EUROLEAGUE

Λεκαβίτσιους: "Δύσκολη η απόφαση να αφήσω τη Ζάλγκιρις"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Λούκας Λεκαβίτσιους μίλησε στην ιστοσελίδα της EuroLeague για τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό Superfoods, την κουβέντα που έκανε με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και την σχέση που έχει ήδη "χτίσει" με τον Τσάβι Πασκουάλ.

Η απόφαση του Λούκας Λεκαβίτσιους να αφήσει τη Ζάλγκιρις για να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό Superfoods βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής της EuroLeague την Τετάρτη (22/11). Ο 23χρονος πλεϊμέικερ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης για τη μέρα που "έσκασε" η πρόταση από το "τριφύλλι", εξηγώντας γιατί ήταν "η χειρότερη".

Δεν έμεινε βέβαια σε αυτό, αφού αναφέρθηκε επίσης στην κουβέντα που είχε με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και όσα του είπε εκείνος για την ελληνική ομάδα, τη ζωή στην Αθήνα και την σχέση του με τον Τσάβι Πασκουά, ο οποίος "μου μιλάει διαρκώς και θέλει να με κάνει έναν πραγματικό πλεϊμέικερ".

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό: " Θα θυμάμαι για πάντα αυτή την ημέρα. Ήταν η χειρότερη γιατί έπρεπε να αποφασίω μέσα σε μία μέρα για το μέλλον μου. Εκείνη τη μέρα μιλούσα με πολύ κόσμο, με τον αδερφό μου, με την οικογένειά μου, με τον "Σάρας" επίσης πολύ. Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση, αλλά έπρεπε να πάρω τη σωστή απόφαση για να κάνω το επόμενο βήμα την καριέρα μου. Εννοώ, ποιος ξέρει, μπορεί την επόμενη χρονιά να μην έκανα καλές εμφανίσεις με τη Ζάλγκιρις και να μην έπαιρνα αντίστοιχες προσφορές. Οπότε, αυτό ήταν ένα καλό σημείο για να κάνω το επόμενο βήμα".

Για την κουβέντα που είχε με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: " Μου είπε ότι η Αθήνα θα είναι ένα καλό μέρος για μένα, ένας καλός προορισμός, μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Μου είπε ότι πρέπει να πάρω ο ίδιος κάποια απόφαση, όχι να αποφασίσει άλλος για μένα, είτε θα πήγαινα στον Παναθηναϊκό είτε όχι. Μου εξήγησε ότι θα ήταν καλό για μένα να πάω στον Παναθηναϊκό, γιατί είναι μία τεράστια ευκαιρία".

Για την παρουσία του στην Αθήνα: " Ξέρω ότι υπάρχει ένα μικρό ρίσκο ως προς αυτό. Ξέρεις, είμαι νέος, ότι κάποιοι άνθρωποι έλεγαν πως δεν είμαι έτοιμος. Έπαιζα όμως για τρία χρόνια στη Ζάλγκιρις, έζησα τον "Σάρας" τόσο ως παίκτη όσο και ως προπονητή. Επομένως, θεωρώ ότι έμαθα πολλά από αυτόν. Πήρα το ρίσκο και έκανα το επόμενο βήμα στην καριέρα μου".

Για την σχέση του με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: " Έμαθα πολλά από αυτόν, για το ίδιο το άθλημα, αλλά και για πολλά εκτός παρκέ. Νομίζω ότι ωρίμασα ως άνθρωπος και ως παίκτης δίπλα του. Είναι ήδη ένας από τους κορυφαίους προπονητές της Ευρώπης, παρότι είναι πολύ μικρός".

Για τις συγκρίσεις που γίνονται μεταξύ τους: " Νομίζω ότι είμαστε πολύ διαφορετικοί παίκτες. Εκείνος, ήταν πάντα το αφεντικό μέσα στο γήπεδο. Πάντα. Μπορούσε να πασάρει εξαιρετικά, να σκοράρει, να κάνει τα πάντα. Είμαι διαφορετικός παίκτης. Είμαι αυτός που φέρνει ενέργεια από τον πάγκο, είμαι περισσότερο σουτέρ παρά δημιουργός. Παίζουμε στην ίδια θέση, γι αυτό προσπαθούσε πάντα να με μάθει διάφορα πράγματα, όπως το να είμαι το αφεντικό στο γήπεδο, να μιλάω περισσότερο. Εκείνος ήταν ηγέτης κι εκτός παρκέ, εγώ πρέπει να γίνω ηγέτης πρώτα μέσα στο γήπεδο. Για μένα είναι πιο εύκολο αυτό, παρά το να το κάνω στα αποδυτήρια.

Σίγουρα, δεν πρόκειται να γίνω αυτός ο τύπος τώρα. Μπορώ να κάνω κάποια άλλα πράγματα: να είμαι το αφεντικό, να δείχνω στους άλλους που πρέπει να βρίσκονται, που πρέπει να πάνε, πως θα "τρέξει" η επίθεση. Αυτό είναι επίσης δουλειά του προπονητή. Ο Τσάβι (Πασκουάλ) ξέρει ότι ακόμη δεν είμαι σε αυτό το επίπεδο. Μιλάμε όμως διαρκώς και μου λέει πως θέλει να με βοηθήσει να κάνω το βήμα παραπάνω στην καριέρα μου και να γίνω ένας πραγματικός πλεϊμέικερ".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ