EUROLEAGUE

Λεκαβίτσιους: "Τίποτα δεν συγκρίνεται με το ΟΑΚΑ"

BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Λούκας Λεκαβίτσιους έγραψε στο blog του στην EuroLeague για τη ζωή στην Αθήνα εστιάζοντας σε τρία πράγματα: τον καλό καιρό, το σουβλάκι και τους οπαδούς του Παναθηναϊκού Superfoods.

Δύο μέρες μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στο οποίο είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Λούκας Λεκαβίτσιους έγραψε τις σκέψεις του στο blog της EuroLeague για τη ζωή στην Αθήνα. Κυρίως σε ό,τι αφορά πράγματα της καθημερινότητας του, όπως τον καιρό, τα μέρη που έχει γνωρίσει και το ελληνικό φαγητό. Το περίεργο της ιστορίας είναι ότι αυτό που έχει ξεχωρίσει μέχρι στιγμής δεν είναι τόσο το... σουβλάκι ή κάποια άλλη ελληνική λιχουδιά, όσο ο ήλιος και η υψηλή θερμοκρασία -βάσει όσων έχει συνηθίσει.

Ο 23χρονος πλεϊμέικερ αναφέρθηκε στους οπαδούς του Παναθηναϊκού, τους οποίους άλλωστε αποθέωσε και μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram , αλλά και τη δουλειά που κάνει καθημερινά στο ΟΑΚΑ.

Το blog του Λούκας Λεκαβίτσιους στην EuroLeague:

Σήμερα, πήγα για πρώτη φορά στην Ακρόπολη. Έχουμε πολύ ωραίο καιρό, η θερμοκρασία είναι καλή. Ήμουν μόνο με το T-shirt όλη μέρα. Ήταν πολύ όμορφα. Μπορείς να δεις όλα τα παλιά, ιστορικά κτήρια και μια εντυπωσιακή θέα όλης της Αθήνας. Ήταν πραγματικά πολύ όμορφα.

Ο καιρός εδώ είναι πολύ καλός, δεν μου λείπει το χιόνι. Περιμένω την άνοιξη, να είναι καλύτερος ο καιρός για να πάμε στην παραλία με τους φίλους μου. Για μένα, ο καιρός είναι φανταστικός εδώ, επειδή στη Λιθουανία είναι υπό του μηδενός κατά βάση, κάνει κρύο και χιονίζει ή βρέχει.

Ο κόσμος ρωτάει συχνά για το φαγητό της Αθήνας, το οποίο είναι υπέροχο. Μου αρέσει πολύ το φαγητό εδώ, αλλά γενικά είμαι εύκολος στο φαγητό. Δεν έχω δοκιμάσει πολλά παραδοσιακά ελληνικά φαγητά. Έχω φάει βέβαια σουβλάκι και το βρήκα υπέροχο. Συνήθως επιλέγω κάτι απλό, όπως τα μακαρόνια και το κοτόπουλο.

Στα δύο τελευταία παιχνίδια πήραμε σημαντικές νίκες. Κερδίσαμε τη Ζάλγκιρις και τον Ολυμπιακό. Είχα πολύ μεγάλο κίνητρο στο παιχνίδι με τη Ζάλγκιρις. Προσπαθούσα να πάρω εκδίκηση για την ήττα που κάναμε στο παιχνίδι του α' γύρου. Είχα τόση ενέργεια μέσα μου που ήθελα τη νίκη. Ήταν ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια για μένα φέτος. Είμαι χαρούμενος που πήραμε τη νίκη.

Σε αυτά τα δύο παιχνίδια, έπαιξα στο πλευρό του Νικ Καλάθη. Ήταν κάτι νέο για όλους, αφού δεν είχαμε παίξει μαζί πιο πριν. Νομίζω ότι άξιζα αυτά τα λεπτά στο γήπεδο. Ο προπονητής με εμπιστεύεται και με αφήνει να παίζω μαζί με τον Νικ. Νομίζω ότι πάει καλά. Ο Νικ είναι ένας πραγματικός πλεϊμέικερ, εγώ είμαι πιο πολύ σουτέρ, μου αρέσει να σκοράρω. Κάποιες φορές λειτουργεί να παίζουμε μαζί και αλήθεια μου αρέσει. Νιώθω πιο ήρεμος με τον Νικ στο πλευρό μου, γιατί ξέρω ότι αυτός είναι το αφεντικό στο παρκέ. Έτσι, κοιτάζω πως θα είμαι πιο αποτελεσματικός στην επίθεση, προσπαθώ να είμαι πιο επιθετικός και να ψάχνω για σουτ. Είναι πιο εύκολο για μένα.

Οι οπαδοί μάς δίνουν ενέργεια. Είναι δύσκολο να περιγράψεις με λόγια τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Τη Δευτέρα απέναντι στον Ολυμπιακό, τρελάθηκαν. Περίπου μιάμιση ώρα πριν από το τζάμπολ, έκανα κάποια σουτ και ήταν ήδη στο γήπεδο δυο - τρεις χιλιάδες άτομα, τρελαμένοι. Ήταν φανταστικό όλο αυτό, κάτι νέο για μένα. Δεν θα δεις ποτέ κάτι τέτοιο, για παράδειγμα στη Zalgirio Arena. Οι φίλοι της Ζάλγκιρις είναι πιο ήρεμοι, όχι τόσο... τρελοί. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά τους. Η ατμόσφαιρα είναι φανταστική όταν, για παράδειγμα, η Ζάλγκιρις παίζει με τη Λιέτουβος Ρίτας, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με αυτό (στο ΟΑΚΑ).

Προσωπικά, δουλεύω σκληρά κάθε μέρα στο σουτ μου. Κάνω ξεχωριστή ατομική προπόνηση πριν από κάθε προπόνηση, περίπου σαράντα λεπτά σουτάρω μόνος μου. Ξέρω ότι στους αγώνες τα σουτ θα μπουν και γι αυτό συνεχίζω να δουλεύω σκληρά. Γενικά, σουτάρω καλά, έχω βελτιωθεί και ίσως έχω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση πλέον. Γι αυτό σουτάρω καλύτερα πια. Παρότι είμαι σε μια νέα ομάδα, με διαφορετικό σύστημα, δεν είναι τόσο διαφορετικά τα πράγματα για μένα. Ο Τσάβι Πασκουάλ μού ζητάει να κάνω αυτά που ήθελε κι ο "Σάρας": να είμαι επιθετικός και να σουτάρω όταν είμαι ελεύθερος. Οπότε, λίγο ή πολύ, η δουλειά μου παραμένει ίδια.

Αυτή την εβδομάδα παίζουμε εκτός έδρας με την Μπάμπεργκ, δεν θα είναι εύκολο. Κανένα παιχνίδια πια δεν είναι εύκολο. Η Μπάμπεργκ έχει καλή ομάδα και καλό προπονητή. Είναι πειθαρχημένοι και παίζουν ωραία, είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Έχουμε τέσσερις μέρες για να προετοιμαστούμε και θα είμαστε έτοιμοι. Υπάρχουν πολλά ακόμη παιχνίδια ακόμη μπροστά, οπότε εστιάζουμε απλά σε αυτό που έρχεται. Εστιάζουμε στην ομάδα μας, όχι στην κατάταξη.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ