EUROLEAGUE

Λεκαβίτσιους: "Πρέπει να γίνω το αφεντικό"

Λεκαβίτσιους: "Πρέπει να γίνω το αφεντικό"
EUROKINISSI

O Λούκας Λεκαβίτσιους αποθέωσε τον Νικ Καλάθη κι εξήγησε πώς θα επιδιώξει να μπει στα... παπούτσια του.

Ο Νικ Καλάθης είναι στα... πιτς και ο Λιθουανός γκαρντ του Παναθηναϊκού Superfoods θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες, με τον ίδιο να δηλώνει έτοιμος για την πρόκληση.

Ο Λούκα Λεκαβίτσιους ανανέωσε το blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα της EuroLeague κάνοντας ένα απολογισμό της πορείας της ομάδας του, στάθηκε στον Νικ Καλάθη και αναφέρθηκε και στο παιχνίδι με την τέως ομάδα του, Ζαλγκίρις.

"Κάναμε ένα καλό ξεκίνημα στην σεζόν, η οποία είναι η πρώτη που αγωνίζομαι στον Παναθηναϊκό και μακριά από την πατρίδα μου. Έχουμε μια νέα ομάδα με πολλούς νέους παίκτες.

Ο κόουτς έχει πολλή τακτική στο παιχνίδι του, με πολλά plays σε άμυνα και επίθεση, που θέλει να μας διδάξει. Οπό ήταν λίγο δύσκολο για έναν νέο παίκτη να "δέσει" με την ομάδα από την αρχή. Νομίζω πως γι' αυτό χάσαμε κάποια ματς, αλλά θεωρώ πως πλέον έχουμε ξεκινήσει να καταλαβαίνουμε τι θέλει και τι ζητάει από εμάς. Αρχίσαμε να παίζουμε καλύτερα, αλλά πιστεύω πως δεν είμαστε στο 100%.

Η μοναδική μας ήττα εδώ κι έναν μήνα ήταν στην Λιθουανία απέανντι στην τέως ομάδα μου, την Ζαλγκίρς. Ηταν περίεργο ότι αγωνίστηκα εκεί, αλλά περίμενα αυτό το παιχνίδι αρκετό καιρό. Ηταν το πιο σημαντικό πράγμα για εμένα, αλλά ηττηθήκαμε και νευρίασ. Η αίσθηση, όμως, ήταν ωραία. Οι φίλαθλοι με χειροκροτούσαν και φώναζαν για εμένα. Ημουν ευτυχισμένος κι ένωσα την αγάπη των φιλάθλων της Ζαλγκίρις. Με κατάλαβαν, αντιλήφθηκαν πως έπαιζα για τον Παναθηναϊκό και ήταν καλά. Ηταν λίγο περίεργο που στο γήπεδο ήμουν στην πλευρά των φιλοξενουμένων. Αυτό ήταν κάτι καινούριο για εμένα. Είχα πάει, όμως, στο Κάουνας για να παίξω μπάσκετ, οποίτε προσπαθούσα να έχω στο μυαλό μου μόνο το παιχνίδι. Συνάντησα την οικογένειά μου, αλλά επιστρέψαμε στην Αθήνα λίγες ώρες μετά το παιχνίδι. Φυσικά, όμως, ήμουν χαρούμενος που τους είδα.

Δεν είμαι ένας βασικός παίκτης εδώ, οπότε δεν νιώθω πολλή πίεση. Νομίζω πως οι βασικοί έχουν περισσότερη πίεση. Φυσικά, όλοι περιμένουμε από εμάς την πρόκριση στο Final Four. Οι φίλαθλοι περιμένουν να προκριθούμε στο FinaL Four. Πρέπει να νικάς σε κάθε ματς της Euroleague. Τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά σε σχέση με την Ζαλγκίρις. Εκεί αν έχανες ένα ματς, ήταν okay. Εδώ είναι αλλιώς, πρέπει να νικάς σε κάθε παιχνίδι.

Έχω μάθει πολλά παίζοντας πίσω από τον Νικ Καλάθη. Πιστεύω πως ίναι ο καλύτερος πόιντ γκαρντ στην Ευρώπη σήμερα. Παίζει εκπληκτικά, αλλά είμαστε πολύ διαφορετικοί παίκτες. Αυτό που χρειάζομαι είναι να μάθω από εκείνον πώς να κοντρολάρω το παιχνίδι και την ομάδα. Κάνει πολύ καλή δουλειά σε αυτό. Είναι το αφεντικό, όταν παίζει, οπότε αυτό είναι κάτι που μπορώ να μάθω από εκείνον. Δεν είμαι ο καλύτερος πασέρ. Ο Νικ κάνει σπουδαία δουλειά δίνοντας την μπάλα στους ψηλούς. Είμαι ακόμα νέος και αυτό είναι κάτι που πρέπει να μάθω από εκείνον. Έχουμε αθλητική ομάδα, οπότε είναι πιο εύκολο να δίνεις την μπάλα στους ψηλούς.

Νομίζω πως ο Νικ θα χάσει το παιχνίδι με τη Μακάμπι, αλλά ο τραυματισμός του δεν είναι κάτι σοβαρό. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμένα. Αν δεν παίξει ένας παίκτης, θα αγωνιστώ παραπάνω. Όλοι πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο, ειδικά εγώ, γιατί μας λείπει ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ομάδα. Τώρα πρέπει να είμαι εγώ το αφεντικό στο παρκέ και να αντικαταστήσω τον Καλάθη. Το πρώτο που πρέπει να κάνω είναι να σιγουρευτώ ότι θα πάρουμε τη νίκη χωρίς τον Νικ. Πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είναι δουλειά του πόιντ γκαρντ να το καταφέρνει αυτό. Νομίζω πως είμαι έτοιμος να το κάνω.

Οι οπαδοί είναι οι καλύτεροι στην Ευρώπη. Μας βοηθούν πολύ. Μας δίνουν ενέργεια στο παρκέ, γι' αυτό είμαστε αήττητοι στην έδρα μας μέχρι στιγμής. Ελπίζω να συνεχίσουν να μας στηρίζουν με τον ίδιο τρόπο, για να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ. Είναι πιο εύκολο να παίζεις όταν ζητωκραυγάζουν.

Το δεύτερο παιχνίδι μας αυτή την εβδομάδα θα είναι στο Βελιγράδι, που υπάρχουν... θορυβώδεις οπαδοί. Πάντα μου αρέσει να παίζω τέτοια παιχνίδια, μου δίνει ενέργεια. Όλοι σε μισούν και εσύ θες να σκοράρεις περισσότερους πόντους, να παίξεις ακόμα πιο σκληρά. Αυτό έγινε και στο ματς με τον Ολυμπιακό, που έκανε ένα καλό παιχνίδι. Μου αρέσει όταν είναι πολλοί οπαδοί εναντίον μας. Βέβαια, θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά ελπίζω να πάρουμε τη νίκη πριν από τα Χριστούγεννα", έγραψε ο Λούκας Λεκαβίτσιους.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ