EUROLEAGUE

Καλάθης: "Να είμαστε στην τετράδα"

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΠΑΟ / ANADOLU EFES - PANATHINAIKOS / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΚΑΛΑΘΗΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΠΑΟ / ANADOLU EFES - PANATHINAIKOS / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΚΑΛΑΘΗΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος για το παιχνίδι με την Ουνικάχα (01/12, 21:00) με τον Νικ Καλάθη να τονίζει πως στόχος της ομάδας του είναι να διατηρήσει το καλό μομέντουμ που έχει τον τελευταίο καιρό.

Ο αήττητος εντός έδρας Παναθηανϊκός υποδέχεται την Ουνικάχα Μάλαγα (01/12, 21:00, Novasports 1, Live Blog από το Sport24.gr) με στόχο ακόμα μία νίκη μπροστά στο κοινό του. Ο Νικ Καλάθης τόνισε σε δηλώσεις του ότι οι "πράσινοι" θέλουν να διατηρήσουν το καλό μομέντουμ που έχουν τις τελευταίες εβδομάδες, με τον στόχο τους στη EuroLeague να είναι η είσοδος στην τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας.

" Είμαστε σε καλή φάση σαν ομάδα και πρέπει να διατηρήσουμε το μομέντουμ, ειδικά εντός έδρας. Ήταν ωραία να παίζω στην Κρήτη, είναι τιμή μου να φορώ την φανέλα της Εθνικές και τώρα επέστρεψα εδώ", ήταν τα πρώτα λόγια του Νικ Καλάθη, ο οποίος υπογράμμισε επίσης: " Δεν έχουν πολλές αδυναμίες. Έχουν καλούς γκαρντ επιθετικά όπως ο Μακ Κάλουμ, ο Νέντοβιτς και ο Σαλίν, καλούς ψηλούς όπως ο Όγκουστιν και ο Σερμαντίνι που τον ξέρουμε. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, παίζουν σκληρά με ενέργεια και πρέπει να δώσουμε το καλύτερο".

Είναι στόχος η κορυφή; " Σίγουρα, αλλά πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Θέλουμε να διατηρήσουμε την καλή στιγμή στην οποία βρισκόμαστε. Ελπίζουμε να είμαστε στις πρώτες τέσσερις θέσεις για να έχουμε πλεονέκτημα έδρας, αλλά θα δούμε πώς θα πάει η σεζόν. Παίζουμε καλά αλλά μπορούμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα", απάντησε ο γκαρντ του Παναθηναϊκού.

Πασκουάλ: "Επικίνδυνο το αυριανό παιχνίδι"

" Θα είναι μία από τις πιο δύσκολες αντιπάλους για μας. Είναι επικίνδυνο το αυριανό παιχνίδι. Τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά της είναι τρία, η ενέργεια στην άμυνα, το επιθετικό τρανζίσιον και η έφεση στα επιθετικά ριμπάουντ. Πρέπει να παίξουμε στο ίδιο επιπεδο με αυτούς σωματικά και από πλευράς ενέργειας και αν το κάνουμε θα έχουμε πιθανότητες να κερδίσουμε. Είναι μία από τις πιο δύσκολες ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε λόγω του στυλ παιχνιδιού της", δήλωσε από τη μεριά του ο Τσάβι Πασκουάλ.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού είπε ακόμα: " Η έδρα είναι πλεονέκτημα, αλλά το κακό είναι ότι οι νίκες ανήκουν στο παρελθόν. Εμείς μιλάμε για το μέλλον και για το επόμενο παιχνίδι. Θέλουμε τον κόσμο μας γιατί μαζί του είμαστε πιο δυνατοί και αύριο θέλουμε όλοι να έρθουν και να μας βοηθήσουν γιατί τους χρειαζόμαστε. Όμως κι εμείς πρέπει να βγάλουμε πράγματα μέσα στο γήπεδο, να είμαστε συγκεντρωμένοι στην τακτική μας για να κερδίσουμε αυτό το σημαντικό παιχνίδι".

Καλάθης: "Να είμαστε στην τετράδα"
EUROKINISSI

Για να καταλήξει λέγοντας: " Είναι γενικά μια μακριά εβδομάδα για όλους μας, παίζαμε Παρασκευή, μετά δεν παίξαμε το Σαββατοκύριακο και κάποιοι παίκτες έλειπαν. Πρέπει να προετοιμαστούμε πνευματικά γιατί δεν υπάρχουν δικαιολογίες αν δεν κερδίσουμε".

Ντένμον: "Θα δείξω τι μπορώ να κάνω"

Από τη μεριά του, ο Μάρκους Ντένμον είπε: " Επιθετικά έχουν μεγάλους σουτέρ, είναι οργανωμένοι και παίζουν με ενέργεια στην άμυνα. Εμείς μέσα στο γήπεδό μας πρέπει να να δώσουμε το μάξιμουμ σε άμυνα και επίθεση. Πρώτα απ' ολα είναι μία καλή ομάδα, ακόμα και στον αιφνιδιασμό έχουν ελευθερία να σουτάρουν τρίποντα. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι γιατί όπως και στις άλλες ισπανικές ομάδες, τους αρέσει να σκοράρουν. Εμείς πάντα θέλουμε εύκολα καλάθια από αιφνιδιασμούς, αλλά και κλεψίματα και κοψίματα για να έχουμε ενέργεια μέσα στο σπίτι μας".

Ο Αμερικανός σουτέρ δήλωσε επίσης: " Αρχίσαμε να παίζουμε καλύτερα και όσο περνά η σεζόν μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον και τι θέλει ο καθένας μέσα στο γήπεδο σε άμυνα και επίθεση. Θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και ο δεσμός ανάμεσα στα μέλη της ομάδας θα γίνεται ισχυρότερος. Γενικά είμαι ήρεμος. Παίρνοντας περισσότερα λεπτά συμμετοχής και ευκαιρίες θα δείξω τι μπορώ να κάνω. Πάνω απ΄όλα όμως είναι οι νίκες. Παίζουμε καλά, κερδίζουμε και θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο. Εγώ ξέρω τι μπορώ να κάνω και με περισσότερες ευκαιρίες θα προσφέρω περισσότερα".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ