EUROLEAGUE

Με Σίνγκλετον κόντρα στην Χίμκι

Με Σίνγκλετον κόντρα στην Χίμκι

Ο Αμερικανός φόγουορντ θα ενισχύσει κανονικά την προσπάθεια του Παναθηναϊκού Superfoods κόντρα στην Χίμκι (14/11, 21:15), για την έβδομη αγωνιστική της EuroLeague όπου οι “πράσινοι” στοχεύουν να συνεχίσουν το σερί.

Σε μία σημαντική περίοδο μπαίνουν οι “πράσινοι” καθώς θέλουν να συνεχίσουν τα θετικά αποτελέσματα στην EuroLeague, μετά την επικράτηση στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Το πρόγραμμα αυτή την εβδομάδα περιλαμβάνει δύο δύσκολα παιχνίδια (Χίμκι και Αναντολού Εφές εκτός) μέσα σε λίγα 24ωρα, ωστόσο ο Τσάβι Πασκουάλ και οι συνεργάτες του, έχουν επικεντρωθεί στο αυριανό κόντρα στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα που βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης.

Το σημαντικό για το τεχνικό επιτελείο του “τριφυλλιού” είναι πως στις τελευταίες αναμετρήσεις έχουν προστεθεί κι άλλοι παίκτες στο rotation του Πασκουάλ, ωστόσο πρέπει να υπάρξει ανάλογη συνέχεια. Αγωνιστικά, ο Κρις Σίνγκλετον ο οποίος έμεινε εκτός στο ματς με τον Πανιώνιο, θα είναι κανονικά στη μάχη με την Χίμκι. Ο Αμερικανός φόργουορντ το προηγούμενο διάστημα είχε ενοχλήσεις στο δεξί γόνατο, με συνέπεια να μην αγωνιστεί κόντρα στους “κυανέρυθρους”, ώστε να προφυλαχθεί. Στην σημερινή προπόνηση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα ακολούθησε κανονικά το πρόγραμμα της ομάδας κι έτσι ο Παναθηναϊκός θα πάει χωρίς προβλήματα στην σημαντική αναμέτρηση με την ρωσική ομάδα.

«Να συνεχίσουμε όπως με τον Ολυμπιακό»

Τον τρόπο που ο Παναθηναϊκός θα πετύχει τον στόχο του απέναντι στην Χίμκι, ανέλυσε ο Τσάβι Πασκουάλ καθώς τόνισε: «Καταρχήν δεν έχουμε πολύ χρόνο για να προετοιμάσουμε το παιχνίδι με την Χίμκι, καθώς μόλις χθες παίζαμε με τον Πανιώνιο. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για την αντίπαλό μας, αφού είχε ρεπό στο πρωτάθλημα της, άρα θα έχει ένα μικρό πλεονέκτημα ως προς την ενέργεια, που θα βγάλει στο ματς. Πρέπει να παίξουμε πολύ ασφυκτική άμυνα, όχι μόνο στον Σβεντ αλλά σε όλους τους παίκτες της Χίμκι, κι αυτό πιστεύω θα είναι το “κλειδί”, για να πάρουμε τη νίκη». Στη συνέχεια ο Καταλανός τεχνικός ρωτήθηκε για τον αν οι παίκτες του δεν είναι συγκεντρωμένοι στις βολίς κι απάντησε: «Δεν το πιστεύω, γιατί δουλεύουμε κάθε μέρα πάνω στις βολές. Σίγουρα υπάρχουν αθλητές που είναι καλύτεροι στη συγκεκριμένη κατηγορία και κάποιοι, που είναι χειρότεροι. Φυσικά δεν είναι μόνο οι βολές, που μας προβληματίζουν, καθώς προσπαθούμε να μειώσουμε και τα λάθη μας. Μακάρι στο ματς με την Χίμκι να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι σε όλους τους τομείς και να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στον Παναθηναϊκό μετά τη νίκη στο ντέρμπι, ο Πασκουάλ υποστήριξε: «Η κατάσταση είναι ίδια. Δεν άλλαξε κάτι, επειδή κερδίσαμε τον Ολυμπιακό. Πήραμε την πρώτη εκτός έδρας νίκη μας στην Euroleague και αυτή τη βδομάδα, πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό και να μην μείνουμε στις δάφνες του διπλού της περασμένης βδομάδας».

«Θα προσπαθήσω και γι' άλλο κάρφωμα»

Με καλή ψυχολογία πλέον ο Κένι Γκάμπριελ, έπειτα από την εμφάνιση που πραγματοποίησε στο ΣΕΦ, σχολίασε: «Σίγουρα θα προσπαθήσω να κάνω άλλο ένα εντυπωσιακό κάρφωμα, αν μου δοθεί η ευκαιρία. Σίγουρα μας βοήθησε πάρα πολύ η νίκη επί του Ολυμπιακού κι αυτό φαίνεται στα πρόσωπά μας. Αυτή τη βδομάδα όμως πρέπει να παρουσιαστούμε το ίδιο έτοιμοι και να παίξουμε δυνατά και σκληρά, ώστε να νικήσουμε τις Χίμκι και Εφές».

Για τα σημεία που πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός, ώστε να πάρει τη νίκη ο Αμερικανός φόργουορντ ανέφερε: «Πρέπει να πάρουμε τα ριμπάουντ, να μην δώσουμε δεύτερες επιθέσεις στον αντίπαλό μας και να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό. Επίσης πρέπει κλείσουμε τον Σβεντ και την παρέα του και να μην τους αφήσουμε να σκοράρουν με ευκολία».

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ