EUROLEAGUE

Μανωλόπουλος: "Οι παίκτες έχουν πιστέψει πως μπορούν"

Μανωλόπουλος: "Οι παίκτες έχουν πιστέψει πως μπορούν"

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος αναλύει τον 5ο αγώνα ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΤΣΣΚΑ, τονίζοντας σε ποια σημεία πρέπει να προσέξουν οι "πράσινοι"

Στο προσωπικό του blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού, έγραψε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος αναλύοντας την αναμέτρηση της Παρασκευής (25/4, 19:00).

Ο άμεσος συνεργάτης του Αλβέρτη στον πάγκο του Παναθηναϊκού, σχολίασε πως είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα να αποφύγει λάθη συγκέντρωσης.

"Επιστρέψαμε στη Μόσχα για να διεκδικήσουμε στο πέμπτο παιχνίδι την πρόκριση για το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας. Η ομάδα αντέδρασε σωστά μετά τα δύο πρώτα ματς εδώ και στην Αθήνα, πήρε τις νίκες που έπρεπε ώστε πολεμήσει σε ένα ματς για το εισιτήριό της για το Μιλάνο.

Γνωρίζουμε πως το έργο μας θα είναι πολύ δύσκολο και πάλι. Για να κερδίσουμε την ΤΣΣΚΑ μέσα στο γήπεδό της θα πρέπει κατ’ αρχήν να αποφύγουμε τα λάθη που κάναμε στα προηγούμενα ματς και τα οποία οφείλονται στην έλλειψη συγκέντρωσης. Σε αυτό το επίπεδο θα πρέπει να είσαι πάντοτε 100% συγκεντρωμένος, έστω κι αν αυτό φαντάζει δύσκολο όταν παίζεις ανά δύο ημέρες.

Είναι βέβαιο πως για να κερδίσουμε αύριο θα πρέπει να επιδείξουμε την ίδια μαχητικότητα στην άμυνα. Από εκεί και πέρα επιβάλλεται να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και να περιορίσουμε την πικ εν ρολ και λόου ποστ άμυνα, όταν δημιουργούνται μις ματς. Όσον αφορά στην επίθεση, θα πρέπει να είμαστε καλύτεροι και πιο συγκεντρωμένοι. Όπως προανέφερα είναι πολύ σημαντικό να αποφύγουμε τα λάθη συγκέντρωσης..

Αναφορικά με το κομμάτι της κόπωσης είναι για όλους ίδια. Νομίζω πως σε ένα τέτοιο παιχνίδι δεν μπορεί κάποιος να σκεφτεί τον παράγοντα κούραση. Όσο για την ψυχολογία μας, βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο από το πρώτο κιόλας ματς της σειράς, το οποίο κρίθηκε στην παράταση. Οι παίκτες έχουν πιστέψει πως μπορούν ασχέτως αν δεν το έδειξαν στον δεύτερο αγώνα. Τα ξαναλέμε σύντομα. Σωτήρης".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ