EUROLEAGUE

Λάκοβιτς: "Ο Παναθηναϊκός άργησε"

Λάκοβιτς: "Ο Παναθηναϊκός άργησε"

Ο Γιάκα Λάκοβιτς μίλησε για την κόντρα με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2006 ενώ αναφέρθηκε στο μπασκετικό του απωθημένο και τις προτάσεις από το ΝΒΑ (PHOTOS).

Ο Γιάκα Λάκοβιτς ήταν ο ιθύνων νους της Μπαρτσελόνα για μια πενταετία (2006-11), πριν αποχωρήσει για τις Γαλατάσαραϊ, Αβελίνο και Γκαζιάντεπ. Φέτος επέστρεψε στους Καταλανούς, υπογράφοντας στη Β' ομάδα που αγωνίζεται στην LEB Oro (σ.σ. αντίστοιχη Α2 στην Ισπανία) με σκοπό να βοηθήσει με την εμπειρία του τους νεαρούς παίκτες των "μπλαουγκράνα".

"Ο Τζοάν Κρέους (σ.σ. αθλητικός διευθυντής της Μπάρτσα) μου πρότεινε να παίξω στην Μπαρτσελόνα Β' ως μέντορας των νέων παικτών κι εν συνεχεία να παραμείνω στον οργανισμό ως προπονητής! Η ιδέα με ενθουσίασε πολύ, στο μυαλό μου είχα ήδη την σκέψη να ασχοληθώ με την προπονητική, επομένως η συγκεκριμένη επιλογή ήταν ο ιδανικός συνδυασμός. Δεν είχα καμία αμφιβολία για το αν αξίζει τον κόπο να παίξω στην LEB Oro" εξήγησε σε συνέντευξή του στο ισπανικό περιοδικό Gigantes del Basket Δεκεμβρίου ο 37χρονος Σλοβένος.

Λάκοβιτς: "Ο Παναθηναϊκός άργησε"


O Σλοβένος γκαρντ εξήγησε ότι είχε προτάσεις από τους Pistons και τους Warriors

Εν συνεχεία ο Λάκοβιτς αναφέρθηκε στην ιστορική κόντρα με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και την οργή του κόσμου του Παναθηναϊκού μετά την αποχώρησή του από τους "πράσινους" και ξεκαθάρισε ότι δεν τρομάζει στην σκέψη της απόσυρσης.

Το Euroleague Greece παρουσιάζει τα σημαντικότερα κομμάτια της συνέντευξης του Σλοβένου γκαρντ, ο οποίος μίλησε για:

...τους λόγους που έχει να αισθάνεται υπερήφανος για την καριέρα του: "Μα φυσικά για όλους τους τίτλους που κατέκτησα! Είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης για παραπάνω από μια δεκαετία!".

...το μπασκετικό του απωθημένο: "Θα ήθελα να είχα πανηγυρίσει κάποιο μετάλλιο με την εθνική Σλοβενίας. Η αλήθεια είναι ότι βρεθήκαμε πολύ κοντά όμως δεν τα κατάφερα. Eπίσης, δεν έπαιξα σε κάποιο Ολυμπιακό τουρνουά".

...το ΝΒΑ: "Όταν ήμουν πιτσιρικάς, είχα όνειρο να αγωνιστώ στο ΝΒΑ. Το 2006, πριν υπογράψω στην Μπαρτσελόνα, είχα δυο προσφορές από τους Warriors και τους Pistons. Αποφάσισα να μην κάνω το βήμα αφού δεν ήμουν σίγουρος για τον ρόλο που θα είχα εκεί. Οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα μου εξήγησαν από την πρώτη στιγμή ότι με προόριζαν για έναν από τους ηγέτες της ομάδας. Ήθελαν να γράψουν ιστορία, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα δελεαστικό πρότζεκτ".

Λάκοβιτς: "Ο Παναθηναϊκός άργησε"


Στα 37 του χρόνια, αγωνίζεται στην Α2 Ισπανίας με την Μπαρτσελόνα Β'

...τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και την κόντρα με τον πρώην προπονητή του στον Παναθηναϊκό: "Όταν αποχώρησα από τον Παναθηναϊκό, o κόσμος εξαγριώθηκε μαζί μου! Tα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην Ελλάδα ανέφεραν ότι είχα ήδη συμφωνήσει να ανανεώσω όμως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. O Zέλικο Ομπράντοβιτς θύμωσε πολύ επειδή πίστεψα ότι το σωστό για εμένα και την καριέρα μου ήταν να συνεχίσω κάπου αλλού. Eκείνο το καλοκαίρι είχα πολλές προτάσεις στο τραπέζι. Όλες, εκτός από εκείνη της ομάδας μου (σ.σ. Παναθηναϊκός), η οποία άργησε να γίνει! Είχα την ελευθερία να διαλέξω και επέλεξα την Μπαρτσελόνα, τον πιο μεγάλο οργανισμό στην Ευρώπη. Η Liga ACB είναι η πιο δυνατή στην Ευρώπη και η συμφωνία με την Μπάρτσα ήταν ένα σημαντικό βήμα μπροστά στην καριέρα μου".

...τη Βαρκελώνη: "Η σύντροφός μου, η οποία θα γίνει σύντομα γυναίκα μου, είναι Καταλανή. Η Βαρκελώνη είναι το δεύτερο σπίτι μου".

...την αποχώρηση από τα παρκέ: "Δεν με τρομάζει αυτή η απόφαση! Υπάρχουν παίκτες top επιπέδου που δεν ξέρουν τι να κάνουν όταν αποσύρονται. Ίσως γι' αυτό αναβάλλουν διαρκώς την απόφασή τους να κρεμάσουν τα παπούτσια τους. Ξέρω καλά τι θα κάνω όταν σταματήσω, επομένως δεν μου είναι δύσκολο να αλλάξω το τσιπ. Θα αποχωρήσω όταν δεν θα έχω όρεξη να παίζω, όμως είναι κάτι φυσιολογικό".

Το "τρελό" τρίποντο του Λάκοβιτς με την Μπαρτσελόνα Β'

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ