Οι Βάσκοι ισοβαθμούν με την ΤΣΣΚΑ αλλά μειονεκτούν λόγω διαφοράς πόντων. Για ν’ αλλάξει αυτό την τελευταία αγωνιστική θα πρέπει η ομάδα του Γιάννη Μπουρούση να νικήσει στη Γερμανία τη Μπάμπεργκ και η ΤΣΣΚΑ να ηττηθεί στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό. Διαλέγετε και παίρνετε… Όπως και να έχει, οι "πράσινοι" αφού πήραν το εισιτήριο για τα πλέι οφ θα έχουν μία ακόμα πίστα να παίξουν (θα το αναλύσουμε περισσότερο μετά από την τελευταία αγωνιστική του Top 16), ώστε να βρεθούν στο Final 4 και να πετύχουν τον έναν από τους δύο μεγάλους στόχους της σεζόν.

Photo Credits: Action Images

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ