EUROLEAGUE

Καλάθης, πρώτος σε όλα του!

Καλάθης, πρώτος σε όλα του!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αφού πέρασε το πρώτο καρέ αγώνων της EuroLeague, ο Νικ Καλάθης έδειξε πόσο απαραίτητος είναι για τον Παναθηναϊκό Superfoods. Τόσο όσο επιτάσσει η παρουσία του στην πρώτη θέση κάθε (!) στατιστικής κατηγορίας.

Από την αμφισβήτηση και τα "δεν κάνει" μέχρι την αποθέωση και το winning shot στη Γερμανία. Ο Νικ Καλάθης έχει κάνει τη διαδρομή από το "0" μέχρι το "10" μέσα σε δύο εβδομάδες, δίνοντας -σε πρώτη φάση- δικαιώματα στους επικριτές του, αλλά και πολλά επιχειρήματα περί του αντιθέτου.

Όπως και να έχει, στο πρώτο καρέ αγώνων της EuroLeague, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Superfoods έχει (απο)δείξει πως θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πορεία του "τριφυλλιού" στη διοργάνωση. Κοινώς, όταν θα είναι καλός, οι "πράσινοι" θα κοιτάζουν μακριά, όταν δεν θα μπορεί να αποδώσει αυτά που θέλει (και μπορεί), η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ θα έχει χαμηλό ταβάνι. Κάτι που φαίνεται -και- από τη στατιστική απεικόνιση των πεπραγμένων του.

Δεν είναι μόνο όσα έκανε απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Μπάμπεργκ, κόντρα στην οποία έφτασε μια ασίστ μακριά από το τριπλ νταμπλ , είναι πολύ περισσότερο το γεγονός πως είναι πρώτος σε ΟΛΕΣ τις βασικές στατιστικές κατηγορίες -σε ό,τι αφορά τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, ειδικά δεδομένου ότι μιλάμε για πλεϊμέικερ, που βρίσκεται πάνω από τους ψηλούς -για παράδειγμα- στα ριμπάουντ.

Για να γίνουμε πιο σαφείς, ο Νικ Καλάθης είναι:

- 1ος σκόρερ με 13 πόντους ανά παιχνίδι. Τον ακολουθούν οι Κέι Σι Ρίβερς (12), Τζέιμς Γκιστ (10.8) και Γιάννης Μπουρούσης (9.5)

- 1ος ριμπάουντερ με 7 "σκουπίδια" κατά μέσο όρο. Στη δεύτερη θέση (με 5 έκαστος) είναι οι Γιάννης Μπουρούσης και Κρις Σίνγκλετον

- 1ος στις ασίστ με 6.5 τελικές πάσες, με τους Κρις Σίνγκλετον (2.5!) και Τζέιμς Φελντέιν (2) να έπονται

- 1ος σε κλεψίματα με 1.5 ανά παιχνίδι, ελάχιστα μπροστά από τον Τζέιμς Γκιστ που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας (1.3)

- 1ος σε χρόνο συμμετοχής με 32'30'' κατά μέσο όρο, ως ο μοναδικός παίκτης του "τριφυλλιού" που μένει στο παρκέ για περισσότερες από τρεις περιόδους. Ποιοι τον πλησιάζουν; Οι Τζέιμς Γκιστ (25'56''), Κρις Σινγκλετον (25'06'') και Τζέιμς Φελντέιν (24'37'')

- 1ος σε εκτελεσμένα δίποντα (με 28), αφήνοντας πίσω του τον Γιάννη Μπουρούση (που έχει 22)

- 1ος σε εκτελεσμένα τρίποντα (με 18), ένα περισσότερο από τον Κέι Σι Ρίβερς (17) και δύο από τον Τζέιμς Φελντέιν (16).

- 1ος σε εκτελεσμένες ελεύθερες βολές (14) μαζί με τον Γιάννη Μπουρούση

Πόσο θα χρειαστεί για να "σπάσει" η πρωτοκαθεδρία του σε κάποια από τις οκτώ αυτές στατιστικές κατηγορίες; Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μια εβδομάδα για να μάθουμε. Μέχρι τότε, θα είναι πρώτος με τα όλα του...

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ