EUROLEAGUE

Κάνει τη ζωή του δύσκολη

Κάνει τη ζωή του δύσκολη
INTIME SPORTS

Το παιχνίδι με τη Γαλατάσαραϊ έγινε ντέρμπι από το πουθενά, με τον Παναθηναϊκό να χάνει μέσα σε δύο λεπτά το +11, με το οποίο προηγούνταν στο 37ο λεπτό. Το Euroleague Greece αναλύει τη φετινή τάση των "πρασίνων" να δυσκολεύουν τη ζωή τους.

Με το σκορ στο +11 (81-70) στο 37ο λεπτό, όλα έδειχναν πως ο Παναθηναϊκός δεν θα δυσκολευτεί (περισσότερο) να κάμψει την αντίσταση της Γαλατάσαραϊ. Κι όμως, τα λάθη (ακόμα κι αυτά που δεν καταγράφονται στη στατιστική) και η αστοχία επέτρεψαν στους Τούρκους να φέρουν τα πάνω κάτω, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο τελευταίο δευτερόλεπτο για να σιγουρευτεί το "διπλό".

Η αδυναμία να προφυλαχθεί το +11 είναι πάντως κάτι που δεν συναντάται για πρώτη φορά, στον Παναθηναϊκό. Βλέπετε, έχει ξαναγίνει το κακό. Άλλες φορές το "πληρώνει", άλλες πάλι όχι. Όπως και να έχει, κρατήστε το γεγονός πως ο τρόπος με τον οποίο κλείνει φέτος τα παιχνίδια το "τριφύλλι" δεν είναι ο ιδανικότερος.

Η αρχή έγινε στο πρώτο ματς της χρονιάς, με την Τουρόφ, εκεί όπου οι "πράσινοι" αγχώθηκαν μέχρι να πάρουν το δίποντο. Τότε, τέσσερις εύστοχες βολές (από Παππά και Γκιστ) διατήρησαν τα κεκτημένα, με αποτέλεσμα να αποφευχθούν περαιτέρω προβλήματα.

Από την άλλη, το παράδειγμα του εκτός έδρας αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνο (στη regular season) είναι χαρακτηριστικό. Τι έγινε στην Ιταλία; Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς χάνει (66-64) ένα παιχνίδι που ήταν εύκολο να κερδίσει, κυρίως γιατί κάνει 21 (!) λάθη. Η ήττα έρχεται ως φυσιολογικό επακόλουθο.

Θέλετε κι άλλο παράδειγμα που η ήττα ήρθε ελέω λαθών; Το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα, για τη δεύτερη αγωνιστική του Top 16. Με τη διαφορά στο -1 (77-76) κι ένα λεπτό να μένει, ο Παναθηναϊκός κάνει δύο λάθη μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα, για να αφήσει την ευκαιρία να "γλιστρήσει" από τα χέρια του. Η "Μπάρτσα" κερδίζει με 80-76 και αφήνει... με το παράπονο το "τριφύλλι", που έχασε μία μεγάλη ευκαιρία να κερδίσει -για πρώτη φορά μετά από μία διετία- τη Μπαρτσελόνα.

Το επόμενα δύο παραδείγματα δεν είχαν άσχημη κατάληξη, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι. Αρχικά, στον εντός έδρας αγώνα με τη Γαλατάσαραϊ το +22 (68-46) του 32ου λεπτού μετατρέπεται σε +6 (81-75) στο 39ο λεπτό. Επιμέρους σκορ 29-13 υπέρ των Τούρκων που όμως αδυνατούν να πάρουν τη νίκη. Δύο εβδομάδες αργότερα, στον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα, το +17 (30-13) του 14ου λεπτού γίνεται, αρχικά +2 (48-46 στο 28') και λίγο αργότερα -3 (62-65 στο 37'). Η νίκη καταλήγει σε πράσινα χέρια, αλλά...

Κάπως έτσι φτάσαμε στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Ζάλγκιρις. Να σας θυμίσουμε πως ολοκληρώθηκε το παιχνίδι; Ο Παναθηναϊκός προηγείται με δύο πόντους (64-66) τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε. Τι κάνει στα εναπομείναντα τέσσερα λεπτά; 0/2 βολές, 2/2 δίποντα και 0/6 τρίποντα. Αποτέλεσμα αυτού η ήττα, με 76-70.

Όσο για τον αγώνα της Παρασκευής (27/3) με τη Γαλατάσαραϊ; Το +11 (81-70) του 37ου λεπτού γίνεται +2 (86-84) στο φινάλε, με τους "πράσινους" να έχουν στα τελευταία τρία λεπτά: 3/6 βολές, 1/3 δίποντα, 0/2 τρίποντα και 2 λάθη.

Δεν ξέρουμε αν η ιστορία θα επαναληφθεί στο μέλλον. Δεδομένο είναι πάντως πως ο τρόπος με τον οποίο κλείνει τα παιχνίδια είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα του φετινού Παναθηναϊκού. Αν διορθώσει αυτή τη (μεγάλη, για να είμαστε ειλικρινείς) λεπτομέρεια, τότε μπορεί πραγματικά να αποπνέει μεγαλύτερη σιγουριά...

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ