EUROLEAGUE

Κι όμως, αυτή δεν ήταν η καλύτερη βραδιά του Ντένμον

Κι όμως, αυτή δεν ήταν η καλύτερη βραδιά του Ντένμον

Τα εφτά (7) τρίποντα που σημείωσε ο Μάρκους Ντένμον απέναντι στη Χίμκι αποτελούν την ισοφάριση της καλύτερης προσωπικής του επίδοσης στην Ευρώπη. Το Sport24.gr καταγράφει τις βραδιές που ο γκαρντ του Παναθηναϊκού Superfoods έβλεπε το αντίπαλο καλάθι σαν βαρέλι.

Απολύτως δικαιολογημένα, ο Μάρκους Ντένμον αναδείχθηκε σε πολυτιμότερο παίκτη του Παναθηναϊκού Superfoods στην εντός έδρας νίκη επί της Χίμκι . Αποτέλεσε τον βασικό λόγο που οι "πράσινοι" ξέφυγαν από νωρίς με διψήφιες διαφορές, παρουσιάζοντας στο παρκέ του ΟΑΚΑ τα στοιχεία που τον έφεραν σε αυτό. Αποφασιστικότητα, ταχύτητα εκτέλεσης από την περιφέρεια και αυτοπεποίθηση που τρομάζει.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως κάποια από τα σουτ που έβαλε είτε ήταν αρκετά πίσω από την γραμμή του τριπόντου είτε προέκυψαν μετά από ντρίμπλα -σουτ που στατιστικά έχει τον μικρότερο βαθμό αποτελεσματικότητας.

Τα 7/9 τρίποντα που είχε απέναντι στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι η καλύτερη επίδοσή του στην Αθήνα, όχι όμως κι η καλύτερη συνολικά στην καριέρα του από την στιγμή που πέρασε τον Ατλαντικό για να αγωνιστεί στην Ευρώπη. Με πέρασμα από Γαλλία, Ιταλία και Τουρκία, πάντα τον συνόδευε η ταμπέλα του "σουτέρ". Κάτι που φρόντιζε να αποδεικνύει από καιρό σε καιρό.

Κι αν τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του τα πέρασε στην BSL (Basketbol Super Ligi), οι καλύτερες -ποσοστιαία- επιδόσεις του έγιναν στα παρκέ της Lega Basket. Όταν, με τη φανέλα της Μπρίντιζι (2014-'15), είχε 7/8 τρίποντα απέναντι στην Κρεμόνα και 7/11 τρίποντα απέναντι στην Πιστόια. Ο αριθμός "7" είναι λοιπόν ο κορυφαίος της καριέρας του στην Ευρώπη, όσον αφορά στις εύστοχες προσπάθειες από την περιφέρεια. Άλλες τρεις φορές την τελευταία πενταετία είχε σκοράρει με τόσο μεγάλη συνέπεια από μακριά, ενώ άλλες πέντε φορές έχει σημειώσει από έξι (6) τρίποντα σε αγώνα.

Φέτος, με τη φανέλα του Παναθηναϊκού Superfoods, είχε προηγηθεί μόλις μία αντίστοιχη βραδιά απέναντι στον ΠΑΟΚ. Τότε που είχε 5/8 τρίποντα, για να ηγηθεί της άνετης νίκης επί του "δικεφάλου". Πλέον όμως, όλοι θα μνημονεύουν όσα έκανε κόντρα στη Χίμκι!

Αναλυτικά οι καλύτερες "τρίποντες" βραδιές του στην Ευρώπη:

Κι όμως, αυτή δεν ήταν η καλύτερη βραδιά του Ντένμον
TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ