EUROLEAGUE

Μάχη για τον Ουίλιαμς!

Μάχη για τον Ουίλιαμς!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναθηναϊκός παλεύει συνεχίζοντας τις υπερβάσεις, ώστε ν' αποσπάσει την θετική απάντηση του Έλιοτ Ουίλιαμς, χωρίς να είναι εύκολη η υπόθεση. Ποια τα δεδομένα για την παραμονή του.

Ο ερχομός του Έλιοτ Ουίλιαμς στον Παναθηναϊκό τον Φεβρουάριο αρκούσε για να αλλάξει ραγδαία την εικόνα του "τριφυλλιού". Γι αυτό οι "πράσινοι" κάνουν ό,τι μπορούν για να τον κρατήσουν στην Αθήνα, με τις έως τώρα ενδείξεις να κάνουν λόγο γι' αυξημένες πιθανότητες... παραμονής του Αμερικανού!

Επιμέλεια: Γιώργος Οικονόμου, Αλέξανδρος Τρίγκας

Η μεταγραφή προκάλεσε αίσθηση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όχι όμως και στην Ευρώπη αφού ουδείς γνώριζε τι μπορεί να προφέρει ο 27χρονος γκαρντ. Εν μέρει δικαιολογημένα, αφού το βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό του έκανε πολλούς να βάλουν ένα "αλλά" σε κάθε πρόταση που είχε το όνομά του.

Στην πράξη όμως, το "τριφύλλι" δικαιώθηκε στον απόλυτο βαθμό. Η άφιξή του αρκούσε για να μετατρέψει τον Παναθηναϊκό σε ομάδα που μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρόκριση στο Final Four του Βερολίνου. Η "τρέλα" που υπήρχε με την περίπτωσή του μετατράπηκε σε επιθυμία για παραμονή, με τις συζητήσεις των δύο πλευρών να ξεκινούν εδώ και μερικές ημέρες, όπως άλλωστε επεσήμανε στη NOVA το Σάββατο (2/4) ο Σάσα Τζόρτζεβιτς .

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ανέφερε χαρακτηριστικά πως " του έχουμε κάνει πρόταση και ελπίζουμε να την αποδεχτεί. Τον θέλουμε μαζί μας για τα επόμενα χρόνια". Τι σημαίνει αυτό; Οι "πράσινοι" έχουν προτείνει στον Αμερικανό γκαρντ διετή επέκταση της συνεργασίας τους (μέχρι το 2017) με ένα ποσό που "αγγίζει" αυτό που εισπράττει ο Νικ Καλάθης. Δηλαδή κάτι παραπάνω από 1.5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Από την πρώτη στιγμή άλλωστε, ήταν σαφές πως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κάνει μια σημαντική οικονομική υπέρβαση για να καταφέρει να τον κρατήσει στην Αθήνα, παρά τις "Σειρήνες" που ηχούν στα αυτιά του, κυρίως από το ΝΒΑ. Βλέπετε, η... μπογιά του περνάει ακόμη στον "μαγικό κόσμο", με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ενδεχομένως να μην δυσκολευτεί να βρει ομάδα, εφόσον πάρει την απόφαση του επαναπατρισμού. Μέχρι τότε όμως, το "τριφύλλι" έχει κάθε δικαίωμα να ελπίζει πως θα... κερδίσει στο στοίχημα .

Οι πληροφορίες που διαρρέουν μάλιστα κάνουν λόγο για καταρχήν συμφωνία του παίκτη με τη διοίκηση των "πρασίνων" για τα επόμενα δύο χρόνια, σε ό,τι αφορά το οικονομικό. Τι σημαίνει αυτό; Πως ο παίκτης βρίσκεται μια ανάσα από την υπογραφή της επέκτασης του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό, αφού το ποσό που του προσφέρεται τον ικανοποιεί πλήρως, σε βαθμό να μην επιχειρήσει να μπει στην ευρωπαϊκή αγορά ως ελεύθερος το καλοκαίρι. Κι ο ίδιος άλλωστε, σε κάθε ευκαιρία, τονίζει πως του αρέσει η ζωή στην Αθήνα , το κλίμα που έχει συναντήσει στον Παναθηναϊκό, όπως επίσης οι συνθήκες εργασίας στο "τριφύλλι" και η δυνατότητα να διεκδικεί την Euroleague.

Σε όλα τα παραπάνω όμως υπάρχει ένα "αλλά" που έχει να κάνει με τη δυνατότητά του να υπογράψει, εν τέλει, σε ομάδα του ΝΒΑ. Γι αυτό, όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό η πλευρά του παίκτη έχει ρίξει στο τραπέζι και τους όρους σε περίπτωση που υπάρξει κάποια πρόταση από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Κι αυτό είναι το κομμάτι που επί της ουσίας καθυστερεί τη μέχρι στιγμής επισημοποίηση της συμφωνίας. Ο Έλιοτ Ουίλιαμς θέλει να αφήσει ανοιχτό ένα παραθυράκι για να επιστρέψει στο ΝΒΑ, εφόσον πάντα βρει κάτι που να τον καλύπτει αγωνιστικά κι οικονομικά, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν επιθυμεί να μπει σε διαδικασία να ρισκάρει ένα τόσο βασικό κομμάτι του ρόστερ και του μπάτζετ της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ως εκ τούτου, το ζήτημα μπορεί να καθυστερήσει λίγο ακόμη. Όχι πολύ βέβαια, αφού στο "τριφύλλι" είναι αποφασισμένοι να "τελειώσουν" τη δουλειά σε σύντομο χρονικό διάστημα, για να βάλουν ένα ακόμη λιθαράκι στην προετοιμασία της επόμενης σεζόν (όπως έκαναν με τον Τζέιμς Φελντέιν) και παράλληλα να "εκτοξεύσουν" τον ενθουσιασμό του κόσμου στα ύψη.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε πως επί των ημερών του Έλιοτ Ουίλιαμς, ο Παναθηναϊκός μετρά πέντε νίκες σε εφτά αγώνες στην Euroleague, με τον 27χρονο γκαρντ να έχει 14.4 πόντους (με 50% στα δίποντα, 15.4% στα τρίποντα και 92.5% στις βολές), 2.3 ριμπάουντ και 1.1 ασίστ κατά μέσο όρο.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ